Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Εκοιμήθη η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.15 το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, η γνωστή συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη.

Να αναφερθεί ότι η συγγραφέας ήταν απλός άνθρωπος, ενώ μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής της είχε μεγάλη αγωνία για τα παιδιά και την παιδεία λέγοντας χαρακτηριστικά στους δικούς της ανθρώπους ότι «ανησυχώ να μη χαθεί η πίστη».

Η οικογένεια της αείμνηστης συγγραφέος ζητά να μην κατατεθούν στεφάνια, και τα χρήματα αυτά να αποσταλούν στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Τέλος η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κηφισιάς αφού η αείμνηστη συγγραφέας τα τελευταία χρόνια ήταν κάτοικος Κηφισιάς.

Βιογραφικό Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη

Γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε στη Σχολή Γενικών Σπουδών στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών και στη Σχολή Δημοσιογραφίας[1] της Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.

Έχει γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά ή νέους… αλλά και για ενήλικες!

Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου[2] και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Βραβεύτηκε το 1964 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τρεις φορές από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάδουας.[3]

Το όνομα της Γρηγοριάδου-Σουρέλη έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν.

Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών, της απένειμε βραβείο για την προσφορά της, με το έργο της, στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.[1]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου