Φτιάχνοντας τον Εαυτό μας φτιάχνουμε τον κόσμο όλον.

Το αν θα λύσεις το πρόβλημα γίνεται μόνο αν θα κατανοήσεις την ύπαρξη του ιδίου του προβλήματος…αλλιώς δεν χρειάζεσαι προβληματισμούς. ”.».

Διαύγεια… Ονειρα… Αφύπνιση... (Ά ΜΕΡΟΣ).…

Το να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματικότητα μέσα στο όνειρο είναι το ίδιο με το να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα όταν βρίσκεσαι ξύπνιος… ….

Π Ρ Ο Π Α Γ Α Ν Δ Α ( 'Β ΜΕΡΟΣ )

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές μετά από χρόνια διαπίστωσαν πως το πραγματικό κίνητρο του Β΄ παγΜΟμίου πολέμου ήταν το ότι κάποιες χώρες της Νέας Τάξης θα είχαν οικονομικά οφέλη, όπως η Αμερική που μετά από το κραχ του 1929.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012-2025, μια ιδανική στιγμή για την παγκοσμιοποίηση;;;

Λέγετε πως τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για μια ¨νέα εποχή¨ ( αν και όχι απαραίτητα πάντα καλή ).

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου με πρωτόνια σώζει χιλιάδες ασθενείς στη Θεσσαλονικη!!!



Περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί πλήρως με τη χρήση της τεχνολογίας των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων.

Αναζητείται επενδυτής για να μπορέσει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η θεραπεία που υπόσχεται ίαση στο 95% των περιπτώσεων

Πρόκειται για μια μέθοδο που ενδείκνυται για τη θεραπεία του 20% όλων των καρκίνων και έχει θεαματικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη ο οποίος αντιμετωπίζεται μέσα σε 5 ημέρες και ο ασθενής δεν χάνει τη σεξουαλική του ικανότητα.

Η θεραπεία του καρκίνου με αυτή τη μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται στην Γερμανία ,στην Ιταλία, στη Γαλλία στην Τσεχία, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, είναι εδώ και μερικούς μήνες εγκεκριμένη και στην Ελλάδα, αλλά για να μπορέσει να εφαρμοστεί θα χρειαστεί μία επένδυση ύψους από 50 έως 200 εκατομμυρίων ευρώ ανάλογα με μέγεθος της εγκατάστασης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Προώθησης του CERN-HERMES, Αλέξανδρος Κοκολάκης , ο οποίος από 2012 προωθεί την ιδέα της δημιουργίας ενός "Κέντρου Αριστείας για την έρευνα , τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια" στην Κρήτη. "Τα στατιστικά στοιχεία επιτυχίας της θεραπείας με την τεχνολογία των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων, ήταν εντυπωσιακά.

Η θεραπεία αυτή είναι τεχνολογικά η πιο σύγχρονη και ιατρικά η πιο αποτελεσματική μέθοδος ακτινοθεραπείας. Αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε με τη βοήθεια επιταχυντών που χρησιμοποιούνται στη βασική έρευνα στη Φυσική. Παρότι εγώ προωθώ τη δημιουργία ενός Κέντρου για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, η απόφαση για την έγκριση της θεραπείας με πρωτόνια από την Επιτροπή Ιοντιζουσών και Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας, η οποία ελήφθη μετά την υποβολή φακέλου από εμένα, αφορά όλη την επικράτεια και επομένως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Κέντρο οπουδήποτε στην Ελλάδα εφόσον υπάρξει επενδυτής" επισήμανε ο κ Κοκολάκης.

Σε παρουσίασή του στην 3η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ο κ Κοκολάκης επικαλούμενος στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Σωματιδιακή Θεραπεία – PTCOG ανέφερε ότι μέχρι το 2012 είχαν θεραπευτεί παγκοσμίως περισσότεροι από 100.000 ασθενής με πρωτόνια και ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο 25 κέντρα θεραπείας καρκίνου με χρήση επιταχυντών πρωτονίων βρίσκονται σε διάφορα στάδια έγκρισης κατασκευής η ανάθεσης. "Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο Ιταλός καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας Roberto Orecchia , στις επόμενες δεκαετίες ένας άνδρας στους 16 θα νοσήσει από καρκίνο του προστάτη. Με τη θεραπεία πρωτονίων είναι εφικτή η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε 5 μέρες αντί για 8 εβδομάδες με συμβατική ακτινοθεραπεία ,ενώ παράλληλα τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ μεγάλα και οι παρενέργειες της θεραπείας ελάχιστες έως μηδαμινές. Η νέα αυτή έξυπνη και ήπια ακτινοθεραπεία υπόσχεται σήμερα (αν βέβαια η διάγνωση είναι έγκαιρη) πλήρη αποθεραπεία-ίαση στο 95% των περιπτώσεων. Επιπρόσθετα, έχει αποφευχθεί η επέμβαση, δεν υπάρχει πόνος και όσον αφορά τις παρενέργειες, είναι μηδαμινές. Για παράδειγμα, μια συνηθισμένη παρενέργεια είναι η απώλεια της σεξουαλικής ικανότητας των ασθενών σε ποσοστό 66% ενώ με την νέα μέθοδο ακτινοθεραπείας που εφαρμόζει ο καθηγητής Orecchia , οι ασθενείς διατηρούν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Με βάση στοιχεία του 2008, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν 2.300.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο. Στις δυτικές βιομηχανικές χώρες περίπου 45.000 νέοι τύποι καρκίνου εμφανίζονται ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους. Ένα 20% των ασθενών με καρκίνο προτείνεται για τη θεραπεία με πρωτόνια από τους ειδικούς" ανέφερε ο κ Κοκολάκης στην παρουσίασή του.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια είναι ότι

• Μπορεί να στοχεύσει όγκους που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και σε δύσκολα ανατομικά σημεία (πχ. όγκοι άνω θώρακα και κρανίου).

• Καταστρέφει ολοσχερώς το γενετικό υλικό (DNA) των καρκινικών κυττάρων και επομένως ελαχιστοποιεί την επανεμφάνιση του καρκίνου.

• Προκαλεί ελάχιστη βλάβη των παρακείμενων υγιών ιστών σε αντίθεση με τις δέσμες φωτονίων (ακτίνες-Χ και ακτίνες-γάμμα).

• Ο κίνδυνος πρόκλησης δευτερογενών καρκίνων εξαιτίας ακτινοβόλησης με πρωτόνια είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο από τη συμβατική ακτινοθεραπεία. Για το λόγο αυτό η θεραπεία πρωτονίων χρησιμοποιείται στις παιδιατρικές περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο.

• Ο χρόνος θεραπείας είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο χρόνο της συμβατικής θεραπείας.

Ο κ. Κοκολάκης ανέφερε η δημιουργία στη χώρα μας Κέντρου θεραπείας καρκίνου με τη χρήση επιταχυντή πρωτονίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ακτινοθεραπείας ως μεθόδου αντιμετώπισης του καρκίνου αποτρέποντας την μετακίνηση ασθενών με ενδείξεις για θεραπεία πρωτονίων στο εξωτερικό και ότι με την ανάπτυξη καινοτόμου έρευνας για την θεραπεία του καρκίνου θα συνδέσει την τριτοβάθμια έρευνα και εκπαίδευση με την προαγωγή των υπηρεσιών περίθαλψης των ασθενών και θα προσελκύσει ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους για την χώρα μας. Επιπλέον τόνισε ότι με τη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου στην Κρήτη, το νησί μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο ιατρικού τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.


  lifo

Το ταξίδι στο χρόνο είναι γεγονός: Οι επιστήμονες έστειλαν φωτόνια στο παρελθόν!



Ένα πείραμα που πραγματοποίησαν επιστήμονες έρχεται να επιβεβαιώσει το …απίστευτο!

Επιστήμονες από τον Πανεπιστήμιο του Queensland χρησιμοποίησαν φωτόνια για να προσομοιώσουν ταξίδι των κβαντικών σωματιδίων στο χρόνο.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Ιουνίου του 14 στο Nature Communications φέροντας τον τίτλο: «Experimental simulation of closed timelike curves».

Το γνωστό παράδοξο του παππού υποστηρίζει πως αν ένας χρονοταξιδιώτης επέστρεφε στο παρελθόν και απέτρεπε την συνάντηση των παππούδων του θα απέτρεπε και την ίδια την γέννησή του. Συνεπώς αν ποτέ δεν είχε γεννηθεί, πως θα ήταν δυνατόν να ταξιδέψει και πίσω στο χρόνο; Τέτοιου είδους παράδοξα πηγάζουν από την θεωρία της σχετικότητας, ενώ η λύση τους είναι το Gödel metric.

Το 1991 προβλέφθηκε πως μερικά από τα παράδοξα που εισάγονται στο ενδεχόμενο ενός χρονοταξιδιού λόγω της σχετικότητας, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς χρήσει της κβαντικής μηχανικής.

Η θεωρία της σχετικότητας αποτελείται από 2 μέρη, την γενική σχετικότητα και την ειδική σχετικότητα.

Η ειδική σχετικότητα αντιμετωπίζει τον χώρο και τον χρόνο σαν πτυχές μίας ενιαίας οντότητας που καλούμε χωροχρονικό συνεχές. Ο χρόνος μπορεί να επιταχύνεται (συστέλλεται) ή να επιβραδύνεται (διαστέλλεται), με την συμπεριφορά του να εξαρτάται από την ταχύτητα κίνησης ενός αντικειμένου (ή υποκειμένου) σε σχέση με ένα σύστημα αναφοράς.

Η γενική σχετικότητα επιτάσσει πως η βαρύτητα μπορεί να στρεβλώνει το χρόνο και προτείνει πως θα ήταν δυνατό ένα ταξίδι στο παρελθόν, ακολουθώντας ένα χωροχρονικό μονοπάτι, δηλαδή μία κλειστή χρονική γραμμή η οποία επιστρέφει στο χωρικό σημείο εκκίνησης, αλλά σε πρωτύτερο χρόνο ως προς τον χρόνο εκκίνησης.

O Martin Ringbauer, PhD student του UQ’s School of Mathematics and Physics και επικεφαλής συγγραφέας της δημοσίευσης σημειώνει: «Το ερώτημα του ταξιδιού στο χρόνο κινείται στη διεπαφή μεταξύ δύο εκ των πιo επιτυχημένων μεν, μη συμβατών δε θεωριών. Τη γενική σχετικότητα του Einstein και την κβαντική μηχανική».

«Η θεωρία του Einstein περιγράφει τον κόσμο στην πολύ μεγάλη κλίμακα των άστρων και γαλαξιών, ενώ η κβαντική μηχανική είναι μία εξαιρετική περιγραφή του κόσμου στην πολύ μικρή κλίμακα των ατόμων και μορίων.»

Προσομοιώνοντας το ταξίδι στο χρόνο

Η ερευνητική ομάδα προσομοίωσε την συμπεριφορά δύο φωτονίων θεωρώντας τις δύο παρακάτω περιπτώσεις αλληλεπιδράσεων:

1. Φωτόνιο διέρχεται από σκουληκότρυπα και εν συνεχεία αλληλεπιδρά με τον παρελθοντικό εαυτό του.

2. Φωτόνιο ταξιδεύει στον κανονικό χωρόχρονο και αλληλεπιδρά με άλλο φωτόνιο μόνιμα παγιδευμένο σε κλειστή χρονική γραμμή.

Σύμφωνα με τον co-author καθηγητή Timothy Ralph οι ιδιότητες των κβαντικών σωματιδίων είναι «ασαφείς» ή αβέβαιες εξαρχής, γεγονός που τους δίνει επαρκή περιθώρια κινητικότητας ώστε να αποφύγουν ασυνεπείς καταστάσεις ταξιδιών στο χρόνο.»Η μελέτη μας παρέχει μία ενδοσκόπηση στο που και πως η φύση μπορεί να συμπεριφέρεται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που προβλέπουν οι θεωρίες μας.»

Παρά το γεγονός πως κατέστη δυνατή η προσομοίωση χρονοταξιδιού με μικροσκοπικά κβαντικά σωματίδια, κάτι παρόμοιο ίσως να μην είναι δυνατό για μεγαλύτερα σωματίδια ή άτομα.


 pronews.gr

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Όπλα με σφαίρες από DNA θα στοχεύουν εγκληματίες αλλά και ανυποψίαστους πολίτες..!!






Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης


Τα τελευταία 20 χρόνια όλο και πιο συχνά οι εγκληματίες που συλλαμβάνονται αποκαλύπτονται από στοιχεία του DNA τους που αφήνουν στον χώρο του εγκλήματος. Η αστυνομία τώρα μπορεί να συλλάβει έναν ύποπτο μαρκάροντας τον με DNA….

Πυροβολώντας με νεο όπλο τύπου paintball, το σφαιρίδιο θα είναι γεμάτο με τεχνητό DNA αντί για χρώμα..

Η εταιρία που ευθύνεται για την δημιουργία αυτή είναι η SelectaDNA.


Το αποτύπωμα που αφήνει το σφαιρίδιο με το DNA στον ύποπτο μπορεί να είναι εμφανές μόνο από υπεριώδες φως.. δεν βγαίνει από τα ρούχα και το σώμα όσες φορές και να πλυθεί η περιοχή που θα λερωθεί με το DNA. Θα αρχίσει να εξαφανίζεται μετά από δυο εβδομάδες αναλόγως πάντα με την ποσότητα που έχει δεχθεί ο ύποπτος.

Σε περίπτωση που έχει δεχθεί πάνω από 2 σφαιρίδια με DNA μπορεί να αργήσει πάρα πολύ να φύγει πάνω από τα ρούχα και το σώμα του …




Χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες που περιέχει αυτό το DNA θα επιτρέπει στην αστυνομία να εντοπίζει τα άτομα που συμμετείχαν π.χ. σε ταραχές… μαρκάροντάς τους έτσι ως ύποπτους και παρακολουθώντας τους με ειδικές υπεριώδεις κάμερες…

Κάθε παρτίδα σφαιριδίων έχει την δική του υπογραφή DNA . Έτσι ένα άτομο το οποίο χτυπήθηκε με το σφαιρίδιο αυτό θα συνδέεται με ένα συγκεκριμένο συμβάν π.χ.(ταραχές ,εξεγέρσεις, κλοπές κλπ….)

Η εταιρία SelectaDNA αναφέρει πως δεν είναι επικίνδυνο και δεν υπάρχει φόβος για προβλήματα υγείας ή για μεταλλάξεις του DNA του ατόμου που θα έχει μαρκαριστεί…..



Ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες το χρησιμοποιούν ήδη εδώ και πολύ καιρό για μυστικές παρακολουθήσεις και για πλαστά ηλεκτρονικά εξαρτήματα…

Η SelectDNA και πολλές άλλες εταιρίες έχουν κάνει χρήση αυτού του είδους DNA που λάμπει σε υπεριώδη φωτισμό σε πολλά προϊόντα τους για να προσδιορίζουν τον ιδιοκτήτη του προϊόντος..

Μερικές εταιρίες φύλαξης έχουν ακόμα προσθέσει σε συστήματα συναγερμού ειδικά σπρέι που ψεκάζουν με το DNA αυτό τον παραβάτη…



Υπάρχει όμως το γεγονός πως με την χρήση αυτών τον όπλων, δεν είναι σίγουρο και 100% ακριβές πως ο αστυνομικός σε ένα συμβάν π.χ. με ταραχές δεν θα πετύχει αθώους πολίτες και κατόπιν να βρεθούν ως κατηγορούμενοι…

Πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο έχουν συζητήσει το θέμα για ένα νέο ηλεκτρονικό φακέλωμα μέσω του DNA και μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας πάνω στο δέρμα των ανθρώπων με το άχρωμο αυτό DNA. Θεωρείτε ως ο καταλληλότερος τρόπος για την επισήμανση της ταυτότητος ενός ανθρώπου για μια μελλοντική αναγνώριση και ταυτοποίηση στοιχείων…





Οι πρώτες χώρες που θα θέσουν σε εφαρμογή την ¨ετικέτα¨ DNA ως ταυτότητα σε ανθρώπους είναι η Βρετανία και ή Η.Π.Α.

Στην Νέα Υόρκη η Ένωση Ελεύθερων πολιτών το έχει αμφισβητήσει ανοιχτά σε όλα τα δίκτυα και ζητεί εισαγγελική παρέμβαση… χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εχει υπάρξει καμία απάντηση ή κάποιο αποτέλεσμα…




Το άρθρο δημοσιεύθηκε 12 Φεβρουαρίου 2013 απο την Ο.Ε.Α.Φ.



Τρόμος στην στην κυβέρνηση των ΗΠΑ - Η Κίνα γεμίζει τους Ωκεανούς – και όχι μόνο – με πυρηνικά υποβρύχια

Το Ινστιτούτο Άμυνας και Τεχνολογίας των ΗΠΑ, παρέδωσε πριν λίγες εβδομάδες μια απόρρητη έκθεση, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία στην Κίνα, τους τελευταίους μήνες παρατηρείτε έντονη δραστηριότητά στην κατασκευή υποβρυχίων. Υποβρύχια τα οποία με το που ολοκληρώνονται οι δοκιμές (σε 4 εβδομάδες) αμέσως τα αμερικανάκια τα «χάνουν».

Το πρόβλημα που έχουν οι Αμερικανοί είναι διττό. Καταρχήν κατασκευάζονται ταυτόχρονα τόσο συμβατικά, όσο και πυρηνικά. Δεύτερον είναι εφοδιασμένα με συστήματα για διαβίωση πολλών μηνών κάτω από το νερό.


Το Ινστιτούτο υπολογίζει ότι μόνο για υποβρύχια διατίθεται το αστρονομικό ποσό των 2 δις δολαρίων ανά μήνα.

Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την απειλή των υποβρυχίων αυτών, αφού είναι όλα εφοδιασμένα με διηπειρωτικούς πυραύλους και θα μπορούσαν να βρίσκονται ακόμα και μέσα στα αμερικανικά λιμάνια.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο πολύ χαμηλό κόστος κατασκευής των υποβρυχίων, σε σχέση με τα αμερικανικά ή τα γερμανικά, καθώς και στον εξοπλισμό τους, που είναι 100% κινεζικής επινόησης και κατασκευής, ενώ δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί τα εργαστήρια μελέτης και κατασκευής των ηλεκτρονικών συστημάτων των υποβρυχίων.



katohika

Oι Βόρειοι αφήνουν τα καρότσια με τα μωρά έξω στο πολικό κρύο




Oι Βόρειοι αφήνουν τα καρότσια με τα μωρά έξω στο πολικό κρύο

Εσείς, θα αφήνατε το μωρό σας έξω στην παγωνιά για τον μεσημεριανό υπνάκο του; Και όταν λέμε παγωνιά εννοούμε για θερμοκρασίες κάτω των 0 βαθμών Κελσίου.

Αυτό κάνουν οι περισσότεροι γονείς των Βορείων Χωρών, αφού γι” αυτούς είναι κάτι συνηθισμένο.

Και ενώ εκείνοι απολαμβάνουν τον ζεστό latte τους μέσα στην καφετέρια, τα καρότσια με τα μωρά τους είναι παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο.

Η εικόνα αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε Δανία, Σουηδία και Νορβηγία: Δεκάδες παιδικά καροτσάκια «παρακαρισμένα» στα πεζοδρόμια, στο καθένα από αυτά ένα μωρό κοιμάται ανενόχλητο.

Οι Σκανδιναβοί πιστεύουν ότι είναι καλό για την υγεία των παιδιών να κοιμούνται αναπνέοντας φρέσκο αέρα, ειδικά τον χειμώνα όταν υπάρχουν πολλές ασθενειες που κυκλοφορούν στους κλειστούς χώρους. Οι παιδίατροι προτείνουν ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να λαμβάνουν καθαρό αέρα ενώ κοιμούνται αφού βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου τους. Εστω κι αν έξω χιονίζει!



Σήμερα, οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί στη Σουηδία, βγάζουν τα παιδιά έξω για να κοιμηθούν. Είναι συνηθισμένο να βλέπει κανείς καρότσια παραταγμένα στη σειρά, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά κοιμούνται μέσα.

Βέβαια, μην φανταστείτε ότι εγκαταλείπουν τα μωρά τους ανεξέλεγκτα στο πεζοδρόμιο. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ειδικό εξοπλισμό που παρακολουθεί το μωρό ενώ κοιμάται, και φυσικά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Παράλληλα, τα μωρά είναι πολύ καλά ντυμένα με ολόσωμες φόρμες, σκουφιά και ειδικές κουβέρτες, με μόνο ακάλυπτο σημείο το προσωπάκι τους.

Να τονίσουμε ότι, η εξωπραγματική για τη δική μας κοινωνία συνήθεια, είναι δείγμα μιας λιγότερο αγχωμένης κοινωνίας. Εξάλλου, είναι τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο που κανείς δεν νιώθει έκπληξη βλέποντας ένα μωρό να κοιμάται στο πεζοδρόμιο.

Αν, λοιπόν, βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις χώρες τον χειμώνα, και σας προτείνουν να κοιμίσετε το μωρό σας στο μπαλκόνι αντί για ένα ζεστό υπνοδωμάτιο, μην παραξενευτείτε.

Ωστόσο, μην το δοκιμάσετε στην Ελλάδα παρά μόνο αν αποφασίσετε να σταθείτε κι εσείς στο κρύο, δίπλα στο μωρό σας.

thetoc.gr

Οι Γερμανοί μπερδεύτηκαν. Μετανάστες είναι όχι εξωγήινοι



Οι Γερμανοί μπερδεύτηκαν. Μετανάστες είναι όχι εξωγήινοι

Η Βαυαρική αστυνομία παρέλαβε εξοπλισμό στο στυλ της πασίγνωστης ταινίας του Χόλυγουντ «Star Wars», και τώρα είναι έτοιμη για τυχόν κινδύνους από το ένα εκατομμύριο των μεταναστών που έχει κατακλύσει την χώρα. Οι χρήστες του διαδικτύου όμως αστειεύονται τονίζοντας ότι ο γαλαξιακός πόλεμος μόλις ξεκίνησε.

Η Γερμανική αστυνομία στην Βαυαρία, παρέλαβε τις νέες στολές , με σκοπό τη βελτίωση της προστασίας των υπαλλήλων επιβολής του νόμου σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων, αλλά και σε περίπτωση ανταλλαγής πυροβολισμών . Ωστόσο, η νέα εμφάνιση προκαλεί τους χρήστες του παγκόσμιου διαδικτύου να αναφερθούν με περιπαικτικά σχόλια συνδέοντας την με την ταινία «Star Wars», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.




«Η αστυνομία της Βαυαρίας εξοπλίζεται σαν τους ήρωες του νέου« Star Wars », γράφει ένας χρήστης.

Πιο συγκεκριμένα, το κράνος είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και μπορεί σίγουρα να προστατέψει τον ιδιοκτήτη του από τις σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος , αλλά οι χρήστες του Twitter βλέπουν μια άμεση ομοιότητα με την κόμμωση του Darth Vader στην ταινία του Χόλυγουντ.

Ωστόσο, υπήρχαν και άλλα πολλά σχόλια . Το γερμανικό περιοδικό Stern συγκρίνει το νέο κράνος με ένα τηγάνι wok , επαινώντας την αστυνομία της Βαυαρίας για την διπλή του χρησιμότητα.

«Οι Βαυαροί είναι πρακτικοί όπως πάντα,!» αναφέρει η δημοσίευση στο twitter.

Πίσω όμως από το αστείο του πράγματος , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,αποκρύβεται η έντονη ανησυχία της γερμανικής ηγεσίας για την δημιουργία ταραχών στην χώρα, προφανώς από τους χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες. Ήδη τα πρώτα δείγματα σε οικισμούς και κέντρα μεταναστών , αλλά και οι αντιδράσεις των Γερμανών προμηνύουν « μεγάλες φουρτούνες».

Οι Γερμανοί είναι πρακτικοί αλλά προπάντων προνοητικοί άνθρωποι , αυτό τους το αναγνωρίζουμε με το παραπάνω. Για αυτό και θεωρούμε τέτοιες αποφάσεις ως προοίμιο άσχημων εξελίξεων όχι μόνο στην χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα την πατρίδα μας, δεν γίνεται λόγος για ανάλογα μέτρα , διότι εδώ δεν έχουμε χρήματα ούτε για την συντήρηση των μέσων της ελληνικής αστυνομίας, πόσο μάλλον για ειδικές στολές για τους αστυνομικούς μας.


www.pentapostagma.gr

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα



Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα

Κατασκοπευτικό θρίλερ με παρακολουθήσεις Αμερικανών πρακτόρων στην Αθήνα, μυστικές επιχειρήσεις και έρευνες που παραμένουν άγνωστες στις ελληνικές Αρχές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από την υπόθεση του Χάιθαμ Κ. από τη Συρία (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), κρατούμενου σήμερα στη φυλακή του Κορυδαλλού, του οποίου την έκδοση στις ΗΠΑ ζητούν οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές.

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Κολούμπια -υπεύθυνου δικαστηρίου για τις φυλακές του Γκουαντάναμο- που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», ο Χάιθαμ «καταζητείται για να δικαστεί στις ΗΠΑ για τα αδικήματα της πλαστογραφίας διαβατηρίου και κλοπή ταυτότητας».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» (22/11/2015) για το «πάρτι» των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι Αμερικανοί πράκτορες επισκέφθηκαν την Αθήνα τον Μάιο του 2015 και συναντήθηκαν με τον Χάιθαμ ως υποψήφιοι αγοραστές πλαστών διαβατηρίων για μέλη του ISIS. Οταν τα παρέλαβαν, επέστρεψαν στην Αμερική, απ” όπου έστειλαν στις ελληνικές Αρχές ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον Σύρο αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα.

Είναι η πρώτη φορά που υπηρεσίες των ΗΠΑ ζητούν έκδοση ατόμου που κατηγορείται για εγκλήματα που τέλεσε στην Ελλάδα -συγκεκριμένα το μόνο αδίκημα που αναγνωρίζεται εδώ είναι η πλαστογραφία, τα υπόλοιπα είναι «αμερικανικά»- και πρώτη φορά ύστερα από 10 τουλάχιστον χρόνια από τότε που υπάρχει ομολογία επιχειρήσεων Αμερικανών πρακτόρων στην Αθήνα χωρίς προηγούμενη άδεια εισαγγελέα.

Αρμόδια για την τύχη του Χάιθαμ είναι η ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ο Αρειος Πάγος που την προσεχή Τρίτη πρόκειται να αποφασίσει αν θα επιτρέψει ή όχι την έκδοση του Χάιθαμ στις ΗΠΑ.

«Δεν θέλω να εκδοθώ»

«Είμαι από το 1990 στην Ελλάδα. Τα δύο τρίτα της ζωής μου είναι εδώ. Αγαπώ αυτή τη χώρα και δεν θέλω να εκδοθώ στην Αμερική όπου κατηγορούμενοι κρατούνται χρόνια χωρίς δίκη και τελικά χωρίς να φταίνε. Θέλω να πληρώσω γι” αυτά που έχω κάνει, όχι όμως και γι” αυτά που δεν φταίω», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Χάιθαμ. Ο ίδιος απάντησε θετικά σε ερώτημα του αρμόδιου ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας να εξεταστεί από Αμερικανούς πράκτορες στην Αθήνα.



Ολα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014, όταν μυστικός πληροφοριοδότης του Αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ενημέρωσε τις Αρχές ότι στην Αθήνα πωλούνται κλεμμένα και παραποιημένα στη συνέχεια αμερικανικά και ευρωπαϊκά διαβατήρια και υπέδειξε ως πρόσωπο-κλειδί της ιστορίας τον Χάιθαμ.

Υστερα από έρευνα των ειδικών, η πληροφορία κρίθηκε ως σοβαρή και έτσι τον Μάιο δύο Αμερικανοί πράκτορες έφτασαν στην Αθήνα. Παράλληλα, στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολούμπια άνοιγε ένας φάκελος με τίτλο «Υπόθεση Τζον Ντο», όπως ονομάζονται τα άγνωστης ταυτότητας πτώματα στα νεκροτομεία της Αμερικής…

Στην Αθήνα δεν ήταν δύσκολο να εντοπίσει κανείς τον Χάιθαμ. Τα 25 χρόνια που ζει στην Ελλάδα κυκλοφορεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, μεταξύ πλατείας Αττικής, Ομόνοιας και… Κορυδαλλού. Εκεί τον οδηγούσε και η χρήση ναρκωτικών στα οποία είχε εθιστεί, αλλά και ο προσωπικός του αγώνας να ξεκόψει.

Οι Αμερικανοί πράκτορες τον συνάντησαν στις 29 Μαΐου στο Πεδίον του Αρεως. Σε άπταιστα αραβικά, προσποιούμενοι Σύρους που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, του ζήτησαν τέσσερα αμερικανικά διαβατήρια για μέλη της «Daesh», της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο K… συμφώνησε να παράσχει τέσσερα πλαστά ή παραποιημένα αμερικανικά διαβατήρια στον μυστικό πράκτορα εις αντάλλαγμα με το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ (περίπου 11.200 δολάρια). Στη συνάντηση έδωσε μια προκαταβολή 5.000 ευρώ (περίπου 5.600 δολάρια) και τέσσερις φωτογραφίες διαβατηρίου των υποτιθέμενων μελών του ISIS, οι οποίες θα ενσωματώνονταν στα διαβατήρια, σημειώνεται στις αμερικανικές αναφορές. Σύμφωνα με τους «μυστικούς», ο Χάιθαμ ζήτησε 3-4 μέρες για να ολοκληρώσει τη «δουλειά». Οταν τα διαβατήρια ήταν έτοιμα, πραγματοποιήθηκε και δεύτερο ραντεβού.

Και οι δύο συναντήσεις βιντεοσκοπήθηκαν και μαγνητοφωνήθηκαν κρυφά. Οι πράκτορες διαπίστωσαν ότι τα τέσσερα διαβατήρια ήταν αυθεντικά, που αρχικά είχαν εκδοθεί από το αμερικανικό κράτος σε νόμιμους υπηκόους των ΗΠΑ. Οι πραγματικοί κάτοχοί τους είχαν δηλώσει κλοπή ή απώλεια. Επομένως τα διαβατήρια περιείχαν αυθεντικά στοιχεία ταυτότητας -όπως τα ονόματα των υπηκόων ΗΠΑ, τις ημερομηνίες γέννησής τους και τους αριθμούς των διαβατηρίων που είχαν εκδοθεί από το αμερικανικό κράτος- που ανήκαν σε πραγματικούς υπηκόους των ΗΠΑ.

«Στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης του K. με τον μυστικό πράκτορα στις 3 Ιουνίου του 2015, ο K. έδωσε στον μυστικό πράκτορα έναν κατάλογο με λέξεις-κώδικες για χρήση σε μελλοντικές συζητήσεις και οδηγίες για το πώς ο μυστικός πράκτορας θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί του στο μέλλον.

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, ο μυστικός πράκτορας ενημέρωσε τον K. ότι χρειαζόταν ένα επιπλέον διαβατήριο για ένα μέλος του ISIS που ήθελε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ μέσω Κεντρικής Αμερικής. Ο K. δέχτηκε να παράσχει το συγκεκριμένο διαβατήριο. Για τον σκοπό αυτό ο μυστικός πράκτορας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 20ής Ιουλίου 2015», σημειώνεται στα έγγραφα.

Ενα τυχαίο γεγονός που μεσολάβησε στη ζωή του Χάιθαμ άλλαξε όλον τον ρου της ζωής του. Στις 20 Ιουλίου, ο Σύρος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου μεταναστών από ελληνικό έδαφος κατ” εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια σε βάρος του, ο Χάιθαμ πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα προσφύγων έναντι αμοιβής, χωρίς όμως να προκύπτει από τη δικογραφία αυτή, τουλάχιστον, διασύνδεσή του με τρομοκρατικές οργανώσεις. Για την ακρίβεια, ούτε ένα αμερικανικό διαβατήριο δεν βρέθηκε στα «εργαστήρια» του κυκλώματος με το οποίο τον συσχέτισε η ΕΛ.ΑΣ.

Οταν στις 21 Ιουλίου ο Αμερικανός προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Χάιθαμ, εκείνος ήταν ήδη στον Κορυδαλλό. Λίγες ώρες αργότερα, ο πράκτορας δέχθηκε τελικά ένα τηλεφώνημα από τον Χάιθαμ, που τον ενημέρωνε ότι θα του έστελνε έναν συνεργάτη του για να παραλάβει τα χρήματα και τις φωτογραφίες. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ…

«Υπερέβησαν τα όρια»

Στον Αρειο Πάγο θα κριθεί την Τρίτη η έκδοση ή μη του Χαϊθάμ Κ. «Πρόκειται για μια πρωτοφανή επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε ελληνικό έδαφος που έλαβε χώρα χωρίς καμία εποπτεία ή έγκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ο συνήγορός του, Ζαχαρίας Κεσσές.

«Γίνεται ουσιαστικά λόγος για προληπτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε ελληνικό έδαφος με παράτυπες καταγραφές και μαγνητοσκοπήσεις συνομιλιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη είσοδος μεταναστών στις ΗΠΑ, οι οποίοι πιθανώς σχετίζονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Οι ενέργειες των Αμερικάνων πρακτόρων κρίνονται ότι υπερέβησαν τα όρια της θεμιτής ανακριτικής διείσδυσης και εμπίπτουν στο πλαίσιο της αστυνομικής παγίδευσης, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα που προστατεύονται από το Σύνταγμα αλλά και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επιπλέον, οι πράξεις για τις οποίες ζητείται η έκδοση του εντολέα μου τελέστηκαν αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες εξ αυτών δεν καθίστανται αξιόποινες κατά το ελληνικό δίκαιο», τονίζει ο έγκριτος δικηγόρος.

«Ολα τα ανωτέρω ζητήματα καλείται πλέον να εξετάσει ο Αρειος Πάγος, ως το πλέον αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για να γνωμοδοτήσει υπέρ ή κατά της έκδοσής του στο κράτος των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα ερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση και θα αποδοκιμάσει ενέργειες που αντίκεινται σε ένα κράτος δικαίου», κατέληξε ο Ζ. Κεσσές.

«Δεν έχω σχέση με το Ισλαμικό Κράτος»

Κάθε σχέση με το ISIS αρνείται ο Χάιθαμ που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. «Να τιμωρηθώ για την πλαστογραφία, ναι, το έχω κάνει. Ομως όχι για τους τζιχαντιστές. Δεν έχω καμία σχέση με το Ισλαμικό κράτος. Φοβάμαι πως μετά τα γεγονότα στη Γαλλία θα πάρει και εμένα η μπάλα, λόγω του κλίματος που επικρατεί και της… αλλεργίας στη λέξη πρόσφυγας, διότι πλέον αρκετοί συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατία», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ο Χάιθαμ σε πολύ καλά ελληνικά.

«Οπως ξέρετε, μόνο και μόνο στην υποψία ότι κάποιος μπορεί να έχει σχέσεις με τρομοκράτες στις ΗΠΑ, αυτό είναι αρκετό για να τον ρίξουν στο Γκουντάναμο για πολλά χρόνια. Αν πάω Αμερική, σίγουρα θα με πάνε εκεί και δεν συζητάω την απάνθρωπη μεταχείριση και τα βασανιστήρια που θα αντιμετώπιζα. Δεν ζητάω κάτι πέρα από την εφαρμογή του νόμου και αν υπάρχει έστω και το παραμικρό που να αποδεικνύει ότι έχω ή είχα ποτέ οποιοδήποτε είδος σχέσης, τότε ας με δώσουν όπου θέλουν και αξίζω κάθε είδους τιμωρία», επιμένει.

Από το 1990

Ο Χάιθαμ έφυγε από τη Συρία σε ηλικία μόλις 18 ετών για να σωθεί από τον πατέρα του σημερινού προέδρου της χώρας. Οταν έφτασε στην Ελλάδα το 1990 μέσω Λιβάνου, άρχισε τη χρήση ναρκωτικών. «Εκανα τεράστιες προσπάθειες για να ξεφύγω και τα κατάφερα επιτέλους το 2006», διηγείται.

Οταν άρχισαν τα κύματα Σύρων προσφύγων να έρχονται στην Ελλάδα, χωρίς να το καταλάβει καλά καλά άρχισε να ασχολείται με την πλαστογραφία. «Οταν ήρθαν οι πράκτορες, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μου είπαν για το ISIS, αλλά μου είπαν και για 10.000 ευρώ. Αυτό ήταν το δικό μου μεγάλο λάθος. Θαμπώθηκα από τα εύκολα λεφτά… Αυτό πληρώνω τώρα. Αλλά απευθύνω έκκληση, να μην πληρώσω κάτι που δεν έχω κάνει», καταλήγει ο Χάιθαμ.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ



newsonly.gr

Τοξική βόμβα στη Φυλή




Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συντελείται εδώ και χρόνια στη θέση Κιάφα Κουρίλιτ του δήμου Φυλής.

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα στο zougla.gr το λαθρεμπόριο υγρών και στερεών αποβλήτων απ' ότι φαίνεται ανθεί στη δυτική Αττική λόγω της λειτουργίας πολλών μονάδων στη βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που έχει δημιουργηθεί μια τεράστια τοξική λίμνη.





Ασυνείδητοι μολύνουν το νερό και το έδαφος, με δηλητηριώδη συστατικά, ανενόχλητοι, μια και η περιοχή βρίσκεται αρκετά μακριά από την πόλη ώστε να μπορεί να ελεγχθεί τόσο από το δήμο όσο και από τις αστυνομικές αρχές.

Τόνοι με τοξικά απόβλητα αδειάζονται από βυτιοφόρα με αποτέλεσμα στο σημείο να έχει δημιουργηθεί μια λίμνη μαύρου χρώματος με συμπαγή επιφάνεια. Η οσμή στο χώρο είναι αποπνικτική.





Όπως καταγγέλλει στο zougla.gr ο αντιδήμαρχος του δήμου Φυλής κ. Σπύρος Μπρέμπος, ιδιώτες με βυτιοφόρα, παράνομα ξεφορτώνουν τα τοξικά απόβλητα τους στο δυτικό μέρος του δήμου που βρίσκεται το παλιό και ανενεργό πλέον νταμάρι εξόρυξης χώματος για την παραγωγή τσιμέντου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ο κ Μπρέμπος ζητά την άμεση επέμβαση των επιθεωρητών περιβάλλοντος αλλά και του Εισαγγελέα ώστε να προστατευθεί με κάθε τρόπο η δημόσια υγεία των κατοίκων αλλά και το φυσικό τοπίο.

Τα βαρέα μέταλλα που συσσωρεύονται στην τοξική λίμνη διοχετεύονται στον υδροφόρο ορίζοντα απ' όπου υδρεύονται χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες καθώς και αγρότες που διατηρούν γεωτρήσεις για την ύδρευση των κατοικιών τους αλλά και των περιβολιών τους.





Σημειώνουμε ότι η τοξική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία λίμνη βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον αρχαίο ποταμό Κελάδωνα (Γκούρα).


 zougla.gr

Μυστηριώδεις ήχοι από τον ουρανό στον Καναδά [βίντεο]



Τι είναι αυτοί οι παράξενοι ήχοι από τον ουρανό, που ανησύχησαν τους κατοίκους στο Έντμοντον, στον Καναδά γύρω στις 04:30 π.μ στις 26 Νοεμβρίου του 2015;

Οι μυστηριώδεις ήχοι-θόρυβοι διήρκεσαν 10 λεπτά.

Όσο κι αν τους αναλύσουμε, εξετάσουμε, ξεψαχνίσουμε, απομυθοποιήσουμε, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λογικές ερμηνείες και καλοβαλμένες απαντήσεις.

Κι ενώ οι απόκοσμοι ήχοι που θα ακούσουμε περιβάλλονται από διάφορες θεωρίες για την καταγωγή τους, που ποικίλουν φυσικά από το λογικοφανές ως το εντελώς απίθανο, η έλλειψη τελεσίδικης επιστημονικής ετυμηγορίας αφήνει το όποιο εγχείρημα ανάλυσής τους έωλο.

Κι έτσι οι θόρυβοι αυτοί παραμένουν διαπρεπή επιστημονικά μυστήρια που ανθίστανται σθεναρά στις απόπειρες ερμηνείας.

Ακούσατε αυτούς τους τρομακτικούς ήχους;

Έχετε κάποια εξήγηση γι” αυτούς; Πρόκειται για τις σάλπιγγες της Αποκάλυψης; Ορισμένες εργασίες κατασκευής;

Ας δούμε τους ήχους του ανεξήγητου…





 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι μυστηριώδεις αυτοί ήχοι δεν είναι πρωτόγνωροι, καθώς ακούστηκαν για πρώτη φορά το 2008 στη Λευκορωσία, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο της NASA ίσως και να είναι «θόρυβος βάθους ουρανού», ένας φυσικός ήχος της Γης.

Αυτή είναι και η μόνη λογική εξήγηση που έπεσε στο τραπέζι…



pronews.gr

Ο χαμένος παράδεισος της Συρίας - Δείτε πως ήταν πριν οι ισλαμιστές ξεκινήσουν τον πόλεμο το 2011 [φωτο]



Η Συρία του εμφυλίου του σήμερα, με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους και τους τζιχαντιστές να δρουν και να διαπράττουν εγκλήματα στο έδαφός της, δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα πριν από το 2011.

Μερικές φωτογραφίες από την περίοδο πριν τον εμφύλιο θυμίζουν πώς ήταν ο χαμένος παράδεισος της Μέσης Ανατολής.







































"Πώς μια αμερικανική φυλακή στο Ιράκ έγινε η αιτία για τη δημιουργία του ISIS"

Το στρατόπεδο της Μπούκα ήταν ο χώρος κράτησης των εξτρεμιστών μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Το στρατόπεδο αυτό δημιουργήθηκε για την φυλάκιση των εξτρεμιστών που ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος των αμερικανικών βάσεων και συντελούσαν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ήδη χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στην χώρα, με τον πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη.


Οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν στόχο να θέσουν τέλος στη τρομοκρατία όπως διατείνονταν και για αυτόν τον λόγο δημιούργησαν το συγκεκριμένο στρατόπεδο στο Ιράκ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η συγκεκριμένη κίνηση λειτούργησε μπούμερανγκ όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για όλο τον κόσμο, με απόδειξη το Ισλαμικό Κράτος.

Το στρατόπεδο έμεινε ανοιχτό για περίπου 6 χρόνια, από το 2003 μέχρι το 2009 και εκτιμάται ότι σε αυτό κρατήθηκαν περισσότεροι από 100.000 τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και πολλά ηγετικά στελέχη του σημερινού ISIS. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους αποτελούσαν, τότε πρωτοκλασάτα στελέχη της Αλ Κάιντα και ήταν στενοί συνεργάτες του Σαντάμ Χουσεΐν.
Πολλοί κρατούμενοι ήταν ήδη εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, ενώ υπήρχαν και αρκετοί άλλοι που ριζοσπαστικοποιήθηκαν και ήταν έτοιμη να τους ακολουθήσουν, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο της Σαρίας.
Έτσι, οι αξιωματικοί του Σαντάμ χρειάστηκαν λίγα χρόνια για να εκπαιδεύουν και να δημιουργήσουν έναν ολόκληρο στρατό κάτω από τη μύτη των αμερικανικών δυνάμεων ή καλύτερα με την ανοχή των ΗΠΑ.

Η κεφαλή του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένας από τους κρατούμενους στο στρατόπεδο Μπούκα, ο ίδιος είχε φυλακιστεί το 2000 γιατί μαζί με άλλους σουνίτες αντάρτες πολεμούσαν τους Αμερικανούς και απελευθερώθηκε το 2009. Ο αλ Μπαγκντάντι φαίνεται να αποτέλεσε και τον αρχιτέκτονα της εξτρεμιστικής οργάνωσης, καθώς ήταν ο πρώτος που είχε σχηματίσει ομάδα, μέλη της οποίας ήταν πρώην αξιωματικοί του Σαντάμ Χουσεΐν.
Το 2010 ανέλαβε την ηγεσία της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και διασπάστηκε από αυτή, περνώντας στη Συρία και εκμεταλλευόμενος την εμφύλια σύγκρουση για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, ισχυροποιήθηκε εμφανιζόμενος ως «αντάρτης».
Ήταν τότε που η οργάνωσή του άρχισε να κατακτά πόλεις και ολόκληρες περιοχές. Στη συνέχεια ανακήρυξε τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και τον εαυτό του «Χαλίφη». Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι επέστρεψε το 2014 στο Ιράκ για να «απελευθερώσει» την πατρίδα του από τους «σταυροφόρους» και τους σιίτες συνεργάτες τους.
Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους και αναπληρωτής του Αλ Μπαγκντάντι, είναι πρώην ταγματάρχης του Σαντάμ Χουσεΐν, ο Σαούντ Μοχσέν Χασάν, γνωστός και με το ψευδώνυμο Αμπού Μουτάζ και Αμπού Μουσλίμ Αλ Τουρμάνι. Ο ίδιος είχε φυλακιστεί από τις αμερικανικές δυνάμεις το 2000 και είχε μεταφερθεί στο ίδιο στρατόπεδο, που αποδείχθηκε «φυτώριο» εξτρεμιστών τρομοκρατών.

Στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται ακόμα ένας πρώην φυλακισμένος στη Μπούκα, ο Αμπού Αλαά Αλ Αφαρί, βετεράνος Ιρακινός στρατιωτικός, που συνέχισε το αντάρτικο με την Αλ Κάιντα και τώρα βρίσκεται στην ηγετική ομάδα των τζιχαντιστών.
Παράλληλα, υπολογίζεται πως στο Ισλαμικό Κράτος συμμετέχουν σε επιτελικές θέσεις μεταξύ 100 και 160 βετεράνοι του Σαντάμ Χουσεΐν και πρώην κρατούμενοι στο στρατόπεδο Μπούκα.


news247

ΕΛΛΑΔΑ,,ΕΚΤΑΚΤΟ- Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του άρθρου 48 του Συντάγματος... «περί πολιορκίας» άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας..ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ..! ! ???




Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του «περί πολιορκίας» άρθρου 48 του Συντάγματος άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ευχήθηκε «να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο»!

«Μέσα στα θύματα του ισλαμοφασισμού είναι και οι Σύριοι πρόσφυγες. Μέσα στα προσφυγικά θύματα είναι λογικό να έχουν παρεισφρήσει και ακραία στοιχεία όπως απειλούν οι ίδιοι(σ.σ. οι τζιχαντιστές) με βίντεο που έχουν διαρρεύσει» είπε ο κ. Πάνος Καμμένος στην Βουλή για να προσθέσει ωστόσο πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα ελληνικά νησιά για την καταγραφή των προσφύγων «έχουν πετύχει».

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του άρθρου 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο».

«Το Σύνταγμα απαγορεύει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για την εσωτερική σταθερότητα της χώρας εκτός και αν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας» επανέλαβε ο υπουργός για να υποστηρίξει ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για να υπάρξουν και στην χώρα μας εικόνες με τανκς όπως στους δρόμους του Παρισιού και των Βρυξελλών!

Επίσης, ο κ. Καμμένος επισήμανε προς όσους ζητούν εμπλοκή των Ε.Δ στο προσφυγικό: «Θέλετε να βάλουμε το Πολεμικό Ναυτικό να βουλιάζει βάρκες και να δολοφονεί μικρά παιδιά και γυναίκες; Δεν θα το κάνουμε».

Πάντως, ο ίδιος επέμεινε στις δηλώσεις του περι «αποβίβασης» μεταναστών λέγοντας «τα δύο καλοκαίρια είχαμε είσοδο μεταναστών στην Μυτιλήνη σχεδόν 3 φορές τον πληθυσμό της».

Επιχείρησε τέλος να δικαιολογήσει παλαιότερες δηλώσεις του περι «απελευθέρωσης» μεταναστών από την Ελλάδα στο Βερολίνο λέγοντας: «Η δήλωση έγινε σε περίοδο που η Ελλάδα οδηγείτο εκτός ΕΕ. Η λύση Σόιμπλε ήταν να θέσει εκτός την Ελλάδα και να την μετατρέψει σε αποθήκη 3 εκατ.προσφύγων. Εμείς μιλούσαμε για Ελλάδα σταθεροποιημένη ώστε να προστατεύει τις πύλες της, που είναι η πύλη της ΕΕ».

«Το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε ασύμμετρη απειλή. Γι αυτό και στα συμβούλια ασφαλείας της Ευρώπης όταν εξέταζαν πιθανή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία εμείς τους λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι εδώ με το μεταναστευτικό», κατέληξε ο κύριος Καμμένος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 48 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

‘Αρθρο 48 – (Κατάσταση πολιορκίας)

*1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής.
Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.

*2. Σε περίπτωση απουσίας της Bουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Tο διάταγμα υποβάλλεται από την Kυβέρνηση στη Bουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.

*3. H διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Bουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί.

*4. Tα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Bουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.

*5. Aφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Bουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.

*6. Oι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Bουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. H Bουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.

*7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Bουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.



hellasforce

Oι 12 κορυφαίες τροφές γεμάτες με πρωτεϊνη για τη διάπλαση σου



1. Ορός γάλακτος

Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος είναι μια απο τις δυο πρωτεϊνες που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με δεύτερη την καζεϊνη. Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος αποτελεί το 20 % της πρωτεϊνης που βρίσκεται στο γάλα, αλλά είναι η ανώτερη πρωτεϊνη για μυϊκή ανάπτυξη επειδή απορροφάται εύκολα και προκαλεί μια μεγάλη και γρήγορη αύξηση αμινοξέων στο αίμα, που είναι ακριβώς αυτό που θέλεις όταν το σώμα σου ψάχνει για αποκατάσταση και να χτίσει μυϊκές ίνες μετά την άσκηση. Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος είναι πλούσια τόσο σε γλουταμίνη, το πιο άφθονο αμινοξύ στο μυ και σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας, τα οποία μπορούν να τροφοδοτήσουν τους μυς που εξασκούνται κατά την προπόνηση. Εκτός απο τα συμπληρώματα , μια απο τις καλύτερες πηγές διατροφής απο πρωτεϊνη ορού γάλακτος είναι το τυρί ρικότα.


2. Καζεϊνη

Η καζεϊνη αποτελέι το 80% της πρωτεϊνης που βρίσκεται στο γάλα. Βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στο τυρί cottage και στο ελληνικό γιαούρτι. Τα μοναδικά αποτελέσματα της καζεϊνης προκύπτουν απο το πως απορροφάται και αφομοιώνεται. Σε αντίθεση με την πρωτεϊνη ορού γάλακτος, η καζεϊνη απορροφάται αργά, αυξάνοντας αλλά όχι εκτοξέυοντας τα επίπεδα αμινοξέων. Οι αντικαταβολικές ιδιότητες της καζεϊνης προκύπτουν απο αυτές τις συνεχείς αυξήσεις αμινοξέων στο αίμα που είναι ιδανικές για τη βελτιστοποίηση της ισορροπίας ανάμεσα στην μυϊκή διάσπαση και στην οικοδόμηση μυών. Έρευνα δείχνει οτι η καζεϊνη που καταναλώνεται αργά το βράδυ, μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των μυών και την αποκατάσταση απο την άσκηση ενώ κοιμάσαι.


3. Πρωτεϊνη απο μπιζέλια



Αυτή η δημοφιλής φυτική πρωτεϊνη απορροφάται εύκολα και περιέχει υψηλά επίπεδα βασικών ενώσεων που χτίζουν μυς όπως είναι η γλουταμίνη και τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας. Μια κούπα μπιζέλια περιέχει εννέα γραμμάρια πρωτεϊνης. Σε αντίθεση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνης, τα μπιζέλια δεν περιέχουν αντι-θρεπτικές ενώσεις που μπορούν να εμποδίσουν την πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων κατά την πέψη. Η πρωτεϊνη μπιζελιού διατίθεται επίσης και σε μορφή συμπληρώματος και ενώ μια συνηθισμένη σκόνη φυτικής πρωτεϊνης σχετίζεται με γεύση γρασιδιού και γης, η σκόνη πρωτεϊνης μπιζελιού είναι ήπια τόσο σε γεύση όσο και σε υφή.




4. Κοτόπουλο



Το κοτόπουλο είναι η πρωτεϊνη που χτίζει μυς. Είναι μια άπαχη πηγή όλων των απαραίτητων αμινοξέων και μπορεί να προετοιμαστεί με χιλιάδες τρόπους. Ενα στήθος κοτόπουλο 180 γραμμαρίων περιέχει 54 γραμμάρια πρωτεϊνης και 4 γραμμάρια λευκίνης, το ποσό που χρειάζεται για να μεγιστοποιήσει την πρωτεϊνοσύνθεση σε ενα γεύμα. Το στήθος και το μπούτι κοτόπουλου, έχουν ίδια περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη αλλά διαφορετικά γευστικά προφίλ εξαιτίας της διαφοράς τους σε περιεκτικότητα λιπαρών. Επέλεξε στήθος ή μπούτι κοτόπουλου φιλέτο για να ελαχιστοποιήσεις το χρόνο που χρειάζεται να μαγειρευτεί και να προετοιμαστεί αυτή η απαραίτητη πηγή πρωτεϊνης.




5. Βίσωνας



Ο βίσωνας είναι μια εναλλακτική του μοσχαριού που προτιμάται όλο και περισσότερο. Ο βίσωνας είναι σαφώς πιο άπαχος απο το μοσχάρι και μια μερίδα 200 γραμμαρίων περιέχει μόνο 2–3 γραμμάρια λίπους σε σύγκριση με τα 8–9 γραμμάρια σε μια ανάλογη μερίδα μοσχαριού. Αυτό επίσης συνεπάγεται οτι ο βίσωνας περιέχει 33% λιγότερες θερμίδες απο το μοσχάρι, πράγμα που το κάνει μια τέλεια πηγή πρωτεϊνης όταν είσαι στο τελευταίο στάδιο της γράμμωσης και μετράς τις θερμίδες. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε φέτος βρήκε περισσότερες ευνοϊκές αλλαγές στους καρδιοαγγειακούς παράγοντες κινδύνου όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν 360 γραμμάρια βίσωνα καθημερινά αντί για 360 γραμμάρια μοσχαριού



6. Σόγια





Η πρωτεϊνη σόγιας είναι μια απο τις λίγες φυτικές πρωτεϊνες που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Μερικές μελέτες έχουν βρει οτι η πρωτεϊνη σόγιας είναι εξίσου αποτελεσματική στο χτίσιμο μυών όσο η πρωτεϊνη ορού γάλακτος. Ωστόσο, η πρωτεϊνη σόγιας περιέχει περίπου 15% λιγότερη λευκίνη, την κινητήρια δύναμη της πρωτεϊνοσύνθεσης, σε σχέση με την πρωτεϊνη ορού γάλακτος. Κοινές πηγές πρωτεϊνης σόγιας είναι το τόφου, τα φασόλια σόγιας και τα συμπληρώματα πρωτεϊνης σόγιας. Οι ισοφλαβόνες σόγιας, μια κατηγορία φυτικών ενώσεων που μπορούν να μιμηθούν τα οιστρογόνα, αφαιρούνται απο τα συμπληρώματα απομονωμένης πρωτεϊνης σόγιας κατά τη διαδικασία του καθαρισμού. Αυτό την κάνει κατάλληλη επιλογή για ανθρώπους που ψάχνουν να μειώσουν την έκθεση σε αυτά τα φυτοοιστρογόνα

7. Μοσχάρι




Το μοσχάρι είναι μια άριστη πηγή πλήρους πρωτεϊνης και βασικών αμινοξέων όπως η λευκίνη. Η περιεκτικότητα του μοσχαριού σε πρωτεϊνη, συμπληρώνεται επίσης και απο άλλα θρεπτικά συστατικά που χτίζουν μυς, όπως η κρεατίνη και ο ψευδάργυρος. Το χορτοφάγο μοσχάρι είναι γενικά πιο άπαχο, αλλά αυτό δεν έχει καμία διαφορά στην ποιότητα της πρωτεϊνης. Το χορτοφάγο μοσχάρι είναι επίσης γνωστό οτι περιέχει περισσότερα λιπαρά ωμέγα-3 σε σύγκριση με το συμβατικό μοσχάρι. Επιπλέον με το μοσχάρι, πάρε την πρωτεϊνη σου απο τις μπριζόλες και τα ψητά και την απομονωμένη πρωτεϊνη μοσχαριού που είναι διαθέσιμη τώρα για εκείνους που θέλουν να καρπωθούν τα ωφέλη της πρωτεϊνης μοσχαριού σε μορφή σκόνης.


8. Κινόα




Το κινόα είναι ενας αρχαίος καρπός διασήμος για την περιεκτικότητα του σε πρωτεϊνη. Σε αντίθεση με τα περισσότερα δημητριακά, το κινόα περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα και εκείνα που το σώμα σου δεν μπορεί να φτιάξει και τα οποία είναι επίσης σημαντικά για το χτίσιμο μυών. Το κινόα περιέχει τρία περισσότερα γραμμάρια πρωτεϊνης ανα κούπα απο το καστανό ρύζι και το καστανό ρύζι δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ωστόσο, το κινόα περιέχει μόνο οκτώ γραμμάρια πρωτεϊνης ανα κούπα, άρα δεν θα πρέπει να θεωρείται η κύρια πηγή πρωτεϊνης ενός γεύματος.


9. Σολομός




O σολομός περιέχει λίγο λιγότερη πρωτεϊνη ανα μερίδα απο οτι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα ή το μοσχάρι, αλλά αναπληρώνει για την μικρή του έλλειψη σε πρωτεϊνη συγκεντρώνοντας τα υγιή λιπαρά ωμέγα - 3 μακριάς αλυσίδας, EPA και DHA. Αγοράζοντας άγριο σολομό ή εκτροφείου δεν αλλάζει το περιεχόμενο σε πρωτεϊνη, αλλά επηρεάζεται το περιεχόμενο σε λιπαρά: Ο σολομός εκτροφείου περιέχει περισσότερα προ-φλεγμονώδη ωμέγα - 6 και λιγότερα αντιφλεγμονώδη ωμέγα - 3 απο οτι ο άγριος σολομός. Ο συνδυασμός πρωτεϊνης και λιπαρών που βρίσκεται στο σολομό, τον κάνει ιδανικό να τον συνδυάσεις με ινώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια για ενα απλό, υψηλό σε περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη και ελεγχόμενο σε υδατάνθρακες γεύμα.


10. Αυγά




Η πρωτεϊνη αυγού έχει θεωρηθεί απο καιρό το χρυσό πρότυπο της πρωτεϊνης σε ερευνητικές μελέτες, εξαιτίας της βιοδιαθεσιμότητας της. Όταν τρώς αυγά, είναι σημαντικό να τρώς και το ασπράδι και τον κρόκο, καθώς σχεδόν το μισό της πρωτεϊνης βρίσκεται στον κρόκο. Ένα ολόκληρο αυγό περιέχει 1.3 γραμμάρια απο BCAA και 0.5 γραμμάρια λευκίνης. Το αυγό επίσης περιέχει το υψηλότερο ποσοστό λευκίνης ανα γραμμάριο πρωτεϊνης σε σχέση με κάθε άλλη πηγή πρωτεϊνης ολόκληρης τροφής που θα βρείς. Τα αυγά είναι μια οικονομική, ευέλικτη και εύκολη πηγή πρωτεϊνης. Επιπλέον με την περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη, τα αυγά επίσης περιέχουν βιταμίνη D και χοληστερίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της οικοδόμησης των μυών. Παραδοσιακά οι άνθρωποι απορρίπτουν τους κρόκους των αυγών απο φόβο οτι θα αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ωστόσο γνωρίζουμε οτι η ποσότητα χοληστερίνης που τρώς έχει πολύ λίγη επίδραση στα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα σου.


11. Καστανό ρύζι




Το μαγειρεμένο καστανό ρύζι περιέχει πέντε γραμμάρια πρωτεϊνης ανα κούπα και σε σύγκριση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνης, είναι το δεύτερο σε υψηλή περιεκτικότητα σε BCAA μετά το κινόα. Το καστανό ρύζι στερείται του απαραίτητου αμινοξέος λυσίνη. Ωστόσο, αυτό είναι εύκολο να φτιαχτεί απο άλλα μέρη στη δίαιτα και δεν είναι περιοριστικός παράγοντας στο γυμναστήριο. Η σκόνη πρωτεϊνης απο καστανό ρύζι είναι άλλο ενα δημοφιλές συμπλήρωμα φυτικής πρωτεϊνης. Μια μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα απο το Πανεπιστήμιο της Tampa δείχνει οτι ενα συμπλήρωμα πρωτεϊνης ρυζιού αποδίδει παρόμοια οφέλη στην οικοδόμηση των μυών με την πρωτεϊνη ορού γάλακτος όταν το καταναλώνεις μετά την προπόνηση με βάρη.


12. Γαλοπούλα





Η γαλοπούλα, το λευκό κρέας, είναι η πιο άπαχη ζωϊκή πηγή πρωτεϊνης που θα βρείς. (Το σκούρο μέρος της γαλοπούλας είναι πιο παχύ, αλλά όχι πολύ, με μια μερίδα 100 γραμμαρίων να περιέχει μόνο 1.5 γραμμάρια λίπους περισσότερο απο το λευκό κρέας.) Η γαλοπούλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά με το κοτόπουλο σε πολλά πιάτα όταν χρειάζεσαι μια αλλαγή. Ενώ η γαλοπούλα είναι γνωστή οτι σε νυστάζει εξαιτίας των υποθετικών υψηλών επιπέδων της στο αμινοξύ τριπτοφάνη, στην πραγματικότητα δεν περιέχει τόσο πολύ περισσότερη τριπτοφάνη απο το κοτόπουλο. Το εκλεπτυσμένο άπαχο κρέας της γαλοπούλας που είναι χαμηλό σε νάτριο είναι μια ιδανική επιλογή αν κινείσαι συχνά και χρειάζεσαι μια υψηλής ποιότητας, έτοιμη προς κατανάλωση πηγή πρωτεϊνης.


muscleandfitness.gr