Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

7 λαχανικά που μπορούν συνεχώς να φυτρώνουν, ξανά και ξανά!



Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι εύκολη μερικές φορές, αλλά μερικές φορές, θα χρειαστεί να επενδύσετε περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να πετύχει!

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστική και αν έχετε παιδιά, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να απεικονίσετε τον κύκλο της ζωής σε αυτά.
Δείτε τα επτά λαχανικά που μπορούν συνεχώς να φυτρώνουν ξανά, με απλό και γρήγορο τρόπο!

Βασιλικός

Σε ένα ποτήρι νερό, τοποθετήστε τα κλωναράκια βασιλικού 3-4 ιντσών. Στη συνέχεια, τα εκθέτουμε σε άμεσο ηλιακό φως. Εφ ‘όσον οι ρίζες τους αυξηθούν περίπου 2 ίντσες, θα πρέπει να τα φυτέψετε σε άλλα δοχεία. Ο νέος βασιλικός σας θα αυξηθεί σύντομα.

Μποκ Τσόϊ, το «Άσπρο Λάχανο της Κίνας»

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αναγεννηθεί το Μποκ Τσόϊ σας είναι να τοποθετήσετε την ρίζα του σε λίγο νερό και σε κάποιο δωμάτιο που εκτίθεται στο φως. Μετά από μία ή δύο εβδομάδες, βάλτε το φυτό σε γλάστρα με χώμα και το νέο θα αυξηθεί σύντομα.

Μαρούλι

Θα πρέπει να τοποθετήσετε την ρίζα του μαρουλιού σε 1/2 ίντσα του νερό, και συνεχώς ξαναγεμίσετε με νερό προκειμένου να διατηρηθεί η ίδιο ποσό. Τα νέα φύλλα και οι ρίζες θα παρατηρηθούν σε μια με δυο μέρες, οπότε θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφέρετε σε ένα άλλο δοχείο με χώμα.

Σκόρδο

Τοποθετήστε μερικά σκόρδα σε ένα μπολ με λίγο νερό και θα αρχίσουν να βγάζουν βλαστούς. Αυτούς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε στις σάλτσες και στις σαλάτες σας.

Κρεμμυδάκια φρέσκα

Προκειμένου να αναγεννηθούν τα κρεμμυδάκια, σε ένα μικρότερο ποτήρι νερό, τοποθετήστε σχετικά αραιά τις ρίζες μήκους 1 ίντσας, και αφήστε το σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο.

Σέλινο

Για να αναγεννηθεί το σέλινο σας, θα πρέπει να κόψετε τη βάση του και να το τοποθετήσετε σε ένα πιατάκι ή ρηχό μπολ γεμάτο με ζεστό νερό, και να το διατηρήσετε στον ήλιο. Στη μέση της βάσης, τα νέα φύλλα θα αρχίσουν να αυξάνονται και να πυκνώνουν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το στο έδαφος.

Καρότα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μερικές κορυφές καρότου σε ένα πιάτο με λίγο νερό, και να τοποθετήσετε το πιάτο σε ένα περβάζι παραθύρου ή σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο.


Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr via healthyfoodhouse.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου