Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Νέος γύρος απεργιών και κινητοποιήσεων




Στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Τετάρτης, εργατικά συνδικάτα, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες κατεβαίνουν εκ νέου στους δρόμους, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το 4ο μνημόνιο. Οι περικοπές στις συντάξεις και η αύξηση σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές ψηφίζονται το βράδυ στη Βουλή.

Απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, ενώ οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Παρασκευή​
Η ΓΣΕΕ καλεί σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18.30, με το ΠΑΜΕ να δίνει ραντεβού στην Ομόνοια στις 19.00 και να πραγματοποιεί στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώνονται στις 10.00 στην πλατεία Κοτζιά.


Υπενθυμίζεται ότι λεωφορεία και τρόλεϊ κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής από τις 09.00 έως τις 21.00 λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Παράλληλα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια έως και την Παρασκευή στο πλαίσιο της νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ. Επίσης, απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, ενώ οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Παρασκευή.

ΓΣΕΕ: Βγείτε στους δρόμους

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα, ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

ΑΔΕΔΥ: Διαδηλώστε για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το παρών στο Σύνταγμα, τονίζοντας: «Οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν, όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες».

Στην πλατεία Συντάγματος η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

ΠΑΜΕ: Ο αγώνας συνεχίζεται

«Η σημερινή μεγάλη πανεργατική-πανελλαδική απεργία δίνει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, μέρας ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου των νέων βάρβαρων μέτρων, στη Βουλή. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί αύριο (σ.σ.: σήμερα) σε απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις (στην Αθήνα στις 19.00, στην Ομόνοια) αλλά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κλάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική-παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων, τη νέα φορο-ληστεία, τον αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει.

​«Παρών» στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος δίνουν και οι επιστημονικοί φορείς»Στηρίζουμε, επίσης, την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στη μία το μεσημέρι, με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη.

» Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Στα κάγκελα οι επιστημονικοί φορείς

«Παρών» στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος δίνουν και οι επιστημονικοί φορείς. Με κεντρικό σύνθημα: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», καλούν την κυβέρνηση να μην ψηφίσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εν όψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: "Θέλουμε να σας κλείσουμε". Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο" και μας λένε: "Θα σας εξαφανίσωμεν"».

ΠΗΓΗ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου