Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Οι ήπειροι δεν είναι επτά! Βρήκαν και… όγδοη οι επιστήμονες (Εικόνες)




Ο πλανήτης μας έχει μια επιπλέον ήπειρο που κρύβεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και συνδέεται με τηΝέα Ζηλανδία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.


Μια ομάδα από 11 ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Νέα Ζηλανδία και η Νέα Καληδονία είναι στην πραγματικότητα μέρος μια τεράστιας 4.900.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων πλάκας του ηπειρωτικού φλοιού που είναι ξεχωριστή από την Αυστραλία. Η νέα ήπειρος ονομάστηκε Ζηλάνδια (Zealandia)και υπήρξε μέρος της αρχαϊκής υπερ-ηπείρου Γκοντουάνα, σύμφωνα με το RT.



Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε σε πρόσφατο τεύχος της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, διαπίστωσε ότι η περιοχή είναι 94 τοις εκατό βυθισμένη, και χάρη στη χρήση δορυφόρων.

«Η επιστημονική αξία της ταξινόμησης της Ζηλάνδια ως ήπειρος είναι χρήσιμη πολύ περισσότερο από απλώς ένα επιπλέον όνομα στον κατάλογο», έγραψαν οι επιστήμονες. «Η μελέτη της θα βοηθήσει στην κατανόηση της γεωλογίας της περιοχής και προσφέρει ένα νέο πλαίσιο για τις τοπικές γεωλογικές μελέτες.»



Οι ερευνητές της μελέτης μιλούν για «συνειδητοποίηση» και όχι για «ανακάλυψη» της ηπείρου, αφού η Νέα Ζηλανδία ήδη έχει θεωρηθεί ήπειρο από μόνη της σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες εδώ και χρόνια.

Ηλίας Σιατούνης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου