Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Tο ισχυρότερο φυσικό όπλο για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας





Η σοφία των γιαγιάδων μας συνήθως περικλειόταν σε φράσεις του τύπου «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!», προτρέποντάς μας να καταναλώνουμε το συγκεκριμένο φρούτο, το οποίο δεν ήταν και από τα πιο δημοφιλή, αλλά ήταν εξίσου πλούσιο σε βιταμίνες όπως και τα υπόλοιπα.

Οι γιαγιάδες φυσικά, δεν έκαναν λόγο(και ούτε ήταν ενημερωμένες), για άλλο ένα «σούπερ» εσπεριδοειδές, το γνωστό σε όλους μας λεμόνι, το οποίο μάλλον περιοριζόταν στη μαγειρική του χρήση και το πολύ πολύ, για αποκτήσουμε φυσικές ξανθιές ανταύγειες το καλοκαίρι!

Σήμερα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μερικούς από τους πιο απίστευτους λόγους για τους οποίους η καθημερινή λήψη (κατά προτίμηση το πρωί), λεμονόνερου, μπορεί στην κυριολεξία, να «μεταμορφώσει» και να θωρακίσει τον οργανισμό μας απέναντι σε ασθένειες, αλλά και να τον αναζωογονήσει θεαματικά!

Ας δούμε όμως μερικούς από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους το λεμονόνερο θεωρείται θαυματουργό!
Το πρωί, το σώμα μας είναι αφυδατωμένο και χρειάζεται αρκετό νερό για να σπρώξει προς τα έξω τις τοξίνες και να ανανεώσει τα κύτταρα. Η σπιτική «λεμονάδα» έχει την ιδιότητα να διεγείρει την αποβολή των τοξινών, να ρυθμίζει τη λειτουργία των νεφρών και ενισχύει την πέψη.
Το λεμονόνερο παρέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες και ενυδατώνει το σώμα μας, μιας και τα λεμόνια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Το λεμονόνερο είναι σπουδαίο για τις αρθρώσεις μας. Ελαττώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.
Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθάει στην πέψη. Τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη των τροφίμων.
Τονώνει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή ποτό. Επίσης, ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το ήπαρ.
Τα λεμόνια έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και ως εκ τούτου το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων, μαλακώνει τον πονόλαιμο και βοηθά στην αντιμετώπιση της αμυγδαλίτιδας.

Το ζεστό νερό λεμόνι ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου.
Είναι καλός ρυθμιστής του μεταβολισμού. Τα λεμόνια είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά – αποτρέπουν ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας.
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε κάλιο, το λεμονόνερο παρέχει φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,. Η έλλειψη καλίου προκαλεί κατάθλιψη και άγχος. Ένα υγιές νευρικό σύστημα απαιτεί αρκετό κάλιο για να στείλει τα βιώσιμα σήματα στην καρδιά.
Το λεμονόνερο καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες.
Βοηθάει στη θεραπεία της υπέρτασης. Ένα ολόκληρο λεμόνι την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10%.

Το λεμονόνερο δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Ακόμα και όταν καταναλωθεί αμέσως πριν από τα γεύματα, εξακολουθεί να βοηθά το σώμα μας να διατηρήσει υψηλότερες τιμές pH, κάνοντάς το ανθεκτικό στις ασθένειες.

Βελτιώνει την χροιά του δέρματος. Τα λεμόνια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία αναζωογονεί το σώμα μας και ως εκ τούτου βελτιώνει την χροιά του δέρματος. Πίνοντας νερό με λεμόνι κάθε πρωί, βελτιώνουμε την κατάσταση του δέρματός μας.
Το λεμονόνερο αραιώνει την σταδιακή συσσώρευση ουρικού οξέος που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και ουρική αρθρίτιδα.

Είναι σπουδαίο για τις έγκυες γυναίκες. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Είναι ένα μετασχηματιστής και βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Επιπλέον, η βιταμίνη C διεγείρει το σχηματισμό του οστικού ιστού στα μωρά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο διεγείρει επίσης το σχηματισμό του νευρικού συστήματος του μωρού.
Ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό ανακουφίζει από την καούρα.
Το λεμονόνερο διαλύει τις πέτρες στη χολή, τις πέτρες στα νεφρά, τις πέτρες στο πάγκρεας, και τις καταθέσεις ασβεστίου.

Μας βοηθά να χάσουμε βάρος, φυσικά! Η πηκτίνη στα λεμόνια μειώνει την επιθυμία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλκαλική δίαιτα βελτιώνει τη διαδικασία καύσης του λίπους.
Ανακουφίζει από τον πονόδοντο και την ουλίτιδα.
Το λεμονόνερο προλαμβάνει τον καρκίνο, καθώς τα λεμόνια είναι πολύ αλκαλικά. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον.

Πότε και πώς όμως πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι;
Πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε καθαρό ή νερό πηγής.
Μπορούμε να κάνουμε χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ και να τον ρίξουμε σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρησιμοποιούμε έναν ειδικό αποχυμωτή για να πάρει το μεγαλύτερο μέρος του χυμού χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν αιθέριο έλαιο λεμονιού.
Πίνουμε αυτό το λεμονόνερο το πρωί, πριν να φάμε ή να πιούμε οτιδήποτε.
Εναλλακτικά, μπορούμε επίσης να το πιούμε μια ώρα πριν από τα γεύματά μας.

Δοκιμάστε αυτή την απλή καθημερινή συνήθεια και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Πηγή: abellissima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου