Φτιάχνοντας τον Εαυτό μας φτιάχνουμε τον κόσμο όλον.

Το αν θα λύσεις το πρόβλημα γίνεται μόνο αν θα κατανοήσεις την ύπαρξη του ιδίου του προβλήματος…αλλιώς δεν χρειάζεσαι προβληματισμούς. ”.».

Διαύγεια… Ονειρα… Αφύπνιση... (Ά ΜΕΡΟΣ).…

Το να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματικότητα μέσα στο όνειρο είναι το ίδιο με το να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα όταν βρίσκεσαι ξύπνιος… ….

Π Ρ Ο Π Α Γ Α Ν Δ Α ( 'Β ΜΕΡΟΣ )

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές μετά από χρόνια διαπίστωσαν πως το πραγματικό κίνητρο του Β΄ παγΜΟμίου πολέμου ήταν το ότι κάποιες χώρες της Νέας Τάξης θα είχαν οικονομικά οφέλη, όπως η Αμερική που μετά από το κραχ του 1929.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012-2025, μια ιδανική στιγμή για την παγκοσμιοποίηση;;;

Λέγετε πως τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για μια ¨νέα εποχή¨ ( αν και όχι απαραίτητα πάντα καλή ).

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΚ για τους καπνιστές στριφτών τσιγάρων: Στα 8 ευρώ το πακέτο!



Στα 8 ευρώ θα... εκτιναχθεί από το 2017 το κόστος του πακέτου καπνού, τόσο λόγω της αύξησης του φόρου, όσο και της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για απαγόρευση πώλησης πακέτων με ποσότητα κάτω των 30 γραμμαρίων.

Το τελικό κόστος για τον καπνιστή, δε, θα φτάνει τα 9 ευρώ αν συνυπολογιστεί και το κόστος για φίλτρα και χαρτάκια.


Ειδικότερα, η πρόσφατη ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού 2014/40 στο ελληνικό νομοθετικό δίκαιο με τον Ν. 4419/20.9.2016 καθορίζει την ελάχιστη ποσότητα που μπορεί να περιέχει μία συσκευασία λεπτοκομμένου καπνού στα 30γρ. και σε συνάρτηση με την υψηλή νέα φορολόγηση της κατηγορίας, θα ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των προϊόντων αυτών το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση», σήμερα, οι καπνιστές στριφτών τσιγάρων μπορούν να προμηθευτούν και μικρά πακέτα καπνών πληρώνοντας πολύ μικρότερο κόστος, της τάξης των 3,5-4 ευρώ ανά πακέτο.

Από 1/1/2017 ο ΕΦΚ στον καπνό θα αυξηθεί από τα 150 ευρώ το κιλό στα 170 ευρώ το κιλό και ταυτόχρονα από 1/3/2018 θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν συσκευασίες μικρότερες των 30 γρ.

Όποιο σημείο πώλησης διαθέτει μικρές συσκευασίες θα πρέπει να τις έχει διαθέσει στην αγορά το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Με την προσθήκη της νέας αύξησης του φόρου από 1/1/2017, οι τιμές των στριφτών τσιγάρων θα ανέρχονται πλέον στο επίπεδο των 8 ευρώ ανά φάκελο καπνού, με συνέπεια για τη συγκεκριμένη κατηγορία οι εκτιμήσεις των καπνοβιομηχανιών να κάνουν λόγο για απώλειες όγκου πωλήσεων άνω του 30%.

Και η αναμενόμενη πτώση στην κατανάλωση από τη νόμιμη αλυσίδα εκτιμάται ότι θα φέρει ταυτόχρονα αύξηση στις πωλήσεις του παράνομου χύμα καπνού, μια εξέλιξη επικίνδυνη τόσο για την υγεία των καπνιστών, όσο και για τα δημόσια έσοδα.

Δεδομένου ότι η κατηγορία του λεπτοκομμένου καπνού συνεισφέρει το 1% των συνολικών ετήσιων δημοσίων φορολογικών εσόδων, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα πλήξει μόνο τις καπνοβιομηχανίες, αλλά και τα αναμενόμενα δημόσια έσοδα από τον αυξημένο ΕΦΚ στον καπνό.



newsbomb.gr

Το χρονικό της Μάχης της Κρήτης | Συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό




20 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 1941: Η μάχη της Κρήτης μέσα από το φωτογραφικό υλικό κυρίως των Γερμανών, μετά την κατάληψη του νησιού από τα στρατεύματα τους…

Το χρονικό της Μάχης της Κρήτης

Νοέμβριος 1940: Η άμυνα της Κρήτης αναλαμβάνεται από τους Βρετανούς. Η 5η Μεραρχία Κρητών μεταφέρεται στην Αθήνα.

15 Απριλίου 1941: Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, αποφασίζεται η κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς. Στο β’ 15ήμερο του Απριλίου σχεδιάζεται η μεταφορά Ελληνικών και Βρετανικών δυνάμεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κρήτη.

23 Απριλίου 1941: Η Ελληνική κυβέρνηση μεταφέρεται στην Κρήτη.
25 Απριλίου 1941: Αποβίβαση στην Κρήτη σημαντικής δύναμης Νεοζηλανδών.

28 Απριλίου 1941: Υπό την προεδρία του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού Ε. Τσουδερού πραγματοποιείται στα Χανιά σύσκεψη της Ελληνικής ηγεσίας και των Βρετανών αξιωματούχων. Ζητείται ενίσχυση για τη στρατιωτική προετοιμασία και την αποτελεσματικότερη άμυνα του νησιού.

29 Απριλίου 1941: Ο Διοικητής της Νεοζηλανδικής Μεραρχίας στρατηγός Φράιμπεργκ φτάνει στην Κρήτη και την επομένη αναλαμβάνει τη διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων του Νησιού.
14 Μαϊου 1941: Στρατιωτικοί στόχοι της Κρήτης βομβαρδίζονται συστηματικά και γίνεται αρχή της μεγάλης επίθεσης που ακολουθεί.

18-19 Μαϊου 1941: Προσγειώνονται τα πολεμικά αεροπλάνα της γερμανικής αεροπορίας στα αεροδρόμια της Αττικής και της νότιας Ελλάδας και προετοιμάζονται για την επίθεση.Η επίθεση αρχίζει, το ημερολόγιο γράφει 20 Μαΐου 1941!

20 Μαΐου 1941: Στις 6.30 το πρωί αρχίζει η Γερμανική επίθεση. Το αεροδρόμιο του Μάλεμε δέχεται έναν ανελέητο βομβαρδισμό από το επίλεκτο σώμα των γερμανικών αλεξιπτωτιστών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας γίνεται επίθεση στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Η επίθεση συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των αμυνομένων που περίμεναν τον εχθρό στα σημεία επιθέσεων αφού οι Άγγλοι γνώριζαν το σχέδιο της Γερμανικής επιθέσεως.Η Αντίσταση του λαού ήταν καθολική και άμεση. Οι Έλληνες στρατιώτες και οι συμμαχικές δυνάμεις και όσοι από τους κατοίκους είχαν στην κατοχή τους οπλισμό αποδεκάτισαν τα πρώτα κύματα των επιτιθεμένων.

21 Μαΐου 1941 (Δεύτερη μέρα επίθεσης): Κανένα από τα αεροδρόμια δεν είχε περιέλθει στα χέρια των Γερμανών. Οι αλεξιπτωτιστές, που θεωρούνταν το φοβερό και αήττητο όπλο των Γερμανών, είχαν αποδεκατιστεί και βρίσκονταν σε φοβερά δύσκολη θέση. Πολλά επίσης από τα αεροπλάνα ή καταρρίπτονται ή συντρίβονται χτυπημένα στο έδαφος. Στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αποτυγχάνουν καθ’ ολοκλήρου.Οι προσπάθειες των Γερμανών να αποβιβάσουν στρατεύματα από τη θάλασσα δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Αγγλικός στόλος που έπλεε γύρω από το νησί , εξουδετερώνει τη γερμανική υπομονή που κατευθύνεται προς την Κρήτη. Βυθίζονται 15 επιταγμένα σκάφη με άγνωστο αριθμό θυμάτων. Το απόγευμα της 21ης Μαΐου. Οι αλεξιπτωτιστές του 1ου συντάγματος καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε, στο οποίο προσγειώνονται οπλιταγωγά με ένα σύνταγμα της 5ης ορεινής μεραρχίας.

22 Μαΐου 1941: Η Γερμανική αεροπορία εξαπολύει κατά του Αγγλικού ναυτικού σφοδρή επίθεση και βυθίζει πολλά πλοία . Γίνεται προσπάθεια ανακάλυψης του αεροδρομίου του Μάλεμε από ελληνικές και συμμαχικές δυνάμεις χωρίς αποτέλεσμα. Η 5η ορεινή μεραρχία αντεπιτίθεται και διεξάγονται μερικές από τις πιο αιματηρές μάχες όλης της επιχείρησης. Οι Έλληνες και οι σύμμαχοι πολεμούν υποχωρώντας , όμως υποκύπτουν στην τέλεια οργάνωση και τον εξοπλισμό του εχθρού, πράγματα που οι υπερασπιστές της Κρήτης δεν διέθεταν.

23 Μαΐου 1941: Ο Τσόρτσιλ στέλνει μήνυμα στο στρατηγείο και τονίζει «Η μάχη της Κρήτης πρέπει να κερδηθεί».

24 Μαΐου 1941: Οι βομβαρδισμοί των πόλεων της Κρήτης συνεχίζονται. Στα Χανιά οι Γερμανοί παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι αμυνόμενοι στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τη μάχη «μέχρι εσχάτων».

25 Μαΐου 1941: Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κάντανο 26 Μαΐου 1941: Καταλαμβάνεται ο Γαλατάς. Οι συμμαχικές δυνάμεις μάχονται για να προστατέψουν τα Χανιά. Ο στρατηγός Φρόϊμπεργκ με δήλωσή του επισημαίνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμμαχικές δυνάμεις.

27 Μαΐου 1941: Ο αρχιστράτηγος της Μέσης Ανατολής Ουέιβελ στέλνει μήνυμα να αποχωρήσουν οι συμμαχικές δυνάμεις από την Κρήτη. Για τη μεταφορά και διάσωσή τους στέλνονται πλοία του βρετανικού στόλου.Αυτή τη μέρα καταλαμβάνονται τα Χανιά και το λιμάνι της Σούδας.

28 Μαΐου 1941: Αρχίζει η αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων προς τα Σφακιά.Οι Βρετανοί χωρίς να ενημερώσουν τις Ελληνικές δυνάμεις τη νύχτα εκκενώνουν την πόλη του Ηρακλείου και επιβιβάζονται στα πλοία που για το σκοπό αυτό καταφθάνουν στο λιμάνι.Εν τω μεταξύ Ιταλικά στρατεύματα που προέρχονται από τα Δωδεκάνησα, αποβιβάζονται στην Σητεία και καταλαμβάνουν το νομό Λασιθίου.

29-30 Μαΐου 1941: Ως τις 30 Μαΐου πέφτουν το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο κάτω από την πίεση των Γερμανικών δυνάμεων, που προχωρώντας προς ανατολάς ενώνονται με τους αλεξιπτωτιστές.30 Μαΐου ο στρατηγός Φράϊμπεργκ αποχωρεί από την Κρήτη.

1η Ιουνίου 1941: Ολοκληρώνεται η αποχώρηση των Βρετανικών δυνάμεων, που είχαν συγκεντρωθεί στα νότια παράλια της Κρήτης. Με πλοία του συμμαχικού στόλου μεταφέρονται αρχικά στην Αίγυπτο, μετά στην Νότια Αφρική για να καταλήξουν στο Λονδίνο.Μαζί τους έφυγαν και ο βασιλιάς και η Ελληνική κυβέρνηση.Οι δυνάμεις που δεν κατορθώνουν να επιβιβαστούν και που ο αριθμός τους ανέρχεται σε 5.500 άτομα περίπου παραδίδονται, συλλαμβάνονται ή καταφεύγουν στα βουνά.

Η Γερμανική κατοχή απλώνεται σε όλο το νησί. Η Γερμανική σημαία κυματίζει παντού, ταυτόχρονα αρχίζει και η αντίσταση του Κρητικού λαού.


Γερμανοί αλεξιπτωτιστές επιβιβάζονται για την εισβολή στην Κρήτη


Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πριν την επιβίβαση για την Κρήτη


Ο ουρανός πάνω από την Κρήτη


Ο ουρανός στο Μάλεμε γεμάτος από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές


Ένα 37 χιλιοστών αντιαρματικό όπλο πέφτει με αλεξίπτωτα


Νεκρός Γερμανός αλεξιπτωτιστής




Προέλαση Γερμανών αλεξιπτωτιστών








Παράδοση συμμάχων στρατιωτών σε Γερμανούς αλεξιπτωτιστές


Γερμανικές θέσεις


Γερμανική διοίκηση στο Μάλεμε


Αερομεταφερόμενα στρατεύματα


Αιχμάλωτοι σύμμαχοι στρατιώτες


Εξαντλημένοι στρατιώτες των συμμάχων περιμένουν εντολή εκκένωσης της Κρήτης στα Σφακιά.


Σύμμαχος παρατηρεί το πτώμα καμένου Γερμανού στρατιώτη


Ξεκούραση συμμάχων στρατιωτών κάτω από τις ελιές


Άρμα στον Γαλατά, μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια της μάχης


Γερμανός στρατιώτης μπαίνει στον Γαλατά το πρωί μετά την αντεπίθεση


Σύμμαχοι στρατιώτες σπρώχνουν έξω από τον δρόμο ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό κατά την υποχώρηση προς Σφακιά


Οι σύμμαχοι στρατιώτες απομακρύνονται από την Κρήτη


Σύμμαχοι αιχμάλωτοι πολέμου συναντούν γερμανική φάλαγγα


Κρήτες βοσκοί που βοήθησαν Νεοζηλανδούς να αποφύγουν τη σύλληψη μετά τη μάχη για την Κρήτη


Νεοζηλανδοί σε κρητικό χωριό πριν την εισβολή


Βρετανοί, Αυστραλοί και στρατεύματα της Νέας Ζηλανδίας αποβιβάζονται στη Σούδα.


Καπνός από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στην Κρήτη


Τρεις Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πάνω από τον Γαλατά.


Στην παραλία του κόλπου των Χανίων


Ένα λιτό καταφύγιο που χτίστηκε από στρατιώτες των συμμάχων στην περιοχή της Σούδας


Σούδα, Απρίλιος 1941






Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αναζωογονητικά τονωτικά με ξύδι




Η βοτανολόγος Susun Weed, συγγραφέας του βιβλίου Wisw woman herbal και ιδρυτής του wish woman center στο Woodstock στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιεί ξύδι με βότανα για να αυξήσει τα μεταλλικά στοιχεία στην διατροφή της. Πολλά βότανα και ζιζάνια έχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μεταλλικών στοιχείων, αυτή λέει. Και το απλό μηλόξυδο διαλύει τα οργανικά στοιχεία από τους ιστούς των βοτάνων και τα μετατρέπει σε μια μορφή που το σώμα μπορεί εύκολα να τα απορροφήσει. Πολλά από αυτά τα φυτά έχουν και πολλές θρεπτικές ουσίες εκτός των μεταλλικών στοιχείων. Για παράδειγμα η αντράκλα (γλιστρίδα) περιέχει τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά από οποιοδήποτε άλλο φυτό.

Φυσικά την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες βοτανολόγοι για να φτιάχνουν φάρμακα από φυτά. Το ξύδι όπως και το λάδι, υπήρχε πάντα σε αφθονία και ήταν ένα εύκολο και φτηνό υλικό για να συντηρήσουν και να φτιάξουν την τροφή και τα φάρμακα τους από φυτά.

Υλικά παρασκευής
Μισό κιλό παστεριωμένο μηλόξυδο
Φρέσκα βότανα και άγρια χόρτα
Ένα γυάλινο δοχείο με πλαστικό καπάκι μισού λίτρου

Οδηγίες παρασκευής
1. Γεμίστε το δοχείο χαλαρά με άγρια χόρτα και βότανα, κομμένα μικρά.
2. Ρίξτε μηλόξυδο πάνω από τα βότανα και γεμίστε το δοχείο μέχρι την κορυφή
3. Κλείστε το καπάκι και βάλετε ετικέτα στο δοχείο
4. Τοποθετήστε το ξύδι σε σκοτεινό δροσερό μέρος τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Μερικές φορές δεν με ενοχλεί να το σουρώσω ομολογεί η Susan. Απλώς τρώω τα χορταρικά τουρσί και χρησιμοποιώ το ξύδι σε σαλάτες, σε μαρινάδες, σε φακές και φασολάδες.
Συνταγές Υγιεινά βότανα για αρωματισμένα βοτανικά τονωτικά

Για ένα εύκολο τρόπο να προσθέσεις ασβέστιο για τα κόκαλα στην διατροφή σου, η βοτανολόγος Rosemary Gladstar, συγγραφέας του βιβλίου Herbal healin for woman και ιδρύτρια του Sage Herbal center in East Barre στο Vermont, συστήνει ένα ξύδι με αναμεμιγμένο σε ίσα μέρη από 4 βότανα: τριφύλλι [alfalfa], τσουκνίδα [nettle], άχυρο βρώμης [oat straw] και φύλλα σμεουριάς (αγριόβατου)[raspberry leaves].



Η βοτανολόγος Susun Weed χρησιμοποιεί μία ποικιλία από καλλιεργούμενα και άγρια βότανα για να φτιάξει τα τονωτικά της με ξύδι από μήλα. Εδώ είναι μερικά που προτείνει:

Καλλιεργούμενα βότανα: Θυμάρι, καλαμίνθη (νεπέτα)[], μελισσοβάλσαμο [bee balm], μελισσόχορτο, φασκόμηλο, λεβάντα και Χρένο (Αρμοράκια).

Αγρια βότανα: άγριο ραδίκι (πικραλίδα) [taraxacum officinale], στελλάρια [stellaria media], αχίλλεια, άνθη σολιδάγινου [goldenrod], λυκόπους [bugleweed], αντράκλα (γλυστρίδα) [portulaca oleracea], προυνέλλα [prunella vulgaris], άρκτιο λάππα [arctium] και τσάι του Καναδά [winter green].



Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.


Πιπερόριζα: Θεραπεύει το βήχα και «καθαρίζει» τους πνεύμονες





Ο βήχας και το φτέρνισμα μπορούν στ’ αλήθεια να σε αποπροσανατολίσουν έτσι ώστε να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ημέρας.

Κάποιοι δυσκολεύονται πολύ να τα βγάλουν πέρα με τις καθημερινές τους δραστηριότητες και εκτός από αυτό, σε κανέναν δεν αρέσει να αγκαλιάζει κάποιον που βήχει.

Ο επίμονος βήχας θα σε αφήσει ξάγρυπνο όλη τη νύχτα. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν ιός προσβάλει τα μικρά παιδιά, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμη αδύναμο και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με ευκολία το κρυολόγημα.

Εάν συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό, το πιθανότερο είναι να σας γράψει συνταγή για κάποιο αντιβηχικό σιρόπι, καθώς οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν πως αυτή είναι η μόνη λύση που θα σας απαλλάξει από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Αυτό που δεν σας λένε όμως είναι ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα ίσως προκαλέσουν παρενέργειες και σοβαρές επιπλοκές όταν κάποιος τα παίρνει για πολύ καιρό.

Η νύστα, οι ημικρανίες, ο πονοκέφαλος και οι ταχυκαρδίες είναι κάποιες από τις παρενέργειες που ίσως αντιμετωπίσετε εάν ακολουθήσετε τη συμβατική θεραπεία. Τα δύο βασικά συστατικά από τα οποία αποτελείται το συνηθισμένο αντιβηχικό σιρόπι είναι η κωδεΐνη και η δεξτρομεθορφάνη. Και το πιθανότερο είναι πως δεν το γνωρίζατε αυτό, σωστά;

Αναζητήστε τις φυσικές θεραπείες που περιλαμβάνουν συστατικά όπως το ακατέργαστο μέλι και άλλα ωφέλιμα υλικά. Δοκιμάστε μέλι και πιπερόριζα και απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα άπαξ και δια παντός.

Υλικά:

– 1 κουτάλι της σούπας φρέσκια τριμμένη πιπερόριζα ή σκόνη πιπερόριζας

– ακατέργαστο φυσικό μέλι

– ελαιόλαδο

– αλεύρι

Επίσης, θα χρειαστείτε γάζες, πετσέτες και κολλητική ταινία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μείγμα μελιού:

– Προσθέστε αλεύρι στο μέλι σας και ανακατέψτε καλά.
– Ρίξετε στο μείγμα λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο και προσθέστε την πιπερόριζα. Ανακατέψετε και πάλι.

– Μεταφέρετε το κρεμώδες μείγμα σε μία πετσέτα και επικαλύψτε το με τη γάζα.

– Τοποθετήστε το στην πλάτη ή στο στήθος σας χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα μελιού για τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε πως το έχουν τοποθετημένο πάνω τους τουλάχιστον για τρεις ώρες πριν πάνε για ύπνο. Οι ενήλικες μπορούν να το αφήσουν και όλη τη νύχτα, να γνωρίζετε όμως πως θα ιδρώνετε περισσότερο.

Αυτό το έμπλαστρο από φυσικό μέλι δεν έχει παρενέργειες όμως να προσέχετε ιδιαίτερα όταν το χρησιμοποιείτε με παιδιά, καθώς το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο.

26109

Η ιστορία της Ρέιτσελ Λιμ

Η μητέρα αυτή χρησιμοποίησε αυτό το θαυμάσιο έμπλαστρο με το παιδί της και έμεινε έκπληκτη με τα αποτελέσματα. Άλλαξε ελάχιστα τη θεραπεία χρησιμοποιώνταςαλουμινόχαρτο.

Η στοργική αυτή μητέρα χρησιμοποίησε λάδι καρύδας αντί για ελαιόλαδο και επίσης, πρόσθεσε εκχύλισμα πιπερόριζας στο μείγμα.

Όπως έγραψε στο Facebook, το μωρό της πάντα έβηχε τη νύχτα για 2-3 ώρες και μετά κοιμόταν. Του εφάρμοσε τη θεραπεία και άφησε το μείγμα να θαυματουργήσει για 4 ώρες.

Η Λιμ ισχυρίζεται πως το μωρό της έγινε καλά και σταμάτησε να κλαίει και να γκρινιάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φλέγματα έφυγαν και τα πνευμόνια του καθάρισαν. Το έμπλαστρο μελιού το βοήθησε να νικήσει το βήχα και να ανακουφιστεί.

Η πιπερόριζα και το μέλι χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πολλοί ήδη χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά καθώς βεβαιώθηκαν για τη δραστικότητά τους. Τώρα ήρθε και η δική σας σειρά.

Προσοχή!Ρωτήστε τον γιατρό σας αν είστε αλλεργικοί!



newsitamea.gr

Ποιες τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος (φωτό)





Μια υγιεινή διατροφή με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το φαρμακείο, ακόμα και αν είσαι άρρωστη. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε μια φάση που θες από μόνη σου να καταπολεμήσεις τα κρυολογήματα και τις ιώσεις της εποχής, χωρίς να προτρέξεις σε φάρμακα, σιρόπια και χάπια, δες παρακάτω τι να εντάξεις στη διατροφή σου για να νιώσεις καλύτερα σε χρόνο “ντε-τε”...

Ροφήματα... πολλά ροφήματα

Μπορεί να αφήνουν το στομάχι σου άδειο, αλλά τα ροφήματα είναι ένας γευστικός τρόπος να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες υγρών. Αν λοιπόν έχεις το στομάχι σου, επέλεξε να πιεις τσάι με τζίντζερ ή μέντα, ενώ αν νιώθεις ζάλη και κούραση, φρόντισε να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες φρέσκων χυμών που θα σου προσφέρουν καλές θερμίδες και ενέργεια! Αντίθετα, αν η μύτη σου και το αναπνευστικό σου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, προτίμησε να ρίξεις μέσα στο τσάι σου λεμόνι ή ξύδι.

Επιπλέον, οφείλεις να γνωρίζεις ότι το πράσινο τσάι ενισχύσει το ανοσοποιητικό και ειδικά αν το συνδυάσεις με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, μπορείς να δημιουργήσεις το ιδανικό φάρμακο για τον πονεμένο σου λαιμό.




Εύπεπτη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη, είτε είσαι άρρωστη είτε υγιής, καθώς ενισχύει τη δύναμη του σώματος. Δεδομένου όμως ότι το στομάχι δεν μπορεί να κάνει την κατάλληλη πέψη όταν εσύ διανύεις μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα, καταλαβαίνεις ότι η μπριζόλα είναι ακατάλληλη επιλογή.

Άσε που σίγουρα σε αυτήν την κατάσταση δεν θα έχεις και ενέργεια να μαγειρέψεις ένα τόσο πολύπλοκο γεύμα. Επέλεξε λοιπόν ένα πιο εύκολο πιάτο που θα σου δώσει ενέργεια, θα το χωνέψεις εύκολα και δεν θα σε κρατήσει ώρα στην κουζίνα, όπως είναι το αυγό.




Φλαβονοειδή και εσπεριδοειδή

Το μαλακό “δέρμα” που υπάρχει στα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια και τα λάιμ περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία αυξάνουν τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείς να τα προτιμήσεις και σε ψητή μορφή σε συνδυασμό με κάποιο κρέας.




Γλουταθειόνη

Η γλουταθειόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμάει τις λοιμώξεις. Μπορείς να τη βρεις μέσα από τα καρπούζια ή τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το απλό ή το κατσαρό λάχανο.




Σούπες και ζωμούς

Είναι σαφές ότι οι ζωμοί θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη, θα μπορέσεις εύκολα να τους χωνέψεις και θα τους απολαύσεις ευχάριστα, ακόμα και αν δεν έχεις πολλή όρεξη. Μπορείς επίσης να επιλέξεις σούπες που περιέχουν λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και κάποιου είδους άπαχης πρωτεΐνης, που θα σου προσφέρουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Σύντομα θα νιώσεις καλύτερα, καθώς η ρίγη θα υποχωρεί και θα νιώθεις ενέργεια.




Τροφές πλούσιες σε Β6 και Β12

Οι βιταμίνες Β6 και Β12 έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και μπορείς να τις βρεις στα ψάρια, στο γάλα, στο ενισχυμένο γάλα σόγιας, στα δημητριακά, στις πατάτες, στο σπανάκι.




Γιαούρτι

Σε μια γερμανική μελέτη, τα προβιοτικά στο γιαούρτι βρέθηκαν να μειώνουν τα κρυολογήματα και τη γρίπη, μέσα σε δύο ημέρες σχεδόν. Επέλεξε αυτά που περιέχουν τα βακτηριακά στελέχη Lactobacillus casei ή Lactobacillus reuteri, τα οποία βρίσκονται μέσα στο ελληνικό γιαούρτι. Επιπλέον, είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, καθώς προσφέρει 10 γραμμάρια ανά μερίδα.






Πηγή: tlife.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Κίνα φτιάχνει Ρύζι από Πλαστικό και είναι ο,τι Χειρότερο για την Υγεία μας. Δείτε ΠΩΣ να το Εντοπίσετε!




Μερικές φορές σκεφτόμαστε πόση ζάχαρη, λιπαρά ή χοληστερόλη μπορεί να περιέχεται σε ένα τρόφιμο πριν το καταναλώσουμε – κι αυτό σημαίνει ότι είμαστε έξυπνοι και υγιείς καταναλωτές.

Οι παραγωγοί πρέπει να μας δίνουν λεπτομερείς λίστες με τα υλικά στο πλάι της συσκευασίας τροφίμων, για να μπορούμε να αποφασίσουμε από μόνοι μας αν θέλουμε να καταναλώσουμε κάτι ή όχι. Έχουμε το δίκιο να είμαστε ενημερωμένοι, σωστά;

Αλλά αν σας λέγαμε ότι έχει γίνει μια σημαντική και επικίνδυνη ανακάλυψη η οποία αφορά ένα είδος ρυζιού φτιαγμένο από συνθετικά υλικά (ή με άλλα λόγια πλαστικό) – μια τρομακτική ανακάλυψη!

Όλοι ξέρουμε ότι κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν χημικά στα τρόφιμα τους, αλλά το συνθετικό ρύζι της Κίνας περνά τον κίνδυνο σε άλλο επίπεδο. Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένα εργοστάσια ρυζιού στην Κίνα παράγουν ένα “ψεύτικο υποκατάστατο ρυζιού” αντί για το δημοφιλές και ακριβότερο ρύζι Wuchang, για μεγαλύτερο κέρδος.

Σύμφωνα με τους Korean Times, αυτή η απάτη γίνεται χρησιμοποιώντας ένα μίγμα από πατάτες, γλυκοπατάτες και συνθετική ρητίνη (πλαστικό). Αυτά τα υλικά αναμιγνύονται και σχηματίζουν κόκκους οι οποίοι μοιάζουν πολύ με αυτούς του ρυζιού. Στην συνέχεια τους ψεκάζουν με ένα αρωματικό που μιμείται την μυρωδιά του ρυζιού Wuchang και είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς.

Όπως είναι αναμενόμενο, η κατανάλωση “πλαστικού ρυζιού” είναι πολύ βλαβερή και τοξική για την υγεία κάποιου και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Μια κινεζική αρχή προειδοποίησε ότι η κατανάλωση 3 μπολ από αυτό το τεχνητό ρύζι μπορεί να είναι ισοδύναμο του να φάει κανείς μια πλαστική σακούλα.

Το “πλαστικό ρύζι” δεν κυκλοφορεί μόνο στην Κίνα, αλλά και σε άλλες χώρες. Έτσι, αν έχετε σκοπό να πάτε στην Κίνα, καλό είναι να είστε προσεκτικοί με το τι καταναλώνετε – δείτε μερικές συμβουλές για το πώς θα καταλάβετε ότι το ρύζι σας δεν περιέχει συνθετικά:

1. Βουλιάζει ή κολυμπάει;

Ανακατέψτε μια κουταλιά ρύζι με ένα ποτήρι νερό και παρατηρήστε. Το αυθεντικό ρύζι είναι πιο πυκνό και θα βουλιάξει στον πάτο του ποτηριού. Το πλαστικό ρύζι θα επιπλεύσει.




2. Μύκητες

Μαγειρέψτε μια μικρή ποσότητα ρυζιού και βάλτε την σε ένα δοχείο. Αφήστε το να κάτσει μέσα στο δοχείο και αν σε μερικές μέρες δεν έχει αρχίσει να σχηματίζεται μούχλα (όπως θα έπρεπε με το κανονικό ρύζι), τότε είναι πλαστικό.

3. Μουντζούρα

Να είστε παρατηρητικοί όταν μαγειρεύετε το ρύζι σας. Αν έχει σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα κατάλοιπο πάνω από το νερό κατά τον βρασμό, τότε έχετε λόγο να ανησυχείτε.

4. Βάλτε του φωτιά

Όταν μπαίνει φωτιά στο ψεύτικο ρύζι, τότε το “ρύζι” θα βγάλει μια μυρωδιά πλαστικού ή γλυκοπατάτες. Ναι, θα καεί όπως φαντάζεστε ότι καίγεται το πλαστικό. Γι’αυτό αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, βάλτε του φωτιά!



Δείτε κι άλλους τρόπους να ελέγξετε το ρύζι σας παρακάτω:




Το πιο πιθανό είναι ότι το ρύζι στο σπίτι σας είναι μια χαρά, αλλά καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με τέτοια θέματα και να τα ελέγχουμε…

newsone

Το περίεργο εξάγωνο του πλανήτη Κρόνου έγινε χρυσό!



Το μυστηριώδες εξάγωνο στο βόρειο πόλο του Κρόνου έχει αλλάξει χρώμα και από μπλε που ήταν το 2012, έχει γίνει πια χρυσό, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, με βάση τις νέες εικόνες που έστειλε το σκάφος Cassini της NASA.

Το εξάγωνο δημιουργείται κυρίως από ταχέως στροβιλιζόμενα νέφη αερίων. Το συγκεκριμένο γεωμετρικό σχήμα, σύμφωνα με μελέτες προσομοίωσης που έκαναν οι επιστήμονες σε υπολογιστές, μπορεί να προκύπτει από τις διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες φυσάνε οι ισχυροί άνεμοι.

Η αλλαγή στο χρώμα του εξαγώνου είναι πιθανό να υποδηλώνει τις εποχικές αλλαγές στον Κρόνο, κυρίως τον διαφορετικό τρόπο που το φως του Ήλιου πέφτει πάνω στο βόρειο πόλο και επηρεάζει ανάλογα τη φωτοχημική δημιουργία αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Η αλλαγή από μπλε σε κιτρινόχρυση απόχρωση πιθανώς οφείλεται στο ότι παράγονται πλέον περισσότερα τέτοια σωματίδια, καθώς το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη πλησιάζει στο θερινό ηλιοστάσιό του τον Μάιο του 2017 (το κρόνειο έτος ισοδυναμεί με περίπου 29 γήινα έτη).

Το Cassini εκτοξεύθηκε το 1997, έφθασε στο σύστημα του Κρόνου το 2004 και από τότε μέχρι σήμερα μελετά τον γιγάντιο πλανήτη με τους θεαματικούς δακτυλίους, καθώς και τους εξίσου εντυπωσιακούς δορφυρόρους του.