Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Χιονοθύελλα-τέρας κτυπά σήμερα Ν. Υόρκη-Βοστώνη





Η μετεωρολογική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών προβλέπει και προειδοποιεί ότι σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν Βοστώνη και Νέα Υόρκη σήμερα και αύριο Τρίτη. Λένε πως θα είναι η μεγαλύτερη μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Οι προβλέψεις είναι τόσο δυσμενείς που ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε τους πολίτες λέγοντας πως θα σημειωθεί «χιονόπτωση που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ».

Ο κ. ντε Μπλάζιο έλαβε έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της χιονοθύελλας και κάλεσε τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις στις μετακινήσεις στη Νέα Υόρκη. Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο, εξαιτίας της χιονοθύελλας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το χιόνι ενδέχεται να φτάσει σχεδόν το ένα μέτρο σε αρκετές περιοχές. Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει εκτός της Νέας Υόρκης, το Κονέκτικατ και το Νιού Τζέρσει και τμήμα της Μασαχουσέτης, με επίκεντρο τη Βοστώνη.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι μετακινήσεις θα είναι δύσκολες και μπορεί να είναι επικίνδυνες στις πληγείσες περιοχές.

Στη Μασαχουσέτη, οι τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «ιστορική και καταστροφική χιονοθύελλα».


 mignatiou.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου