Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ! Γιατί είμαστε κοντά σε ένα Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο



Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στο παγκόσμιο σκηνικό με μία σπίθα να είναι ικανή να πυροδοτήσει παγκόσμια ανάφλεξη.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν οι Sunday Times, οι πιλότοι της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) που βρίσκονται στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ υπό την ομπρέλα του Διεθνούς Συνασπισμού που αντιμετωπίζει το ISIS, πήραν εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να καταρρίπτουν όποια ρωσικά πολεμικά τους απειλήσουν. Μάλιστα, τα αεροσκάφη της RAF διαθέτουν πλέον και τον κατάλληλο «βαρύ» εξοπλισμό, σε περίπτωση που συμβεί μία αερομαχία.
Η εξέλιξη έρχεται σε μία στιγμή που οι σχέσεις Μόσχας Λονδίνου δοκιμάζονται όπως και αυτές με την Ουάσιγκτον.

Πρόσφατα το πρώην υπουργός Άντριου Μίτσελ υποστήριξε ότι η RAF πρέπει να αναλάβει αποτρεπτικό ρόλο καταρρίπτοντας ρωσικά αεροσκάφη αν κριθεί απαραίτητο για να σταματήσουν να βομβαρσίζονται άμαχοι όπως συμβαίνει στο Χαλέπι.

Στον ίδιο τόνο και ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ο οποίος είπε ότι η ρωσικοί βομβαρδισμοί με στόχο τη στήριξη του Άσαντ μπορεί να οδηγήσει σε νέα κινητοποίηση των βρετανικών δυνάμεων.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί τάπητος στις συζητήσεις που θα έχει στο Λονδίνο την Κυριακή με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι και τους Γάλλους και Γερμανούς ομολόγους τους, Ζαν Μαρκ Ερό και Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου