Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών




Δύο Έλληνες βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο, όπως επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, μιλώντας στο κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 40. Νεκρός έπεσε και ο δράστης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Μέι δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών.

«Δεν φοβόμαστε και με την αποφασιστικότητα θα στηρίξουμε τη Δημοκρατία και τις αξίες που αυτή συνεπάγεται» τόνισε η Τερέζα Μέι

Η Μητροπολιτική Αστυνομία γνωστοποίησε νωρίτερα πως 29 τραυματίες χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ επτά παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση των βουλευτών τόνισε πως έχουν τραυματιστεί 12 Βρετανοί, τρεις Γάλλοι, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, δύο Έλληνες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.

Αναφερόμενη στην επίθεση που βύθισε στο πένθος τη Μεγάλη Βρετανία, έκανε λόγο για μια «πράξη τρομοκρατίας» που στόχο είχε τη φίμωση της Δημοκρατίας.

«Δεν φοβόμαστε και με την αποφασιστικότητα θα στηρίξουμε τη Δημοκρατία και τις αξίες που αυτή συνεπάγεται» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι αξίες της ελευθερίας του λόγου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου μοιράζονται δωρεάν στους ανθρώπους όλου του κόσμου».

Η κα Μέι είπε πως ο δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο είχε εξετασθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών (MI5) στο πλαίσιο έρευνας για ένα εξτρεμιστικό δίκτυο.

«Αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εδώ και λίγα χρόνια ερευνήθηκε από το MI5 σε σχέση με τον βίαιο εξτρεμισμό» δήλωσε διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.

H Μέι σημείωσε πως ο εν λόγω άνδρας φέρεται να «εμπνεύστηκε από την ισλαμιστική ιδεολογία», ενώ συμπλήρωσε πως διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική για το περιστατικό και ότι πραγματοποιήθηκαν «έρευνες σε έξι διευθύνσεις και οκτώ συλλήψεις σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δεν είχε ενημερωθεί ακόμα για την ταυτότητα των δύο Ελλήνων τραυματιών. Στις 13.23, αμέσως μετά τις επίσημες δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ανήρτησε την είδηση πως δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου, αλλά... ότι χθες το βράδυ ένα ζευγάρι Ελλήνων μετέβη σε νοσοκομείο δηλώνοντας ότι έχει υποστεί τραύματα από την επίθεση.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, οι δύο αυτοί Έλληνες πολίτες δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν και ως εκ τούτου το Πρακτορείο συμπεραίνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών που νοσηλεύονται.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου