Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Οι συγκρούσεις αναρχικών-αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και το κλίμα έντασης στο εσωτερικό της χώρας κάνουν το γύρο του κόσμου




Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, η πατρίδα μας αποτέλεσε και πάλι το επίκεντρο του τύπου διεθνώς με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια με τους αναρχικούς.

Η περιοχή πέριξ του πολυτεχνείου στην Αθήνα μετατράπηκε σε αρένα συγκρούσεων μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών δυνάμεων.

« Όπως συμβαίνει συχνά τα Σαββατοκύριακα έτσι και χθες , η περιοχή κοντά στο Πολυτεχνείο της Αθήνας αποτέλεσε το πεδίο συγκρούσεων το Σάββατο το βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής», αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, μια ομάδα αναρχικών που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο στο κέντρο της Πατησίων, περίπου στις 22 μ.μ. άρχισε να ρίχνει βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σταθμεύουν στην περιοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθεί ελαφρά ένας αστυνομικός από μια βόμβα μολότοφ, η οποία εξερράγη δίπλα του .

Η άμεση παρέμβαση των συναδέλφων του μάλιστα , απέτρεψε την τραγωδία. Η αστυνομία αναφέρει ότι συνέλαβε τρία άτομα που συνδέονται με τα επεισόδια, τα οποία προκάλεσαν . καταστροφές σε πολλά αρκετά οχήματα και βιτρίνες καταστημάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν πράττει τα απαιτούμενα για να αποκαταστήσει την τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αθήνας, ειδικά στην περιοχή των «Εξαρχείων», η οποία έχει μετατραπεί σε ένα γκέτο , στο οποίο το κράτος δεν παρεμβαίνει για να ελέγξει την κατάσταση .

Η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή αυτή διήρκεσε μέχρι περίπου μέχρι τις τέσσερις το πρωί . Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ οι συγκεκριμένοι αποτελούν άτομα χωρίς ηθικούς φραγμούς που εκτελούν συμβόλαια.

Πρόκειται για ομάδες που προκαλούν στοχευμένα επεισόδια, χουλιγκανισμούς σε ποδοσφαιρικά κυρίως γήπεδα, , διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμοί, ληστείες και πλιάτσικο.

Μιλάμε για μία άκρως απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.η οποία έχει εκδοθεί εδώ και μερικά χρόνια και δημοσιοποιήθηκε σε ελληνικά ΜΜΕ , αναφέροντας ότι περίπου μια εκατοντάδα άτομα τα οποία φορούν συστηματικά κουκούλες πραγματοποιούν πλήθος αποστολών χάους και αναρχίας.

Ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά διαχωρίζονται σε μικρότερες ομάδες και εκτελούν «πληρωμένα συμβόλαια» με ποινική διάσταση και παράνομο οικονομικό όφελος έχοντας ως βάση την περιοχή των Εξαρχείων.

Η λύση είναι μία και συνίσταται στην διεξαγωγή εκκαθαριστικών επιχειρήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα της περιοχής των Εξαρχείων από τα κακοποιά αυτά στοιχεία.


pentapostagma.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου