Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πάπας: ο Χριστός απέτυχε στον Σταυρό…




Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι ο Ιησούς Χριστός ένας αποτυχημένος; Μήπως η σταύρωσή Του δεν ήταν θέλημα του Θεού Πατέρα Του; Αν, μάλιστα το δούμε από μία ορισμένη οπτική, ο Ιησούς δεν φαίνεται να κατάφερε και πολλά πράγματα, αφού μάλλον δεν «σήκωσε» τις αμαρτίες των ανθρώπων… Ποιές μπορεί να είναι οι απόκρυφες σκέψεις του Πάπα όταν δηλώνει:

«Ο Σταυρός μας δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο μέτρησης της επιτυχίας. O δικός μας είναι να φυτέψει τους σπόρους. Ο Θεός κοιτάζει για τους καρπούς των κόπων μας. Και αν κατά καιρούς οι προσπάθειες και τα έργα μας φαίνεται να αποτυγχάνουν και δεν παράγουν καρπούς, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ακόλουθοι του Ιησού Χριστού, του οποίου η ζωή, ανθρώπινα μιλώντας, κατέληξε σε αποτυχία, την αποτυχία του σταυρού.»

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με το absnews, έγινε σε μία ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρίκιου στο Μανχάταν 24/9/2015.

Μήπως είναι ένας έμμεσος τρόπος (ή μάλλον ένας ολοφάνερος τρόπος) να περάσει στο νου των πιστών (και όχι μόνο των καθολικών) ότι ο Ιησούς Χριστός είναι κάποιος που «πάει, πέρασε η μπογιά του», ώστε εν ευθέτω χρόνω, να «φέρει» κάποιον άλλον «Χριστό»;

Μήπως είναι ένα ακόμα βήμα προς την Πανθρησκεία;






katohika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου