Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Απέρριψε τον θρησκευτικό όρκο και την πίστη στα Θεία ο Αλέξης Τσίπρας - Ορκίζεται στις 16.00 με ... πολιτικό όρκο


Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 16.00, θα ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορα στην ελληνική πολιτική ιστορία χωρίς ... θρησκευτικό όρκο κάτι που απέρριψεενημερώνοντας από χθες το βράδυ τον Αρχιεπίσκοπο (ο Α.Τσίπρας έχει δηλώσει άθεος...).
Επιλογή και δικαίωμά του, αλλά σίγουρα είναι μια "περίεργη" αρχή για το νέο πρθυπουργό... Βέβαια, όπως προαναφέραμε είναι δηλωμένος άθεος, οι πολίτες το γνώριζαν οταν ψήφιζαν, οπότε ο ίδιος είναι συνεπής με τις αρχές του και ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει ότι κάνει κάτι που δεν είχε τεθεί υπό την κρίση των ψηφοφόρων.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφθεί στις 2:30 το μεσημέρι, όπως ήδη έχει γραψει το defencenet.gr, για να του ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αλλά η ορκωμοσία θα είναι πολιτική.


Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει σήμερα στις 16:00, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.

Ως αντάλλαγμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σήμερα θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους, αλλά θα δηλώσει τον αμέριστο σεβασμό στο πρόσωπο του 



defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου