Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάληψη της Λέσβου: 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έκαψαν τη Μόρια και κατέλαβαν το νησί (φωτό,vid)



Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στην Λέσβο. Αλλοδαποί έβαλαν φωτιά στο Κέντρο Παραμονής (κάποιοι τα ονομάζουν "δομή φιλοξενίας"!) εγκαταλείποντας την περίφημη "δομή" για να ξεχυθούν στους δρόμους.

Το νησί βρίσκεται πρακτικά υπό κατάληψη κάτι το αδιανόητο ακόμη και ως σενάριο βιβλίου φαντασίας πριν από μερικά κιόλας χρόνια.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί το hot spot της Μόριας με αποτέλεσμα οι χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί να έχουν απομακρυνθεί. Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μέσα στον καταυλισμό με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων.

Αυτή την ώρα όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα κυρίως μαρτυρίες εθελοντών από διάφορες οργανώσεις που βρίσκονται στη Λέσβο περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από τον φλεγόμενο καταυλισμό.
Όλα αυτά μετά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια με διαμαρτυρόμενους πολίτες οι οποίοι δέχθηκαν την επίθεση αντιεξουσιαστών στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της Σημαίας από στρατιωτικό άγημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και ξέσπασαν φωτιές, που επεκτάθηκαν, ενώ εκατοντάδες από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί εγκατέλειψαν τον χώρο.

Παράλληλα εκκενώθηκε το τμήμα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που μεταφέρθηκαν στο ΠΙΚΠΑ για να μην είναι αποστράτευτα από τον όχλο των εξαγριωμένων αλλοδαπών.

Η Lifeguard Hellas, μία από τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, δημοσίευσε ένα βίντεο με την κατάσταση που επικρατούσε περίπου στις 8 μ.μ. στο hotspot της Μόριας, ενώ με νέα ανάρτηση λίγο πριν από τις 10 μ.μ. ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Τουλάχισοτν 4.000 αλλοδαποί βρίσκονται εκτός ορίων των "δομών" ουσιαστικά στους δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια.pronews.gr




































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου