Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Το πρόγραμμα Brainternet συνδέει τον εγκέφαλό μας με το Διαδίκτυο!



Μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Witss στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής πραγματοποίησε μία τεράστια ανακάλυψη στον τομέα της Βιοιατρικής Μηχανικής, αφού σύμφωνα με δημοσίευση στο Medical Express, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία οι Ερευνητές ανακάλυψαν τον τρόπο για να συνδέσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με το ιντερνετ σε πραγματικό χρόνο! Αυτή η ανακάλυψη ονομάστηκε Brainternet Project και ουσιαστικά μετατρέπει τον εγκέφαλο σε μία ζωντανή ιστοσελίδα!

Το Πρόγραμμα λειτουργεί παίρνοντας Εγκεφαλικά σήματα EEG που συλλέγονται από μία ειδική συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το κεφάλι του χρήστη. Τότε τα εγκεφαλικά σήματα μεταφέρονται σε ένα υπολογιστή χαμηλού κόστους, ο οποίος αναμεταδίδει ζωντανά τα δεδομένα σε μία εφαρμογή και τα παρουσιάζει σε μία ιστοσελίδα στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει την δραστηριότητα. Ο Adam Pantanowitz, που είναι ο επικεφαλής της έρευνας επεσήμανε:

«Το Brainternet είναι ένα νέο σύνορο στα συστήματα Εγκεφαλικών Υπολογιστών. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει αρκετή γνώση σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος και επεξεργάζεται την πληροφορία. Το Brainternet επιδιώκει να απλουστεύσει τον τρόπο που κατανοεί ο άνθρωπος τον ίδιο του τον εγκέφαλο αλλά και το μυαλό των άλλων. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την συνεχή καταγραφή της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την ζωντανή αλληλεπίδραση του διαδικτύου.»
Ένας Διανοητικός Μυς

Ο Pantanowitz ανέφερε επίσης πως αυτή είναι μόνο η αρχή σε σχέση με τις άπειρες δυνατότητες του προγράμματος Brainternet, ενώ πρόσθεσε πως η ομάδα στοχεύει στο να επιτρέψει μία ακόμη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και του εγκεφάλου του. Κάποιες από τις λειτουργίες έχουν ήδη κατασκευαστεί στην ιστοσελίδα, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς – αφού αυτές οι λειτουργίες αφορούν κυρίως διεγερτικές κινήσεις όπως η κίνηση των άκρων μας. Το Brainternet μπορεί να βελτιωθεί τόσο ώστε να καταγράφει τις εγκεφαλικές δραστηριότητες μέσα από μία εφαρμογή στο κινητό, ενώ στο μέλλον θα μπορούσαν να μεταφέρονται πληροφορίες από τον εγκέφαλο προς το διαδίκτυο αλλά και το αντίστροφο.





Η ανάπτυξη του προγράμματος Brainternet ίσως επιτρέψει τρομερά βήματα προς την κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των λειτουργιών του , αλλά ίσως επίσης μετατραπεί στο μεγαλύτερο εργαλείο ελέγχου του μυαλού μας, αφού τίποτα πια δεν θα μένει κρυφό σχετικά με την εγκεφαλική μας δραστηριότητα, ενώ θα μπορούν να εντυπώνονται διάφορες πληροφορίες (αληθινές ή μη) από την αλληλεπίδραση του εγκεφάλου με το αχανές διαδίκτυο.Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου