Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η σελήνη το σύμβολο της ύλης, και της αρνητικότητας



Ο εργάτης του Φωτός και ο ερευνητής της Πνευματικής ζωής θα πρέπει να θυμάται ότι η σελήνη είναι το σύμβολο της ύλης, όπου επηρεάζει το υγρό στοιχείο του πλανήτη και των ανθρώπων. Ενώ ο ήλιος είναι το σύμβολο της αλήθειας και της ψυχής.


Κανένας πνευματικός ερευνητής δεν αναζητά τη «βοήθεια» της σελήνης γιατί γνωρίζει καλά ότι είναι αυτή που επηρεάζει το μυαλό αλλά και τα συναισθήματα, αφού επηρεάζει το υγρό στοιχείο.
Ο ήλιος είναι ο φωτοδότης της ψυχής και κάθε τι μέσα στον πλανήτη. Ο ήλιος είναι η σημαντική τροφή για τα πάντα και όχι η σελήνη.



Η σελήνη έχει έναν κύκλο 28 ημερών και εκεί δημιουργούνται σκοτεινές διαδρομές και διαδρομές που επηρεάζουν το μυαλό. Το μυαλό όταν εγκλωβίζεται στις γήινες απολαύσεις κυριαρχείτε από τη σελήνη και γίνεται «υποχείριό» της. Γενικά ένας νους που είναι δεμένος με την ύλη επηρεάζεται άμεσα και έμμεσα από όλο το πλανητικό σύστημα. Ενώ ο πνευματικός νους δεν επηρεάζεται αλλά επηρεάζει θετικά με την ύπαρξή του το σύστημα του πλανήτη γη αλλά και ολόκληρου του Σύμπαντος. Ο εργάτης του Φωτός δεν είναι υποχείριο πια ούτε της σελήνης, αλλά ούτε τον αφορά αν και ποιος πλανήτης είναι ανάδρομος. 

Το Φως δεν επηρεάζεται από το σκοτάδι. Το Φως είναι αυτό που διώχνει το σκοτάδι και είναι η μόνη αλήθεια.

Ο ήλιος λοιπόν είναι οδηγός της ψυχής.
Η σελήνη είναι οδηγός του σώματός μας.
Ο ήλιος είναι δεμένος με το άφθαρτο.
Η σελήνη με το φθαρτό.




Ο οίκος δηλαδή το σώμα που κατοικεί η ψυχή αν είναι δεμένο με την ύλη μετατρέπει τον οίκο- σώμα σε οίκτο, σε σώμα που δημιουργεί και ζει μέσα στον πόνο από τον πόνο και από το φθαρτό της σελήνης. Ενώ όταν καταφέρει η ψυχή να πάρει τον ρόλο που της αναλογεί στο σώμα γίνεται κυρίαρχος ο Ήλιος- το Φως οπότε ο Οίκος προετοιμάζεται για να δεχτεί την περιουσία Του Πατέρα. Η ψυχή συνδέεται τότε με τα ακασικά αρχεία της για να συμπληρώσει τα κομμάτια που της λείπουν. Αντί να γίνει η ψυχή και ο Οίκος υποχείρια των υπόλοιπων πλανητών, οι πλανήτες, όποια θέση και αν έχουν τάσσονται στο πλευρό της ψυχής ως συνοδοιπόροι της, αφού η ψυχή πια επηρεάζει με τη φωτεινότητά της όλα τα ουράνια σώματα. Είναι σε θέση η ψυχή να ενώσει τα 7 κέντρα ( μυστικά περάσματα) δύναμης με τις 7 Μεγάλες Πνευματικές επιδράσεις των 7 πλανητών και του ζωδιακού κύκλου.



Μια διαδρομή που ανοίγεται και ετοιμάζεται απόλυτα για κάθε ζηλωτή όταν είναι σε θέση να δημιουργήσει εκείνος μαζί με την Αστρική του Ομάδα τις προϋποθέσεις να επιστρέψει ο Ιησούς στον πλανήτη. 

Δωροθέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου