Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Στρατιωτική εμπλοκή της Κίνας στη Συρία: Έστειλε πολεμικό πλοίο - ΥΠΕΞ Ιράν: "Θα πολεμήσουμε στο πλευρό της Ρωσίας" (vid, φωτο)





του Βασίλη Καπούλα

Αλλάζει ολόκληρη η ισορροπία δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αφού σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Κίνα έχει στείλει πολεμικό πλοίο με κατεύθυνση τη Συρία μαζί με Κινέζους κομάντο της περίφημης δύναμης «Snow Leopard», τη στιγμή που φορτηγά πλοία της ξεφορτώνουν εξοπλισμό ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας παρέχοντας ουσιαστικά αυτό που ο αμερικανικός συνασπισμός δεν είχε: χερσαίες δυνάμεις!

Σύμφωνα με τον Ρώσο Γερουσιαστή Igor Morozov, η Κίνα αποφάσισε να λάβει ενεργά μέρος στην αντιτρομοκρατική συμμαχία της Ρωσίας εναντίον των ισλαμιστών του ISIL και των υπόλοιπων εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων (όπως άλλωστε είχαμε γράψει και εδώ) αφού στόχος της είναι οι Ουιγούροι ισλαμιστές που δημιούργησαν βάση στη Συρία!

Ήδη ένα πολεμικό πλοίο της Κίνας πλέει με κατεύθυνση τις ακτές της Συρίας. Ο Ρώσος Γερουσιαστής πρόσθεσε: "Είναι γνωστό ότι η Κίνα ενώθηκε μαζί μας στην αντιτρομοκρατική μας εκστρατεία στη Συρία, το Κινεζικό ναυτικό μπήκε κιόλας στη Μεσόγειο...".

Και προσθέτει ότι "και το Ιράν θα ακολουθήσει στην κοινή μας στρατιωτική επιχείρηση".

Φαίνεται πράγματι ότι η Ρωσία είχε ένα σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται και άλλη παγκόσμια δύναμη που απείχε από τον αμερικανικό συνασπισμό κατά του ISIL: Την Κίνα!

Την Τρίτη το πρωί, ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο πέρασε δια μέσου της διώρυγας του Σουέζ και εισήλθε στη Μεσόγειο με τον προορισμό του να παραμένει ακόμη αδιευκρίνηστος!

Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του στρατού της Συρίας που διαμένει μέσα στη πόλη της Λαττάκειας, κινεζικό στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμός αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες έξι εβδομάδες στη Ταρτούς!

Ήδη κινεζικά εμπορικά πλοία μεταφέρουν εξοπλισμό σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Η Κινεζική στρατιωτική εμπλοκή δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο Ρωσίας-Κίνας αλλά και Ιράν για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειτα για ένα νέο συνασπισμό ισχύος που θα πολεμήσει τον ISIS μόνο που τώρα θα εμπλακούν και χερσαίες δυνάμεις με την Ρωσία να παρέχει "no fly zone"...

Σε συνέντευξη Τύπου στο «Russia Today» ο Ιρανός Αναπληρωτής Εξωτερικών, Husein Amir Abdollahiyan, δήλωσε ότι "το Ιράν θα πολεμήσει τον «ισλαμικό στρατό μαζί με τη Ρωσία" και τονίζει ότι "δεν πρόκειται για μια απλή ένωση αλλά για έναν ευρύτερο στρατιωτικό συνασπισμό"

«Χαιρετίζουμε την πρόταση του Ρώσου Προέδρου για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε αυτήν την πρωτοβουλία για επιτευχθεί γενική δράση και να συνεργαστούμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

Φυσικά ο λόγος που η Κίνα στέλνει και αυτή στρατεύματα στη Συρία είναι οι υποστηριζόμενοι από τον Ρ.Τ.Ερντογάν Ουιγούροι ισλαμιστές.

Κοινός τους αντίπαλος είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν και η φιλοδοξία του να ανασυγκροτήσει τον "Τουρκικό κόσμο από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αυτό που προκάλεσε και αποτέλεσε απειλή για την Κίνα ήταν η πολεμική στολή του Ουιγούρου που φόρεσε ο Τούρκος στρατιώτης κατά την υποδοχή του Παλαιστινίου Προέδρου Αμπάς στο νέο παλάτι του Ερντογάν.

Oι Ουιγούροι Τούρκοι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από τον Ερντογάν και ευθύνονται για αμέτρητες τρομοκρατικές επιθέσεις σε επαρχίες της Κίνας, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη Συρία όπου έχουν δημιουργήσει βάση και από εκεί μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Κίνα.

Προς το παρόν Su-30, Su-24 προκαλούν πανικό στους ισλαμιστές της Συρίας....Δείτε εικόνες και βίντεο





















defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου