Φτιάχνοντας τον Εαυτό μας φτιάχνουμε τον κόσμο όλον.

Το αν θα λύσεις το πρόβλημα γίνεται μόνο αν θα κατανοήσεις την ύπαρξη του ιδίου του προβλήματος…αλλιώς δεν χρειάζεσαι προβληματισμούς. ”.».

Διαύγεια… Ονειρα… Αφύπνιση... (Ά ΜΕΡΟΣ).…

Το να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματικότητα μέσα στο όνειρο είναι το ίδιο με το να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα όταν βρίσκεσαι ξύπνιος… ….

Π Ρ Ο Π Α Γ Α Ν Δ Α ( 'Β ΜΕΡΟΣ )

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές μετά από χρόνια διαπίστωσαν πως το πραγματικό κίνητρο του Β΄ παγΜΟμίου πολέμου ήταν το ότι κάποιες χώρες της Νέας Τάξης θα είχαν οικονομικά οφέλη, όπως η Αμερική που μετά από το κραχ του 1929.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012-2025, μια ιδανική στιγμή για την παγκοσμιοποίηση;;;

Λέγετε πως τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για μια ¨νέα εποχή¨ ( αν και όχι απαραίτητα πάντα καλή ).

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η μαζική εξάπλωση του Ασύρματου Δικτύου και ο αθόρυβος θάνατος με το FREE - Wi-Fi για όλους…







Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης


Η μαζική εξάπλωση του Ασύρματου Δικτύου - Ιντερνέτ Wi-Fi την τελευταία δεκαετία ήταν πρωτοφανής σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας και στην προσωπική ζωή μας … Ωστόσο όμως, λίγες φορές έως και καθόλου δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος από τα ΜΜΕ για το πόσο ασφαλές είναι το Ασύρματο Δίκτυο για την ανθρώπινη υγεία ..
Μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας , την ευημερία μας και τις ικανότητες ακόμα και του εγκεφάλου και τις σκέψεις; Και σε ποιο βαθμό επηρεάζονται τα κύτταρα και τη δομή του DNA από τα αόρατα ραδιοκύματα και μικροκύματα ?

Τα τελευταία χρόνια και κρυφά εδώ και κάποιες δεκαετίες επιστημονικά και ιατρικά στοιχεία τα οποία πλέον είναι αδιαμφισβήτητα δείχνουν ότι τα χαμηλής συχνότητας παλμικά ραδιοκύματα και μικροκύματα προκαλούν σοβαρές και σημαντικές βλάβες στα κύτταρα μας και τα αποτελέσματα τους είναι ακραίες αυξήσεις αυτισμού , καρδιακές αρρυθμίες, αλλαγές των κυμάτων του εγκεφάλου, καρκίνος σε πρωτοποριακές μορφές, ακόμα και καταστροφή της γονιμότητας στου άνδρες και στις γυναίκες…


Οι πιο σημαντικές αλλαγές που οφείλονται στην ακτινοβολία από το Ασύρματο Δίκτυο WiFi είναι στα παιδιά και στους εφήβους όπου κτυπάει στο Ανοσοποιητικό σύστημα και σε μυοσκελετικές δομές..


¨Όπως αναφέρεται από Πανεπιστήμια ερευνών, Επιστημόνων κυβερνήσεων και άλλων Διεθνών Επιστημόνων και Συμβούλων : Τουλάχιστον το 57,7% των μαθητών είναι εκτιθέμενο σε συνεχόμενη βάση εικοσιτετραώρου σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας μικροκυμάτων (Wi-fi) και βρίσκονται σε μεγάλο και άμεσο κίνδυνο να υποστούν θνησιγένεια ,σωματικές ανωμαλίες και γενετικές βλάβες κυρίως στα παιδιά και τα νεογνά.

Κάθε γενετική βλάβη των κύτταρων και του κώδικα του DNA θα περάσει διαδοχικά στις επόμενες γενεές… ¨


Οι ομοσπονδιακοί και Διεθνείς κανονισμοί έχουν ασχοληθεί μόνο με την θερμική έκθεση του ανθρώπου από ηλεκτρονικές συσκευές όπως από ηλεκτρονικούς υπολογιστές κτλ..
Αγνοούν πλήρως τους πραγματικούς κινδύνους της ακτινοβολίας χαμηλής συχνότητας. Ένα παράδειγμα είναι το φουρνάκι μικροκυμάτων που έχει μπει στην ζωή και στο σπίτι σχεδόν ολόκληρου του πληθυσμού στην Γη . Το φουρνάκι μικροκυμάτων ζεσταίνει το φαγητό σας σε κυτταρικό επίπεδο γι’ αυτό παραμένει κρύο το πιάτο και το φαγητό ζεστό . Μια τέτοια συσκευή στοχεύει σε ζωντανούς κυτταρικούς οργανισμούς καταστρέφοντας τους, έτσι αν χρησιμοποιείτε τέτοιες συσκευές μην περιμένετε να τρέφεστε υγιεινά..

Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ψέματα που διαπράττουν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις θυσιάζοντας τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και την φύση στον πλανήτη αυτόν είναι το ασφαλές Ασύρματο Δίκτυο WiFi , η ακτινοβολία που σκοτώνει αθόρυβα.

Στο άμεσο μέλλον τα σχέδια της Παγκόσμιας κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα κέρδη των εταιρειών στις τηλεπικοινωνίες και την παγκόσμια δικτύωση όλου του πλανήτη κάτω από την ομπρέλα του Ασύρματου Δικτύου (WIFI).

Τα πάντα θα διαπερνούνται από τα σήματα κυκλοφορίας του Ασύρματου Δικτύου. Το σώμα μας θα δέχεται μια συνεχή επίθεση στα κύτταρα του καταστρέφοντας και μεταλλάσσοντας το DNA κάθε ζωντανού οργανισμού πάνω στον πλανήτη. Όλες οι συσκευές θα είναι συνδεμένες μέσα σε αυτό το Ασύρματο δίκτυο, στο οποίο θα συνδεθούν στο μέλλον και πολλοί άνθρωποι που θα τους σαγηνέψει η νέα τεχνολογία δίνοντας την εντύπωση για καλύτερη ποιότητα ζωής, φυλακίζοντας τους έτσι σε μια ακόμα φυλακή ρίχνοντας τους σε χαμηλότερες διαστάσεις … κάτι το οποίο προϋπήρξε και κάπου αλλού και συνεχίζεται εδώ …


Ο Έλεγχος που θα υποστεί η ανθρώπινη ψυχή σε αυτή την διάσταση θα είναι έξω-πραγματικός σε αυτήν την ψευδό-πραγματικότητα που κατοικούμε …


Θα υπάρχουν σημεία μαζικής ρομποτοποίησης του ανθρώπινου εγκεφάλου . Η ύπνωση έχει ήδη ξεκινήσει όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας όπως για το HAARP, αεροψεκασμούς κλπ.. τα οποία συμβάλουν στο χτίσιμο της νέας φυλακής μέσα στην ίδια φυλακή …

Το Project Loon γίνεται πραγματικότητα

Η εταιρία Google πρόσφερε ως άμεση και γρήγορη λυση μέχρι να χτιστεί το νέο Δίκτυο.. να εφαρμόσουν ως ξεκίνημα στο έργο αυτό τεράστια μπαλόνια που θα παρέχουν Ασύρματη Δικτύωση και θα καλύπτουν μεγάλες ηπείρους και θα μπορούν να βρίσκονται συνδεδεμένοι ταυτόχρονα μόνο σε ένα μπαλόνι έως και επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όποιο σημείο και μέρος να βρίσκονται..


Ήδη έχουν σκεφτεί τις αναβαθμίσεις μέσω δορυφόρων. Θα καλύπτονται Ασύρματα δίκτυα και μέσα σε βουνά και κάτω από την γη .. (για κάτω από το νερό δεν έχει αναφερθεί κάτι αλλά το φανταζόμαστε και αυτό … )





Το Ψέμα συνεχίζεται …


Το πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α. γνώριζε εδώ και δεκαετίες .. τουλάχιστον από το 1976, τους κινδύνους που διατρέχει ο ανθρώπινος οργανισμός από το Ασύρματο Δίκτυο WiFi και η χρήση του γινόταν μόνο για στρατιωτικούς λόγους. Ερευνητές και επιστήμονες πειραματιζόνταν πάνω στο Ασύρματο Δίκτυο εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας πράγματα και μεθόδους για την χρήση του που ίσως αποκαλυφθούν πολύ σύντομα .

Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών όταν πήρε τα ηνία για να εκμεταλλευτεί προς όφελος της το Ασύρματο δίκτυο ,πραγματοποίησε πολλές μελέτες στα δορυφορικά και Ασύρματα Δίκτυα . Οι αναφορές έγραφαν πως μετά τις πρώτες κιόλας μελέτες ανακάλυψαν πως χαμηλής συχνότητας παλμικών κυμάτων RF μη-ιονίζουσα ακτινοβολία και μικροκύματα διαταράσσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και την φύση στον πλανήτη σε μοριακό επίπεδο.. αμέσως θεωρήθηκε ως καταστροφικό..

Οι αναφορές θάφτηκαν και εξαφανίστηκαν , εδώ και δεκαετίες θεωρείτο Ασφαλές για την υγεία το Ασύρματο Δίκτυο .. σήμερα μετά από πείραμα που έχουν γίνει σε υγιή ανθρώπινο οργανισμό όπου δέχτηκε από κινητό τηλέφωνο χαμηλής συχνότητας κύματα οι αναλύσεις αίματος έδειξαν πως είχε εκτεθεί σε Rf μικροκύματα , και αυτό επηρέασε και άλλαξε τα κύτταρα του οργανισμού του .


Οι κυβερνήσεις έχουν αποκρύψει κάθε πραγματική πληροφορία από τον κοινό άνθρωπο και υπόσχονται κιόλας δωρεάν Ασύρματο Δίκτυο ή δωρεάν Wi-Fi παντού, όπως δήλωσε και ο ¨Έλληνας¨ πρωθυπουργός τον Νοέμβριου του 2013σε Προπαγανδιστικό κανάλι όπου χρηματοδοτείται από την παγκόσμια κυβέρνηση … (γνωρίζει και ο ίδιος το σχέδιο εξολόθρευσης από την παγκόσμια κυβέρνηση και συναινεί με αυτήν η ¨Ελληνική κυβέρνηση¨). Γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει για την υγεία μας όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους, ετοιμάζοντας μια κόλαση που γι αυτούς είναι ο παράδεισος. . .



Οργανώσεις ακτιβιστών και πολιτών έχουν κινηθεί νομικά γι αυτό το τεράστιο θέμα που θα πρέπει να απασχολεί όλους μας αλλά λόγω των νομικών δυσκολιών δεν έχουν βρει καμία άκρη για να κατηγορήσουν και να βάλουν τους υπευθύνους στο σκαμνί καθώς οι αντίδικοι τους – (το κράτος) αδυνατεί να πιάσει και να ερευνήσει κάτι αόρατο όπως θεωρείτε το Ασύρματο Δίκτυο και επίσης δεν γνωστοποιείτε πουθενά πόσος χρόνος χρειάζεται από το Αόρατο δίκτυο να αρρωστήσει κάποιος, όποτε πατούν οι εταιρίες σε νομικές ρήτρες και νόμιμα διαφεύγουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, απολαμβάνοντας την ασυλία που τους έχει δοθεί .


Δυστυχώς μια ολοκαίνουρια σιωπηλή ασθένεια έχει αναπτυχθεί από τον νέο αυτόν κόσμο του WiFi - Ασύρματου δικτύου και ονομάζεται Διαταραχή Ηλεκτρομαγνητικής Υπερευαισθησίας (EHS - Electromagnetic Hypersensitivity Disorder).
Συμβαίνει όταν οι βασικές συχνότητες δόνησης του ανθρώπου έχουν αλλάξει και οφείλεται στην υπερβολική έκθεση του στο Ασύρματο Δίκτυο WiFi . Εχουν αναφερθεί ακραίες περιπτώσεις όπως η μετακίνηση του ατόμου και αλλαγή περιβάλλοντος και εργασίας μακριά από Ασύρματα δίκτυα και ακτινοβολίες μικροκυμάτων RF για να μην πονούν και νιώθουν κούραση και ταλαιπωρία ..

Αυτές οι νέες Ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες EMF έχουν διαστρεβλωθεί από τα Ασύρματα Δίκτυα και θα δούμε στο μέλλον τους νέους κυρίως ανθρώπους πως θα τους έχει επηρεάσει αυτή η νέα ασθένεια καθώς υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία και αναφορές από νέες έρευνες για αλλαγές συμπεριφοράς σε νεαρά άτομα έως και σημάδια αναπηρίας..


Ακόμη και μεγάλες Ασφαλιστικές εταιρίες υγείας όπου ασφαλίζουν τα πάντα , δεν ασφαλίζουν άτομα για τυχόν ασθένεια από ακτινοβολίες Ασύρματου δικτύου- WiFi..αναρωτηθείτε γιατί… ;;




Η παγκόσμια κυβέρνηση όπου η Κεφαλή της διοικείται από την Δύση έχει ήδη προσλάβει για το μέλλον ως διοικητή των μεγάλων δορυφορικών ασύρματων τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως τον Tom Wheeler ο όποιος έχει προϋπηρεσία ήδη στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC - Federal Communications Commission|) των Η.Π.Α.


Αυτά είναι τα υπερόπλα, σιωπηλά κρατούν την σιγή τους όσο μπορούν για να μην γνωρίζεις ποιος είναι ο εχθρός σου και ποιον να πολεμήσεις με τον πνεύμα και την ψυχή σου που θέλουν να την σωπάσουν πέρα από αυτήν την ψευδό-πραγματικότητα αλλά … να θυμάσαι όμως πως στο κέντρο του κυκλώνα επικρατεί ηρεμία και μετά φανερώνεται η δύναμη του θορυβώδες…


Αυτά που δεν θέλεις να δεις και αυτά που δεν θέλεις να ακούσεις είναι αυτά που σε καλωσορίζουν στην κόλαση που έρχεται . . .






Στο χειρουργείο ο πανίσχυρος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ




Σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Χέρνι Κίσινγκερ, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, δήλωσαν ιατρικές πηγές.
Ο Κίσινγκερ, 91 ετών, υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο New York Presbyterian Hospital.

Ο Κίσινγκερ υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας των Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ.

Το 1973, ο Κίσινγκερ έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή του ως συμβούλου του προέδρου Νίξον στον τερματισμό του πολέμου του Βιετνάμ, μία απονομή που από πολλούς θεωρείται αμφιλεγόμενη. Ο ηγέτης του Βόρειου Βιετνάμ, Λε Ντουκ Θο, ο οποίος τιμήθηκε μαζί με τον Κίσινγκερ, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο με την αιτιολογία ότι ο πόλεμος δεν είχε τελειώσει ακόμα.


defencenet.gr



Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στη σύλληψη του Μαζιώτη – «Βιτρίνα» η επιχείρηση «Θησέας»;


Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός χειρουργείται αυτή την ώρα ο Νίκος Μαζιώτης, που συνελήφθη μετά τις 12:30 το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως στην Καπνικαρέα.

 Από την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ο Μαζιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στην ωμοπλάτη, ενώ στο πόδι έχει τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ενας Αυστραλός.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εδώ και ένα μήνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες, ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα και κινείται στο κέντρο.
Σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 12.30 αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι ένα άτομο που μοιάζει με τον Μαζιώτη κινείται στο Μοναστηράκι.

Αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στην περιοχή και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς με είδη κάμπινγκ και ζητά έναν σάκο. Μία υπάλληλος του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο και ειδοποιεί την αστυνομία. Βγαίνοντας οι αστυνομικοί τον καλούν να παραδοθεί. Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί. 

Καθοδηγούμενοι από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, ο οποίος αντελήφθη ότι πρόκειται για τον Ν. Μαζιώτη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή.
Αμέσως μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ έβαλε σε εφαρμογή ένα δεύτερο σχέδιο, αυτό της σύλληψης συνεργών του, αλλά και ατόμων που του παρείχαν κατάλυμα από την ημέρα που είχε δραπετεύσει.

Ελέγχονται περιοχές στις οποίες οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι διέμενε, καθώς και διαμερίσματα στα οποία ενδεχομένως ο τρομοκράτης να έχει κρύψει οπλισμό.
Όσον αφορά σε τυχόν συνεργούς του Μαζιώτη, καταστηματάρχες της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η συμπλοκή ανέφεραν ότι μόλις έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, είδαν να φεύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις τρία άτομα.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ένας οδηγός ταξί, στο αυτοκίνητο του οποίου μπήκε για λίγο, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο καταζητούμενος έως πρότινος.

Η προσαγωγή του έγινε προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει κάποια σχέση με τον τρομοκράτη ή πέρασε τυχαία από το σημείο την ώρα του σοβαρού περιστατικού.
Σε κάθε περίπτωση την ώρα της σύλληψης του καταζητούμενου για τρομοκρατία Μαζιώτη, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιείτο η επιχείρηση «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης. Έτσι στο κέντρο υπήρχαν μεγάλες δυνάμεις πεζών και εποχούμενων αστυνομικών, οι οποίοι και έσπευσαν στην καταδίωξη και εν τέλει στη σύλληψη του Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πηγές, η ΕΛΑΣ ενδεχομένως είχε πληροφορίες για χτύπημα από ένοπλες οργανώσεις και ως εκ τούτου η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν ήδη εδώ και καιρό στα ίχνη του επικηρυγμένου φυγάδα Νίκο Μαζιώτη και χρησιμοποίησε την επιχείρηση “Θησέας” ως κάλυψη για να κινούνται ελεύθερα οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από δύο χρόνια μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Ωστόσο, είχαν παραβιάσει τους όρους και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από τις 15 Ιουνίου 2012. Είχε επικηρυχθεί έναντι 1 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η Ρούπα.


 opinionpost.gr








Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ:Ανασταίνει νεκρούς ασθενείς το μηχάνημα εξωσωματικής οξυγόνωσης ECMO




Απίστευτο άλμα στον τομέα της Ιατρικής αποτελεί η συσκευή εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος (Ecmo) η οποία καταφέρνει να ξεγελάσει τον θάνατο κρατώντας τον ασθενή στη ζωή, χωρίς καρδιά και εγκέφαλο έως και για 7 ώρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η συσκευή είχε δημιουργηθεί αρχικά για την ανάνηψη πρόωρων νεογνών, ωστόσο αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη και για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος αποδείχθηκε πρόσφατα με ένα περιστατικό στην Ασία, όπου μία 30χρονη ναρκομανής πέθανε έξω από την πόρτα του νοσοκομείου, όμως οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή, αφού πρόλαβαν και την συνέδεσαν στο Ecmo πριν περάσουν 5 λεπτά και για 7 ώρες παρέμεινε στη ζωή χωρίς να λειτουργεί η καρδιά και ο εγκέφαλος, ώστε να της «καθαρίσουν» το αίμα και εν τέλει κατάφερε να επιζήσει.

Το πρωτοποριακό αυτό μηχάνημα, υπάρχει και στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να συντηρεί την καρδιά με μείωση της θερμοκρασίας, αλλά και τον εγκέφαλο αποτρέποντας μία επικείμενη νέκρωσή του. Παράλληλα τραβάει το αίμα από το σώμα, το καθαρίζει και το οξυγονώνει και μετά το ξαναβάζει πίσω. Μιλώντας στα Νέα ο καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός εξηγεί ότι σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής αν αποτύχει η απινίδωση, τότε η καλύτερη λύση για την ανάσταση του ασθενούς είναι το Ecmo.

Το μηχάνημα χρησιμοποιείται για την οξυγόνωση του αίματος, παρακάμπτοντας τους πνεύμονες προσωρινά, αλλά και σε περιπτώσεις που ο ασθενής βρίσκεται στην Εντατική και η καρδιά χρειάζεται υποστήριξη. Ωστόσο ο κ. Κρεμαστινός τονίζει ότι αν ο ασθενής δε συνδεθεί αμέσως, τότε είναι πολύ αργά.


iefimerida.gr



IASOS: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ Η NASA.


O ελληνικής καταγωγής Iasos (προφέρεται Γιάσος), ζει στην επαρχία βόρεια του Σαν Φραντσίσκο και θεωρείται ένας από τους δύο ιδρυτές της new age μουσικής. Μαζί με τον φίλο του Steve Halpern, κυκλοφόρησαν τα ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1975 και δημιούργησαν τους πρώτους παράξενους ήχους πριν διαδοθούν τα synthesizers!
Δεν βαφτίστηκε Iasos. Αυτό το όνομα προέρχεται από την Αρχαϊκή εποχή και το υιοθέτησε ένα απόγευμα όταν ξαφνικά είχε μια αιφνίδια πολύ δυνατή και έντονη ανάμνηση σε μία βόλτα του. Μια ανάμνηση του πατέρα του σε μια άλλη ζωή να του φωνάζει «Iasos φέρε μου τα ξύλα για το τζάκι και έλα για να φάμε!».
Ο Iasos γεννήθηκε το 1947 σε ένα στρατώνα στην Αλεξανδρούπολη, και 4 χρονών μετανάστευσε στην Αμερική με την οικογένεια του. Πήγε σε Ελληνικό σχολείο και μετά το λύκειο φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Cornell. Μετά τις σπουδές συνειδητοποίησε ότι όλη του η δημιουργικότητα ήταν στη μουσική και έτσι αποφάσισε να αφιερωθεί εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του.



Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, υπεύθυνη για τους ήχους που φαντάζεται είναι μια φωνή στο κεφάλι του, που του λέει πως να τους δημιουργεί! Κάτι που πιστεύει με τέτοια πίστη και επιμονή που καταφέρνει σχεδόν να πείσει τους πάντες... ότι όντως συνομιλεί τηλεπαθητικά με μία εξωγήινη οντότητα. Όταν πριν από μερικούς μήνες πρωτοπαρουσιάστηκε στο μικρόκοσμο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας μέσα από κιτς εικόνες και περίεργους ambient ήχους, δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι όντως είναι πρωτοπόρος μουσικός που η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί από τη NASA, την εγκυκλοπαίδεια Britannica, την Hewlett Packard, καθώς και από πολλά νοσοκομεία, κλινικές υγείας, θεραπευτές, κλινικές ψυχικής υγείας, και χειρουργούς σε όλο τον κόσμο. Η Μουσική του αυτή τη στιγμή διατίθεται σε δισκοπωλεία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Βραζιλίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας, ενώ έχει πραγματοποιήσει διεθνή συναυλίες-περιοδείες από το Κάιρο προς τη Χονολουλού, και από το Λος Άντζελες στο Τορόντο. Στη διεθνή του αναγνώριση συνέβαλε το άλμπουμ του με τίτλο Realms of Light (μεταφρ:Βασίλεια του Φωτός) που είχε τρομερή ανταπόκριση. Όμως το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα είναι ότι, ξαφνικά, θεωρείται σημείο αναφοράς για ένα σωρό ξένους μουσικούς, και μάλιστα από διαφορετικούς χώρους: από τον hip hop James Pants μέχρι τον “hypnagogic pop” Dolphins Into The Future που πρόσφατα μάλιστα έκανε μια μίνι περιοδεία μαζί του στην Ευρώπη.
Το αγαπημένο του μέρος στη Ελλάδα είναι οι Δελφοί. Σκοπεύει κάποια στιγμή να κάνει εκεί μια συναυλία, γιατί πιστεύει ότι στο ιερό των Δελφών υπάρχει μία διαγαλαξιακή πύλη που πρέπει να ανοίξει, όπως στο Machu Pichu στο Περού, στο Κάιρο στην Αίγυπτο και στο Φουτζιγιάμα της Ιαπωνίας.

ufotruth-gr



Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η Παρασκευή Κολοβού είναι η Ελληνίδα ερευνήτρια του Χάρβαρντ που δίνει πίσω την όραση σε τυφλούς!




Μπράβο στην αξία Ελληνίδα!

Η Ελληνίδα Παρασκευή Κολοβού θεωρείται η ελπίδα της οφθαλμολογίας, αφού μαζί με συναδέλφους της από την… επιστημονική ομάδα του Χάρβαρντ κατάφερε να αναγεννήσει τον κατεστραμμένο κερατοειδή χιτώνα, χάρη σε μια νέα τεχνική με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων.
Οι ερευνητές μεταμόσχευσαν τα κατάλληλα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε τυφλά ποντίκια και δημιούργησαν πλήρως λειτουργικούς κερατοειδείς
χιτώνες, που βελτίωσαν την όραση των πειραματόζωων.
Όπως ανακοίνωσαν, η μέθοδός τους μπορεί μια ημέρα να αποκαταστήσει την όραση σε άτομα που την έχουν χάσει λόγω τραυματισμών και εγκαυμάτων.
Το επίτευγμα ανήκει σε επιστήμονες του Ινστιτούτου Βλαστικών Κυττάρων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του Θεραπευτηρίου Οφθαλμολογίας και Ωτορινολαρυγγολογίας της Μασαχουσέτης και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής Μάρκους Φρανκ. Να σημειωθεί ότι μέλος της ερευνητικής ομάδας ήταν και η ελληνίδα ιατρός και μεταδιδακτορική ερευνήτρια Παρασκευή Κολοβού.

Μια ομάδα βλαστικών κυττάρων στα μάτια μας επιδιορθώνει και ανανεώνει κάθε λίγες εβδομάδες τον κερατοειδή χιτώνα. Χωρίς αυτά τα βλαστοκύτταρα, ο κερατοειδής (η διαφανής μεμβράνη που καλύπτει την κόρη του ματιού) θα θόλωνε και η όρασή μας θα μειωνόταν.
Η καταστροφή αυτών των ζωτικών κυττάρων λόγω αυτοάνοσης πάθησης, εξωτερικής μόλυνσης ή τραυματισμών (π.χ. από χημική ουσία) είναι από τις πιο κοινές αιτίες τύφλωσης παγκοσμίως.
Μέχρι σήμερα είχε αποδειχτεί πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και να απομονωθούν αυτά τα βλαστικά κύτταρα τα οποία είναι κρυμμένα σε μια μήτρα άλλων δομών στον πρόσθιο θάλαμο του οφθαλμού – στο σημείο όπου ο κερατοειδής χιτώνας ενώνεται με τον σκληρό χιτώνα (το λευκό του ματιού).


Τώρα, για πρώτη φορά, όχι μόνο αυτό κατέστη εφικτό (με τη βοήθεια ενός μορίου-δείκτη, της πρωτεΐνης ΑΒCB5), αλλά επιπλέον αξιοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα κύτταρα του πρόσθιου θαλάμου για να αναγεννηθεί ένας κατεστραμμένος ανθρώπινος κερατοειδής.
Υπογραμμίζεται ότι η ΑΒCB5 είχε εντοπιστεί εδώ και καιρό σε κύτταρα άλλων οργάνων, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε στα κύτταρα του πρόσθιου θαλάμου του οφθαλμού επιτρέποντας στους ειδικούς να τα απομονώσουν.
Όπως είπε ο Μάρκους Φρανκ, το επόμενο βήμα θα είναι να εξελιχτεί η τεχνική, έτσι ώστε να αποτελέσει μια θεραπεία για τον άνθρωπο, κάτι πάντως, που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, έως ότου γίνουν και οι αναγκαίες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Το επίτευγμα δημοσίευεται στην επιθεώρηση «Nature».



 olympia.gr

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μετά το Ιράκ, ποιος έχει σειρά;


Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)

Το αίτημα του Λευκού Οίκου να διαθέσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της «μετριοπαθούς ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης», παρόλο που ο Πρόεδρος Ομπάμα την έχει περιγράψει ως «ανίκανη να ανατρέψει τον Πρόεδρο Άσαντ», παρουσιάστηκε ως καθυστερημένη δέσμευση της Ουάσινγκτον στη Συρία. Αλλά για τον Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan), αυτό το επιχείρημα δεν επικεντρώνεται στη Συρία: οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατασταίνονται τεράστιες στρατιές γύρω από το Ιράκ και απειλούν ένα τρίτο στόχο.

Ενώ η Σύρια υπουργός προεδρίας Bouthaina Shaaban βρισκόταν στη Μόσχα, προσκλήθηκε από το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών να συμμετάσχει σε ένα διεθνές φόρουμ. Όπως και πάνω από 170 Σύρους αξιωματούχους, η κα Shaaban αναφέρεται στο κατάλογο των προσωπικοτήτων υπό δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ταξιδιών.

Η Bouthaina Shaaban πήγε κατευθείαν στο Όσλο, χωρίς να επιστρέψει στη Δαμασκό.

Εκεί, συνάντησε, στις 18 και 19 Ιουνίου, τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, τον σημερινό Νο 2 των Ηνωμένων Εθνών, Αμερικανό διπλωμάτη Jeffrey Feltman, και τον επικεφαλής του Γραφείου του Ιρανού Προέδρου Sheikh Hassan Rohani.

Γιατί ανέλαβε η Νορβηγία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, αυτή τη πρωτοβουλία;

Ποιά μηνύματα ήθελαν να μεταφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Τι ήθελαν να διαπραγματευτούν με τη Συρία;

Κανένα μέρος δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με τις συνομιλίες και η ιστοσελίδα του Φόρουμ του Όσλο έμεινε απελπιστικά μουγγή.

Ο προϋπολογισμός των υπερπόντιων επιχειρήσεων των ΗΠΑ


Λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα παρουσίασε στο Κογκρέσο τον προϋπολογισμό του για το 2015 για τις διπλωματικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό (Overseas Contingency Operations – OCO).

Από τα 65,8 δις. δολάρια, τα 5 δις. θα διατεθούν για τη δημιουργία του Ταμείου Σύμπραξης κατά της τρομοκρατίας (Counterterrorism Partnerships Fund - CTPF) που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος στην ομιλία του στο West Point, στις 28 Μαΐου [ 1 ].

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τα 4 δις. θα χρησιμοποιηθούν από το Πεντάγωνο, και το πέμπτο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, τι σημαίνει «σταθεροποίηση των περιοχές υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης»; Δεν μπορεί να είναι η δημιουργία εμβρύων κρατών, επειδή οι ​​περιοχές αυτές είναι πολύ μικρές και ασύνδετες. Πιθανό πρόκειται να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας για το Ισραήλ. Η πρώτη στα ισραηλινοσυριακά σύνορα και η δεύτερη στα τουρκοσυριακά σύνορα, έτσι ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης, η Δαμασκός θα περικυκλωθεί. Οι περιοχές αυτές φέρονται να ανατεθούν σε «ελεγχόμενα στοιχεία της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης», επιβεβαιώνοντας την ιδέα ότι η στήριξη της Ουάσινγκτον στους Κόντρας δεν επιδιώκει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά μόνο να προστατεύσει την εβραϊκή αποικεία της Παλαιστίνης.

Αυτή η τακτική θα πρέπει να συγκριθεί με τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα στις 20 Ιουνίου στο CBS This Morning:

«Νομίζω ότι αυτή η αντίληψη ότι υπήρχε μια συριακή μετριοπαθή δύναμη ικανή να νικήσει τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ απλά δεν είναι αλήθεια, και το ξέρετε, περάσαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να συνεργαστούμε με μια μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία (...) Η ιδέα ότι ήταν σε θέση να ανατρέψει ξαφνικά όχι μόνο τον Άσαντ, αλλά και αδίστακτους τζιχαντιστές με υψηλή ειδίκευση, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους στείλουμε μερικά όπλα είναι μια φαντασίωση και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τον αμερικανικό λαό - αλλά ίσως πιο σημαντικό για την Ουάσιγκτον και τον Τύπο- να το κατανοήσουν». [ 2 ].






Η Ουάσιγκτον κινδυνεύει να καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο


Εάν το Κογκρέσο την εγκρίνει, η βοήθεια που παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στους τζιχαντιστές στη Συρία θα πρέπει να μεταφερθεί από ένα μυστικό πρόγραμμα της CIA σε ένα ευρύ κοινό πρόγραμμα του Πενταγώνου.

Η μεταφορά αυτή παραβιάζει τη βάση του διεθνούς δικαίου που απαγορεύει αυστηρά τη οικονομική στήριξη και στρατιωτική εκπαίδευση αντιπάλων σε τρίτη χώρα, ακόμα περισσότερο για να τη διαιρέσουν σε δύο κράτη. Το απλό γεγονός της ανακοίνωσης του στόχου, έστω και αν το Κογκρέσο θα το αποκρούσει αποτελεί απειλή κατά της Συρίας, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία θα κατάφερε τη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών, αν έκανε καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο, ήτοι το εσωτερικό δικαστήριο του ΟΗΕ. Το 1984, η μικρή Νικαράγουα είχε μηνύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίσημη υποστήριξή τους προς τους Κόντρας. Πρέπει να υπολογίσουμε ένα έως δύο χρόνια για την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Θα πρέπει να εκπλαγούμε για το γεγονός ότι ο ντροπαλός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν ΚΙ-Μουν δημοσίευσε ένα παράξενο ανοικτό φόρουμ στο οποίο συνθλίβει τη Συρία, αλλά αποκαλεί μέσω μιας φράσης «ανεύθυνες τις ξένες δυνάμεις που συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική στήριξη σε μέρη που διαπράττουν ωμότητες και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου. Κάλεσα το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει εμπάργκο όπλων». [ 3 ]

Βεβαίως, η Ουάσιγκτον δεν προχώρησε σε αυτό το έδαφος, παρά μόνο αφού η Bouthaina Shaaban της διαβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα προβεί σε καταγγελία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά με ποιο αντάλλαγμα έγινε αυτό;


Είναι σαφές ότι, αν και ο αμερικανικός λόγος στρέφεται κατά της Συρίας, ο πραγματικός στόχος είναι αλλού σήμερα - και δεν είναι μόνο το Ιράκ.

Η συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Η επίθεση του ΙΚΙΛ ("Daesh") συνεχίζει στο Ιράκ. Ενώ προσποιείται ότι είναι έκπληκτη και ότι στηρίζει την ακεραιότητα του Ιράκ, η Ουάσιγκτον στελεχώνει κάτω από το τραπέζι τους τζιχαντιστές με τη βοήθεια της Γαλλίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Το παραμύθι της τρομοκρατικής γκρουπούσκουλας που κατακτά σε δύο ημέρες το εν τρίτο μιας μεγάλης χώρας δεν περνά εύκολα, και τα μίντια του ΝΑΤΟ και του ΣΣΚ βεβαιώνουν τώρα ότι ο σουνιτικός πληθυσμός συμμάχησε με το ΙΚΙΛ.

Αδιάφορο το γεγονός ότι 1,2 εκατ. Σουνίτες και Χριστιανοί πρόσφυγες τρέφουν σε φυγή μπροστά από τους τζιχαντιστές, αυτή η εξήγηση κρύβει καλύτερα την προετοιμασία της εισβολής από την Ουάσιγκτον.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι δεν θα παρεμβούν με χερσαίες δυνάμεις στο έδαφος και απειλούν τα κράτη που παρέχουν βοήθεια προς την ιρακινή κυβέρνηση του Νούρι αλ Μαλίκι.

Έτσι, όταν ο τελευταίος ευχαρίστησε τη Συρία επειδή μπήκε στο ιρακινό έδαφος για να βομβαρδίσει τις νηοπομπές του ΙΚΙΛ, ο Τζον Κέρι ύψωσε τη φωνή: «Καταστήσαμε ήδη σαφές προς όλους τους φορείς της περιοχής ότι δεν μας χρειάζεται να συμβεί κάτι που επιδεινώσει τις σεχταριστικές εντάσεις που είναι ήδη πολύ ψηλές» [ 4 ].

Με τη μεγάλη καλοσύνη που τον χαρακτηρίζει, ο Πρόεδρος Ομπάμα δέκτηκε την αποστολή 300 στρατιωτών, κυρίως για την προστασία των αμερικανικών κτιρίων, αφήνοντας την κυβέρνηση του Νούρι αλ Μαλίκι αντιμέτωπη μόνη της ενώπιον του πεπρωμένου της. Αλλόφρων, ο πρωθυπουργός αναζητεί νέους συμμάχους. Αντί να περιμένει μάταια τα F-16, μόλις αγοράσε βομβαρδιστικά από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Το Ιράν έστειλε όπλα και συμβούλους, αλλά όχι μαχητές, για να βοηθήσει μόνο τους σιίτες. Οφθαλμοφανώς, υπάρχει συμφωνία, τουλάχιστον σιωπηρή, μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνη για να διαλύσουν το Ιράκ.

Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε τι είπαν ο Πρέσβης Jeffrey Feltman και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Χασάν Ροχάνι στην Υπουργό της Συριακής Προεδρίας Bouthaina Shaaban.

Το μόνο που μπορεί να συναχθεί ως συμπέρασμα είναι ότι το Ιράν και η Συρία έχουν διαπραγματευτεί τη παθητικότητα τους ή την στήριξη του στο αμερικανικό σχέδιο έναντι της διατήρησης ενός διάδρομου κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών, που σήμερα κόπηκε από το ΙΚΙΛ.

Τέλος πάντων, το σχέδιο για την διαμόρφωση της «Ευρύτερης Μέσης Ανατολής» ( Greater Middle East ) βρίσκει μια πρώτη εφαρμογή στο Ιράκ παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες του 2003 και του 2007. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η διάλυση ενός κράτους δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα, αλλά απαιτεί τουλάχιστον μια δεκαετία προηγούμενου χάους.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι τα πρώτα κορόιδα της υπόθεσης, δεκτηκάν τον Νερχιβάν Μπαρζανί στην Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιστραφεί ποτέ το Κιρκούκ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης και ότι κινείται προς την ανεξαρτησία, διασφαλίζοντας τους ταυτόχρονα ότι δεν θα επιχειρήσει να σηκώσει τους Κούρδους στην Τουρκία.

Ως εκ τούτου, η Άγκυρα διαθέτει πολύ χρόνο μπροστά της, ακόμη και αν η λογική των γεγονότων θα επανεμφανιστεί αναπόφευκτα στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας την έκρηξη της Τουρκίας.

Στριμωγμένη, η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκλεισε τα σύνορά της με τη Συρία, σταματώντας ξαφνικά την υποστήριξή της στους ξένους μισθοφόρους που προμηθεύει με όπλα εδώ και τρία χρόνια και στους οποίους παρείχε βάσεις στο έδαφος της .

Όχι μόνο, φοβάται ότι θα ξεσηκωθούν γρήγορα οι δικοί της Κούρδοι, αλλά και ότι ο στρατός θα εκμεταλλευτεί τη κατάσταση και θα την ανατρέψει.

Η ένταξη πρώην αξιωματικών και στρατιώτων της φρουράς του Σαντάμ Χουσεΐν στο ΙΚΙΛ αλλάζει τα πάντα.

Αυτοί οι άνδρες σκοπεύουν πρώτα να εκδικηθούν για την αποπομπή τους από την κυβέρνηση αλ-Μαλίκι για την οποία ευθύνονται τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.

Έχοντας ασκήσει την εξουσία, δεν έχουν καμία δυσκολία να συνεργάζονται σήμερα με την Ουάσιγκτον όπως έκανε ο αρχηγός τους, ο Σαντάμ Χουσεΐν. Γνωρίζουν ότι οι ιρανικές φιλοδοξίες θα περιοριστούν μόνο στους σιιτικούς πληθυσμούς και κατά συνέπεια στρέφουν την εκδίκηση τους μόνο ενάντια στη Σαουδική Αραβία.


Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι δεχόμενος από τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας στο αεροπλάνο του.

Ο Σαουδικός στόχος


Υπό αυτό το πρίσμα, η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να αναμορφώσει τον Σαουδικό βασίλειο, σύμφωνα με το σχέδιο του Laurent Murawiec.

Το 2002, ο Γάλλος στρατηγικός ολοκλήρωσε την παρουσίασή του στο Πεντάγωνο με τις τρεις ακόλουθες εκφράσεις: «Το Ιράκ είναι ο τακτικός άξονας. Η Σαουδική Αραβία είναι ο στρατηγικός άξονας. Η Αίγυπτος θα είναι η ανταμοιβή» [ 5 ].

Με άλλα λόγια, οι Σαουδάραβες δεν μπορεί παρά να ανατραπούν μόνο από το Ιράκ, και όποιος θα προκαλέσει τη πτώση τους θα ελέγχει την Αίγυπτο.

Γνωρίζοντας ότι είναι ο επόμενος στόχος, η δυναστεία έχει αφήσει τους οικογενειακούς καυγάδες της για να υπερασπιστεί τα κοινά συμφέροντά της.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα, ο οποίος ήταν για μεγάλο διάστημα στο Μαρόκο για ξεκούραση, επέστρεψε στο Ριάντ.

Περνώντας από εκεί, το αεροπλάνο του έκανε μια ενδιάμεση στάση στο Κάιρο. Αδυνατώντας να κινηθεί, ο βασιλιάς δέχτηκε τον Στρατηγό αλ-Σίσι στο αεροπλάνο του [ 6 ].

Του επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να εκδιώξουν την οικογένειά του σύντομα.

Και για να το καταστεί σαφές, τον διαβεβαίωσε ότι το βασίλειο έλεγχε και ελέγχει πάντα το ΙΚΙΛ.

Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να φέρει πίσω στην υπηρεσία του τον πρίγκιπα Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν (Bandar bin Sultan), ο οποίος τον συνόδευε στο αεροπλάνο.

Από το 2001 και το πραγματικό θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο πρίγκιπας Μπαντάρ ήταν ο επικεφαλής του διεθνούς κινήματος τζιχάντ.

Αυτός ο Γραν Μαιτρ του μυστικού πολέμου που απέτυχε να ανατρέψει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ και που θύμωσε με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της κρίσης των χημικών όπλων, απολύθηκε κατόπιν αιτήματος του Τζον Κέρι.

Η επιστροφή του αποτελεί το ατού των Σαούδ: η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να ελπίζει να βάλει τους τζιχαντιστές να κατακτήσουν το βασίλειο, όσο θα είναι αυτός στις επιχειρήσεις.

Έξαλλος, ο υπουργός Τζον Κέρι πήγε αυτοσχέδια στο Κάιρο για να προειδοποιήσει τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, να μη βάλει όλα τα αυγά του στο ίδιο καλάθι. Το αιγυπτιακό στρατιωτικό καθεστώς έχει πράγματι γίνει απόλυτα εξαρτημένο από τις σαουδικές δωρεές.

Ο Τζον Κέρι ξεμπλόκαρε 572 εκατομμύρια δολάρια (το ένα τρίτο της συνήθους βοήθειας προς την Αίγυπτο, αποκλεισμένη μετά το πραξικόπημα) και ανακοίνωσε την επικείμενη παράδοση των 10 ελικοπτέρων Apache που είχαν υποσχεθεί από καιρό για τη σταθεροποίηση του Σινά (και ως εκ τούτου, για την εξασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ).

Συνεχίζοντας τα ταξίδια για τη προετοιμασία της αποσταθεροποίησης της Σαουδικής Αραβίας, ο Τζον Κέρι ήταν στις 25 Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η κατάσταση στο Ιράκ έπρεπε να ωθήσει «να σχεδιαστούν από στρατηγική άποψη, η συλλογή πληροφοριών, η προετοιμασία, η ανταπόκριση, ο χρόνος αντίδρασης, η φύση της απάντησης», με άλλα λόγια η «επιχειρησιακή διαθεσιμότητα» που θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής της Ουαλίας, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη μέρα, στις 26, ο υπουργός συναντήθηκε στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία θα χρησιμοποιούν τις διασυνοριακές φυλές των Βεδουίνων για να μεταφέρουν όπλα και χρήματα για την υποστήριξη των Ιρακινών Σουνιτών (διαβάστε: για την υποστήριξη του ΙΚΙΛ) [ 7 ].

Συνεχίζοντας το ταξίδι του, ο Τζον Κέρι πήγε, στις 27, στη Σαουδική Αραβία.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Ahmad Jarba.

Υπογράμμισε τότε ότι ο κ. Jarba είναι μέλος της φυλής των Βεδουίνων Shammar (όπως ο βασιλιάς Abdullah), η οποία κινείται επίσης στο Ιράκ και ότι η « μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση» θα μπορούσε να βοηθήσει στρατιωτικά για τη σταθεροποίηση του Ιράκ [ 8 ].

Αναρωτιέται κανείς πώς άνθρωποι που ήταν «ανίκανοι» να ανατρέψουν τη Συρία, παρά τη τεράστια βοήθεια, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν στρατιωτικό ρόλο στο Ιράκ και γιατί ο κ. Jarba που διατηρεί προσωπικές σχέσεις με το ΙΚΙΛ, θα το πολεμούσε.

Η Σαουδική παρέλαση


Λίγο πριν να δεχτεί τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο βασιλιάς Αμπντάλα αποφάσισε να «λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των επιτευγμάτων του έθνους και του εδάφους του, καθώς και για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του σαουδικού λαού (...) για την περίπτωση που τρομοκρατικές οργανώσεις η άλλες θα μπορούσαν να βλάψουν την ασφάλεια της πατρίδας»[ 9 ].

Στην ίδια γραμμή, ο βασιλιάς Αμπντάλα αποφάσισε να αναθέσει τη διαχείριση του θέματος του Ιράκ ... στον πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν τον οποίον είχε απολύσει στις 15 Απριλίου ... κατόπιν αιτήματος του Τζον Κέρι τόσο λόγω της αποτυχίας του να ανατρέψει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ όσο και για τη ξαφνική εχθρότητα του εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα.

Τo Ριάντ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να διαλύσει το Ιράκ, αλλά δεν θα την αφήσει να περάσει στη Σαουδική Αραβία.

Κατανοώντας το μήνυμα, η «Προσωρινή Συριακή Κυβέρνηση» -που ιδρύθηκε από την Εθνική Συμμαχία- καθαίρεσε το Στρατηγό Abdel Ilah al-Bashir και όλο το επιτελείο του.

Μην έχοντας πλέον ούτε στρατεύματα ούτε αξιωματικούς, ο Συνασπισμός μπορεί έτσι να διαβεβαιώσει ότι, μόλις παραληφθούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια που υποσχέθηκαν, θα πηγαίνουν σχεδόν απευθείας στο ΙΚΙΛ.

[1] « Discours à l’académie militaire de West Point », par Barack Obama, Réseau Voltaire, 28 mai 2014.

[2] “Obama : Notion that Syrian opposition could have overthrown Assad with U.S. arms a "fantasy"”, CBS, 20 juin 2014.

[3] Version française : « Syrie : mettre fin à l’horrible guerre », par Ban Ki-Moon, Le Temps, 27 juin 2014.

[4] “Kerry issues warning after Syria bombs Iraq”, par Hamza Hendawi et Lara Jakes, Associated Press, 25 juin 2014.

[5] Le lecteur téléchargera ici le texte de l’exposé Powerpoint que m’avait alors transmis un informateur états-unien. Malheureusement, j’ai perdu les images. Taking Saudis out of Arabia, Laurent Murawiec, Defense Policy Board, 10 juillet 2002.

[6] “Saudi king makes landmark visit to Egypt”, Al-Arabiya, 20 juin 2014.

[7] “US, Sunni States Meet on Mideast Insurgent Crisis”, par Lara Jakes, Associated Press, 26 juin 2014.

[8] « Kerry, Syrian Coalition Leader During Their Meeting in Jeddah », Department of State, 27 juin 2014.

[9] « Décret de la Cour royale : le serviteur des Deux Saintes Mosquées ordonne de prendre toutes les mesures nécessaires pour préserver la sécurité du royaume », Agence de presse saoudienne, 26 juin 2014.

Τιερί Μεϊσάν



Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

No leap second to added on June 30



World timekeepers will not add a leap second on June 30, 2014. Meanwhile, a proposal to dump the leap second has been deferred until 2015.



A leap second will not be added to official timekeeping on June 30, 2014. When they’re added – as they have been 25 times since 1972 – leap seconds are inserted at the end of the last day in June or December. But not this June. A leap second is a one-second adjustment to the Coordinated Universal Time (UTC). It’s an extra second added in to our official timekeeping. The last one was June 30, 2012. The one before that was December 31, 2008.



Why do we need a leap second? Isn’t the length of our day set by the rotation of the Earth? Like the ancients who insisted that all motion in the heavens must be perfect, uniform and unvarying, many of us today assume that the Earth’s rotation – its spin on its axis – is perfectly steady. We learned, correctly, that the sun, moon, stars and planets parade across our sky because the Earth turns. So it is easy to understand why we assume that the Earth’s rotation is precise and unwavering. Yet Earth’s rotation does not stay perfectly steady.



Instead, compared to modern timekeeping methods such as atomic clocks, the Earth is a notoriously poor timepiece. Not only is Earth’s spin slowing down, but it also is subject to effects that cannot even be predicted well.




If you have ever been to the beach, you will be familiar with the main reason our planet is slowing down. That reason is ocean tides. As our planet rotates, it plows past the great watery bulges (raised mostly by the gravitational interaction of the Earth and moon), which serves to slow it down much like a brake on a rotating wheel. This effect is small, actually very small. According to calculations based on the timing of ancient astronomical events (eclipses), the Earth’s rotation has slowed down by about .0015 to .002 seconds per day per century.



That in itself is not much, and is not enough to justify adding a “leap second” every few years or so, as has been done since 1972. The length of a day today is almost imperceptibly longer than the length as the same day last year. In the 1800s, a day was defined as 86,400 seconds. Today it is 86,400.002 seconds, roughly.



The discrepancy comes by comparing the Earth’s daily rotation relative to astronomical objects (which show the planet slowing down), to a extremely high precision atomic clock (which is accurate to about a billionth of a second per day).





The Earth is slowing down, very slowly. It takes about 100 years for Earth’s rotation to add just 0.002 seconds to the time it takes Earth to spin once on its axis. What happens, though, is that the daily 0.002-second difference between the original definition of a day as being 86,400 seconds builds up. After one day is it 0.002 seconds. After two days it is 0.004 seconds. After three days it is 0.006 seconds and so on. After about a year and a half, the difference mounts to about 1 second. It is this difference that requires the addition of a leap second.



The situation is not quite that clear cut, however. The figure of 0.002 seconds per day per century is an average and it can, and does, change. For example, you might recall that the Fukushima earthquake in 2011 resulted from displacements of portions of the Earth’s crust that actually speeded up the Earth’s rotation, shortening the day by 1.6 millionth of a second! While that is not much, keep in mind that such changes are cumulative, too. Other short term and unpredictable changes can be caused by a variety of events, ranging from slight changes in the distribution of mass in the Earth’s molten outer core, to movement of large masses of ice near the poles, and even density and angular momentum variations in the Earth’s atmosphere.



The bottom line is that the actual variation day to day is not always plus 2 milliseconds. According to a U.S. Naval Observatory document, between 1973 to 2008, it has ranged from a plus 4 milliseconds to a minus 1 millisecond. Over time, that could necessitate a negative leap second, signifying an increase in the Earth’s rotation speed, but since the concept was introduced in 1973, this has never been done.




This all may seem pretty esoteric and unimportant, but not to the telecommunications industry.



We’ll say here that everyone thinks a leap second is a good idea. The International Telecommunications Union (ITU), a United Nations body that governs some global issues related to time, has been contemplating leap seconds for some time. They considered abolishing the practice, but in late January 2012 – with delegates from more than 150 nations meeting in Geneva – the ITU decided to defer a proposal to dump the leap second until their 2015 meeting.



So consider the ITU’s situation. Telecommunications relies on precise timing, and the addition of a leap second forces many systems to be turned off for a second every year of two. To get all such systems in a global industry cycled on and off in sync can be a major headache. Consider also that the global positioning system (GPS) does not use the leap second system, which causes further confusion. Many in the industry feel that the periodic addition of a “leap second” to keep the to measurements in step is cumbersome and wasteful.



Although dropping the idea of a leap second would be a convenience for telecommunication and other industries, in the long (very long) run, it would cause clocks to get out of synch with the Sun, eventually causing 12 p.m. (noon) to occur in the middle of the night, for example. But at the current rate of change in Earth’s rotation rate, it would take about 5,000 years to amass just a one-hour difference between the Earth’s actual rotation rate and the atomic clock.



For now, the issue will continue to be debated, because the ITU has put off a decision until 2015.



But how, you may ask, do we even measure such small changes in the Earth’s rotation? Historically, astronomers (such as those at Britain’s famed Royal Greenwich Observatory near London) have used a telescope to watch a star pass through their eyepiece, crossing an imaginary line called the meridian. Then they time how long it takes for the Earth to bring that around star back around to cross the meridian again. This is highly accurate for everyday purposes, but for scientific use it is limited in accuracy because of the wavelengths used and the murkiness of the atmosphere. A much more accurate method is to use two or more radio telescopes separated by thousands of miles, in a technique called Very Long Baseline Interferometry. By carefully combining the data from each of the telescopes, astronomers effectively have a telescope thousands of miles in size, which provides much greater resolution (detecting fine detail) and measurement of position. This allows them to determine the planet’s rotation rate to an accuracy of less than a thousandth of a second. They do not observe stars, however, but very distant objects called quasars.



Bottom line: There will be no leap second added to the clock on June 30, 2014. Leap seconds have been added every so often since 1972. The last one was June 30, 2012. The International Telecommunications Union (ITU), a U.N. body that governs some global issues related to time, has considered abolishing the practice of inserting a leap second into official time-keeping. But the ITU decided in 2012 to defer a proposal to dump the leap second until their 2015 meeting. Stay tuned, timekeepers!

Τι απαντάει ο Αρχιμανδρίτης που διέκοψε τη βάπτιση του κοριτσιού






Τους λόγους για τους οποίους διέκοψε το μυστήριο της βάπτισης του τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο αρνήθηκε να βαπτιστεί, εξήγησε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μόναχο, Πέτρος Κλιτς, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Star.

Όπως είπε, όταν το παιδί είναι άνω των 12 μηνών, πρέπει οι γονείς για ένα διάστημα να εκκλησιάζονται πιο τακτικά, προκειμένου να εξοικειωθεί το παιδί με τον ιερέα και με το χώρο της εκκλησίας, γενικότερα, έτσι ώστε να τελεστεί ομαλά το μυστήριο.

Τελικά, όπως αποκάλυψε ο Αρχιμανδρίτης, το κοριτσάκι βαπτίστηκε από άλλον ιερέα.


Δείτε το βίντεο από το Star:










Αναρωτηθείτε γιατί οταν μια αθωα ψυχή γεννιέται και παει σε χριστιανικό ναό φοβάται αντι να αισθάνεται το αντίθετο… οταν μια ψυχή ενσαρκωθεί στην γη γνωρίζει και θυμάται πολλά αν παρατηρήσετε τα μικρά παιδιά μπορούν να κάνουν ακόμα και θαύματα και αυτό παρακολουθείτε σε ολη την γη ανεξαιρέτως φυλής..

δυστυχώς όμως εχουν κόψει τον λογο σε αυτές τις ηλικίες και δεν μπορούν τα περισσότερα να μιλήσουν και να εξοικειωθούν άμεσα με το περιβάλλον που βρίσκονται   ώστε να θυμούνται και έπειτα να εξηγήσουν… θα πρέπει να μην καταπιέζονται αυτά τα άτομα όταν βρίσκονται στην παιδική τους ηλικία… ίσως έτσι ξεδιπλωθεί το κουβάρι στο οποιο μας έχουν

μ-πλέξει…

Διαβάστε επίσης