Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πανικός Στην Ευρώπη Για Τον Καιρό




Πυρετωδώς προετοιμάζονται για τον πιο κρύο Δεκέμβριος των τελευταίων επτά ετών οι Ευρωπαίοι αφού αναμένεται πως το πρώτο κιόλας 15ήμερο του μήνα έρχεται κύμα ψύχους.

Σύμφωνα με κορυφαίους μετεωρολόγους το θερμόμετρο θα κατρακυλήσει επειδή υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «σπρώχνουν» αρκτικούς ανέμους νότια.

Και ενώ η Ευρώπη θεωρείται ότι τροφοδοτείται επαρκώς με ηλεκτρικό ρεύμα αυτό τον χειμώνα και τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι υψηλότερα από τον μέσο όρο για την εποχή του χρόνου, οι αντοχές θα μπορούσαν να δοκιμαστούν, σε εκτεταμένες περιόδους ακραίου κρύου.

«Ακραίo, ακόμη και επικίνδυνο κρύο απειλεί κατά καιρούς αυτόν τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένου και του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Joe D’Aleo, επικεφαλής μετεωρολόγος της WeatherBell Analytics LLC. «Χιόνι θα πέσει στην ανατολική Ευρώπη και θα εξαπλωθεί στο κέντρο» σημειώνει ενώ άλλος μετεωρολόγος προβλέπει ότι το κρύο θα ξεκινήσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο από τη Νορβηγία και θα περάσει στη νοτιοδυτική Ευρώπη προτού οι θερμοκρασίες επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η αποκλιμάκωση του κρύου στη βόρεια Ευρώπη φαίνεται να αρχίσει στα μέσα του μήνα αλλά αναμένονται προς το τέλος του μήνα νέα επίθεση του χιονιά.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου