Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

‘Έφυγε’ ο Ντέμης Ρούσσος




Μετά από μακρόχρονη νοσηλεία στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, απεβίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρούσσος ‘έφυγε’ τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 68 ετών.


Γεννημένος το 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ο Ντέμης Ρούσσος έγινε γνωστός, αφού ήρθε στην Ελλάδα, το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Η χαρακτηριστική χροιά της φωνής του ήταν η αιτία για να γνωρίσει το συγκρότημα του διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο" 666", ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, ο Ντέμης Ρούσσος συνέχισε την προσωπική του καριέρα με κυριότερο σταθμό τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, με τον οποίο κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο "Sex Power", και το 1977 το "Magic".

Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το "Race to the End", μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar, "Οι δρόμοι της Φωτιάς", που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο "Tu Libertad".
Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας "Blade Runner".

Η απήχηση του ταλέντου του ήταν ιδιαίτερα μεγάλη στη Γαλλία η οποία τον παρασημοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013, με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου