Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρός μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ στα Γιάννενα – Ακούγονται ήχοι μέσα από το έδαφος




Τεράστια καθίζηση στην Εθνική Ιωαννίνων – Άρτας – Ακούγονται ήχοι μέσα από το έδαφος

Συνεχίζει να «τρέμει» η γη στα Ιωάννινα μετά τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου.

Και ενώ στην περιοχή οι μετασεισμοί, κυρίως χαμηλής έντασης, δεν σταματούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ένας ισχυρός μετασεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επανέφερε τον φόβο και την αγωνία στους κατοίκους που δεν μπορούν να ηρεμήσουν από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις.

Συγκεκριμένα, 23 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα Γιάννενα ταρακουνήθηκαν ξανά. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος περίπου 10 χλμ, και σημειωθηκε ΒΔ των Ιωαννίνων, στο επίκεντρο του μεγάλου σεισμού του περασμένου Σαββάτου.

Η δόνηση έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι σε δηλώσεις τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική.





Τεράστια καθίζηση στην Εθνική Ιωαννίνων – Άρτας

Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ακούγονται ήχοι μέσα από την Γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε από το σημείο το epirusgate.blogspot.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου