Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μόσχα: Η Δύση θέλει να ανατρέψει τον Πούτιν και να δημιουργήσει ένα κέντρο εξουσίας






Οι χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να «απομονώσουν τη Ρωσία, να πνίξουν την οικονομία της και να ανατρέψουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα.

«Αν δεν ήταν η Κριμαία ή η ανατολική Ουκρανία, θα είχαν βρει κάτι άλλο», είπε ο Πεσκόφ στην εβδομαδιαία «Αργκουμέντι ι Φάκτι».

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Δύση δεν θα μας αφήσει ήσυχους», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «θα ήταν λάθος η απομόνωση της Ρωσίας».

Την ίδια ώρα για επιθυμία να «κυριαρχήσει στο παγκόσμιο σκηνικό» κατηγόρησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις ΗΠΑ μετά την ομιλία εφ” όλης της ύλης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον «δεν θέλει να είναι πρώτη μεταξύ ίσων».

Ο ρώσος ΥΠΕΞ αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες από το Κίεβο για εμπλοκή ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική κρίση και είπε, εν όψει της τετραμερούς στο Βερολίνο, πως «στόχος είναι η ειρήνη».

«Οι Αμερικανοί ακολουθούν το δρόμο της σύγκρουσης και δεν ασκούν καθόλου κριτική στις δικές τους κινήσεις» είπε ο Λαβρόφ το μεσημέρι της Τετάρτης. «Η ομιλία του αμερικανού προέδρου έδειξε πως η αμερικανική φιλοσοφία είναι ένα πράγμα: «Είμαστε νούμερο ένα, κι όλοι πρέπει να το σέβονται» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

«Έδειξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο κι όχι απλώς να είναι πρώτες μεταξύ ίσων» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters. Επανέλαβε πως η Μόσχα «δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο και η Δύση δεν θα μπορέσει να απομονώσει τη Ρωσία».



 pygmi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου