Φτιάχνοντας τον Εαυτό μας φτιάχνουμε τον κόσμο όλον.

Το αν θα λύσεις το πρόβλημα γίνεται μόνο αν θα κατανοήσεις την ύπαρξη του ιδίου του προβλήματος…αλλιώς δεν χρειάζεσαι προβληματισμούς. ”.».

Διαύγεια… Ονειρα… Αφύπνιση... (Ά ΜΕΡΟΣ).…

Το να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματικότητα μέσα στο όνειρο είναι το ίδιο με το να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα όταν βρίσκεσαι ξύπνιος… ….

Π Ρ Ο Π Α Γ Α Ν Δ Α ( 'Β ΜΕΡΟΣ )

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές μετά από χρόνια διαπίστωσαν πως το πραγματικό κίνητρο του Β΄ παγΜΟμίου πολέμου ήταν το ότι κάποιες χώρες της Νέας Τάξης θα είχαν οικονομικά οφέλη, όπως η Αμερική που μετά από το κραχ του 1929.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012-2025, μια ιδανική στιγμή για την παγκοσμιοποίηση;;;

Λέγετε πως τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για μια ¨νέα εποχή¨ ( αν και όχι απαραίτητα πάντα καλή ).

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σκοτώνετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα με αυτές τις 3 συνήθειες



Τα περισσότερα από τα εγκεφαλικά μας κύτταρα αναπτύσσονται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ωστόσο ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου συνεχίζουν να παράγουν κύτταρα και μετά την ενηλικίωση. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται νευρογένεση. Μία από αυτές τις περιοχές είναι ο ιππόκαμπος, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απομνημόνευση, τη μάθηση και την εκδήλωση των συναισθημάτων.

Όσο μεγαλώνουμε, διάφοροι παράγοντες επεμβαίνουν στη διαδικασία νευρογένεσης και μπορεί να οδηγήσουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα στο θάνατο.

Δείτε τρεις από αυτούς που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας και πρέπει οπωσδήποτε να ανατρέψουμε.


1. Έλλειψη ύπνου

Ανάλογα με την ηλικία μας, πρέπει να κοιμόμαστε 7-14 ώρες (9+ ώρες αφορούν μόνο σε μικρά παιδιά). Χρειάζονται αρκετές ώστε ο εγκέφαλός μας να μπορέσει να περάσει αρκετές φορές από όλα τα στάδια του ύπνου, από τα πιο ελαφριά έως τα πιο βαθιά. Κατά τη διάρκεια του σταδίου REM, ενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη διαδικασία της μάθησης. Κατά το στάδιο αυτό εδραιώνονται και αποθηκεύονται οι αναμνήσεις μας και αναπληρώνεται η χαμένη μας ενέργεια. Γι' αυτό άλλωστε κάποιος που δεν έχει κοιμηθεί αρκετά δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, να συγκρατήσει πληροφορίες και να αποδώσει επαρκώς. Έχει διαπιστωθεί στο πλαίσιο ερευνών ότι οι νευρώνες στην περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει την παραγωγή ενέργειας (υπομέλας τόπος) αρχίζουν σταδιακά να πεθαίνουν λόγω της χρόνιας έλλειψης ύπνου. Μία ακόμη μελέτη υπέδειξε ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε συρρίκνωση του εγκεφαλικού φλοιού και του ιππόκαμπου, ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 60 ετών.

2. Αφυδάτωση

Έχει επικρατήσει εδώ και χρόνια ο μύθος ότι το αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο μύθος βασίστηκε στον αντίκτυπο που έχει το αλκοόλ σε επιμέρους λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Ουσιαστικά, το αλκοόλ οδηγεί έμμεσα τα εγκεφαλικά κύτταρα στο θάνατο, καθώς αφυδατώνει τον οργανισμό. Το αλκοόλ εμποδίζει τη δράση μιας ορμόνης (βαζοπρεσσίνη) που είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των υγρών στο σώμα. Η επίδραση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να επισκεπτόμαστε συχνότερα την τουαλέτα και να χάνουμε πολύτιμες ποσότητες υγρών. Καθώς το 75% του εγκεφάλου μας αποτελείται από νερό, η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει σωστά.

3. Στρες

Όταν αντιμετωπίζουμε έντονο στρες για πολύ καιρό, τα επίπεδα της λεγόμενης ορμόνης του στρες (κορτιζόλη) αυξάνονται υπερβολικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την διαχειριστεί ο οργανισμός μας. Η κορτιζόλη ενεργοποιεί μια σειρά από βιολογικές διεργασίες ώστε να κατευθυνθεί η ενέργεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο. Για παράδειγμα, η πέψη επιβραδύνεται και οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται. Στα άτομα με χρόνιο στρες, τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι τόσο ανεβασμένα που μεταβάλλεται η διαδικασία παραγωγής εγκεφαλικών κυττάρων.


onmed.gr

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ



ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΡΧΙΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



Ευστάθιος Μοσχοβίτης

Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ των UFO στον ΗΛΙΟ από 22 έως 28/6/2015 (video)



Είναι γνωστό ότι οι αστροναύτες και οι επιστήμονες της NASA δεν επιτρέπεται να μιλούν για το φαινόμενο των UFO. Παρ΄όλα αυτά, ένας επιστήμονας της NASA, ο David Baker είπε, "Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο πλαίσιο του προγράμματος που πείστηκαν ότι υπάρχουν UFO, γεγονός που ανησύχησε την NASA οπότε έκανε τα πληρώματα να συμφωνήσουν ώστε ποτέ να μην μιλήσουν δημόσια για αυτά τα πράγματα (και καλά) για το φόβο του εμπαιγμού".

Μα, ακόμη κι αν δεν το έλεγε αυτός ο επιστήμονας, είναι τρομερά αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών, στον Ήλιο μας.

 Για πόσο ακόμα θα κρύβουν το ολοφάνερο από τον κόσμο, όταν υπάρχουν καθαρότατα στις ίδιες τις επίσημες φωτογραφίες τους άγνωστα αντικείμενα, εμφανώς, στερεάς δομής να περιφέρονται στην περιοχή του Ήλιου; Τουλάχιστον 10 διαφορετικά είδη και σχήματος άγνωστα αντικείμενα κινούνται γύρω από τον Ήλιο μέσα σε ένα διάστημα μίας εβδομάδας.


Μήπως τελικά είναι ο ήλιος μία αστροπύλη, όπως υπαινίσονται κάποια τεχνουργήματα των Μάγια, από την οποία μπαινοβγαίνουν οι ξένοι επισκέπτες;



diadrastika

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ακόμη και με «'Οχι»!



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε βουλευτές στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, προς το παρόν, ακόμη και αν οι Έλληνες πουν "όχι" στο δημοψήφισμα, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις ανθρώπους που ήταν παρόντες στη συζήτηση.


Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσει το ευρώ.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος.


Ακολουθεί το δημοσίευμα στα αγγλικά:


German Finance Minister Wolfgang Schaeuble told lawmakers in Berlin that Greece would stay in the euro for the time being if Greek voters reject austerity in a referendum scheduled this week, according to three people present.
Schaeuble also said the European Central Bank would do what’s needed to protect the euro if Greeks voted against the bailout terms in the July 5 referendum, according to the people, all of whom participated in the closed-door meeting on Tuesday. They asked not to be identified, citing the private nature of the discussion.
Germany’s stance suggests that policy makers in Berlin are preparing for Greeks to reject the offer by creditors for continued aid to the euro area’s most-indebted nation. Schaeuble said in that event Greece may be able tap about 32 billion euros ($36 billion) in European Union support funding to boost its economy, according to the participants.

“Our goal remains to keep Greece in the euro, regardless of the referendum result,” Antje Tillmann, a lawmaker for Chancellor Angela Merkel’s Christian Democratic Union, said by phone. “It’s up to Greece itself to decide whether it wants to stay in the euro zone.”
A Finance Ministry spokeswoman declined to comment citing the private nature of the parliamentary meeting.
All EU economic-stimulus funds earmarked for Greece are “of course still available,” Merkel said at a news conference Monday. “We also stand ready to help to the extent that it’s necessary for Greece.”
Greece’s government “won’t be able to destroy Europe,” Schaeuble said on ARD television on Monday. “Greece is on a difficult path. But we will do everything to keep Europe stable.”
 
 

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προωθεί το «End of days» [Βίντεο]



H Νέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζει ένα «End of days»;

Δείτε το ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, επίκαιρο σε μια εποχή που οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει απροκάλυπτα ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, και με την βοήθεια των ΜΜΕ προσπαθούν να φανούν ως δίκαιες και θύμα.

apocalypsejohn



Η πολυεπίπεδη απάντηση του Λεωνίδα



Ο Ξέρξης σε επιστολή έγραψε στον Λεωνίδα ότι του δίνεται η επιλογή να μην τα βάλει με τους θεούς, και ότι αν ταχθεί με το μέρος του θα τον κάνει μονάρχη στην Ελλάδα, και ο Λεωνίδας απάντησε « Εάν είχες γνώση του τι είναι καλό στην ζωή, θα απείχες από το να ζητάς και να επιθυμείς ξένα πράγματα που δεν σου ανήκουν, προτιμώ λοιπόν να πεθάνω για την Ελλάδα παρά να γίνω μονάρχης στους ομόφυλους μου»

1. «αν ήξερες τι είναι καλό στην ζωή»

η έννοια καλό λοιπόν στην αρχαία Ελλάδα ήταν το να μην προδίδεις και παραδίδεις την Πατρίδα σου στους ξένους που έρχονται με την οποιαδήποτε επεκτατική μορφή άμεση ή κεκαλυμένη

2. «Προτιμώ να πεθάνω για την Ελλάδα παρά να γίνω μονάρχης στους ομόφυλούς μου»

οι σημερινοί νεοΈλληνες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τον Λεωνίδα, διότι ενώ οι πολιτικές ηγεσίες προδίδουν την Ελλάδα, αυτοί τους ξαναψηφίζουν και έτσι ενισχύουν την προδοσία που διαπράτουν (άρα είναι συνένοχοι), για να πάρουν απο τα λάφυρα των κλοπιμαίων και να «βολευτούν» ότι δηλ έκανε ο προπάτορας τους ο Εφιάλτης…


ellinon-pnevma

ΑΥΤΟ είναι το φυσικό αντικαταθλιπτικό που οι φαρμακοβιομηχανίες δεν θέλουν να ξέρετε…



Tα οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της κρίσης, οι υποχρεώσεις και η πίεση…
της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Μία τελευταία λύση αποτελούν τα αντικαταθλιπτικά με τις γνωστές τους παρενέργειες. Μπορούμε όμως να δοκιμάσουμε ένα φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και να μην είμαστε μόνιμα λυπημένοι.

Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες , δύο χούφτες κάσιους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δρα μια συνταγογραφούμενη δόση αντικαταθλιπτικού Prozac. Τα κάσιους περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενός αμινοξέος , της L-τρυπτοφάνης , μίας ουσίας που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό μας , ενός σημαντικότατου νευροδιαβιβαστή που έχει να κάνει με το αίσθημα χαράς.

Άλλα σημαντικά οφέλη των καρπών κάσιους είναι : Μείωση αρτηριακής πίεσης , πρόληψη καρκίνου, υγιή οστά και νεύρα ,γρήγορη πέψη, αποτροπή χολολιθίασης, υγιή καρδιά, ευχάριστο ύπνο , υγιή ούλα και δόντια καθώς και ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντί – οξειδωτικά .

Συμβουλή : Ένα μειονέκτημα είναι ότι τα κάσιους κρύβουν στον καρπό τους πολλά λιπαρά – Μια χούφτα (30 γρ.) κάσιους αποδίδει 165 θερμίδες. Αν θέλετε λοιπόν να αδυνατίσετε δεν είναι το καλύτερο σνακ αλλά τα οφέλη είναι πολλά για την πνευματική μας υγεία.

Προσοχή : το παραπάνω άρθρο δεν προτείνει να διακόψετε την αντικαταθλιπτική σας αγωγή και να ξεκινήσετε τα κάσιους αλλά γνωρίζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που μας προσφέρει η φύση μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε κάποιες φάσεις της ζωής μας.


tro-ma-ktiko

Η άγνωστη υποθαλάσσια Δήλος εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους. Βρέθηκε και δεύτερο λιμάνι με βυθισμένα κτίρια και πήλινα αγγεία (φωτογραφίες)



Νέα ευρήματα της συνεχιζόμενης έρευνας στη βορειοανατολική πλευρά της Δήλου.
Η Δήλος ήταν ο τόπος γέννησης του Θεού Απόλλωνα γι’ αυτό και ονομάστηκε ιερό νησί.
Σήμερα το νησί είναι ακατοίκητο. Στην αρχαιότητα όμως έσφυζε από ζωή.
Εκτός από τα σπίτια των κατοίκων είχε καταστήματα, θέατρο, στάδιο και φυσικά διάφορους λατρευτικούς χώρους.
Τον πλούτο των κατοίκων αποδεικνύουν και τα 350 ψηφιδωτά, που έχουν αποκαλυφθεί και θεωρούνται απ’ τα ωραιότερα του αρχαίου κόσμου.



Οι ανασκαφές και οι έρευνες στη Δήλο, που ξεκίνησαν από το 1873 δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα και το ιερό νησί του Απόλλωνα δίνει συνεχώς νέα ευρήματα στους αρχαιολόγους.
Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων συνέχισε την έρευνα σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στη βορειοανατολική πλευρά της Δήλου.

Σκοπός της θαλάσσιας έρευνας ήταν να επαναπροσδιοριστούν και να αποτυπωθούν τα κατάλοιπα, που βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά της Δήλου — συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της συνοικίας του Σταδίου.
Τα κατάλοιπα αυτά είχαν προσδιοριστεί στο παρελθόν ως λιμενικές εγκαταστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ερευνητικής αποστολής, η οποία διεξήχθη τον Οκτώβριο 2014, διαπιστώθηκε ότι αντί για λιμενικές εγκαταστάσεις πρόκειται για οικιστικά κατάλοιπα, τα οποία αποτελούν τα προς ανατολάς όρια της συνοικίας του Σταδίου.
Στο συμπέρασμα αυτό είχε οδηγηθεί η Εφορεία από την παρουσία δαπέδου σε βάθος περίπου 1.5-2 μέτρων, το ανατολικό όριο του οποίου φέρει κατά χώρα πακτωμένα και σε κανονική διάταξη 16 πήλινα αγγεία, που σώζονται κατά το ήμισυ.
Τα νέα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας καθαρίστηκαν τα αποθηκευτικά αγγεία που είχαν βρεθεί σε βάθος περίπου 1.5-2 μέτρων τον Οκτώβριο 2014.


Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού εντοπίστηκαν ακόμη δύο. Το σύνολο των 18 αποθηκευτικών αγγείων αποτυπώθηκε εκ νέου με γραφική και με φωτογραφική μέθοδο.



Εντοπίστηκε και αποτυπώθηκε επιπλέον σε βάθος περίπου 70 εκατοστών χώρος ο οποίος φέρει κατά χώρα πακτωμένα και σε κανονική διάταξη άλλα 15 αποθηκευτικά αγγεία.
Διαβάστε ακόμα από την ΜτΧ: Ο μυθικός βασιλιάς της Δήλου, Άνιος, που προέβλεψε τον 10ετή Τρωϊκό Πόλεμο. Οι κόρες του έκαναν τη γη να καρπίζει και οι γιοι του ίδρυσαν τη Μύκονο, την Άνδρο και τη Θάσο…


Ο δεύτερος αυτός χώρος εντάσσεται σε ένα κτίσμα με τουλάχιστον 5 χώρους, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος του αιγιαλού και περικλείεται από δύο δρόμους. Το δάπεδο του κτίσματος αυτού έχει ενσωματωθεί στον ψηφιδοπαγή αιγιαλό.


Το δάπεδο

Ο χώρος με τα 15 αγγεία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την ακτογραμμή.

Αποτυπώθηκαν με γραφική και με φωτογραφική μέθοδο οι τοίχοι του κτίσματος αυτού, όπως επίσης και 9 πεσμένα τμήματα κιόνων, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν μέρη της κιονοστοιχίας του κτίσματος αυτού.

Ακόμη εντοπίστηκαν και φωτογραφήθηκαν λιθόπλινθοι μεγάλων διαστάσεων στην επέκταση του χώρου με τα 18 πακτωμένα αγγεία. Οι λιθόπλινθοι αυτοί αποτελούσαν την προς ανατολάς ευρισκόμενη προκυμαία της συνοικίας του Σταδίου.


Οι υποβρύχιες έρευνες στη Δήλο αποσαφηνίζουν τη χρήση των βυθισμένων κτιρίων στη Συνοικία του Σταδίου. Φαίνεται λοιπόν, ότι και στην περιοχή αυτή λειτουργούσε ένα δεύτερο λιμάνι εμπορικό, με χρήση βοηθητική στο κεντρικό αρχαίο λιμάνι της Δήλου στα δυτικά του νησιού.

Στην αρχαιολογική έρευνα συμμετείχαν από την ΕΑΑ, η επιστημονική υπεύθυνη και καταδυόμενη αρχαιολόγος κυρία Μαγδαληνή Αθανασούλα, ο καταδυόμενος εργατοτεχνίτης κ. Σπυρίδων Μουρέας και ο καταδυόμενος αρχιτεχνίτης κ. Λουδοβίκος Μερσενιέ.
Από το ΕΙΕ, στην αρχαιολογική έρευνα συμμετείχε η επιστημονική υπεύθυνη η καταδυόμενη αρχιτέκτονας μηχανικός και αρχαιολόγος κυρία Δρ. Μάνθα Ζαρμακούπη και ως εξωτερικός συνεργάτης ο καταδυόμενος αρχαιολόγος κ. Αλέξης Τούρτας.

mixanitouxronou

Ποιος φταίει που πεθαίνουν από τη πείνα τα παιδιά της Αφρικής;



Ιερός Αυγουστίνος Ένα από τα εκατομμύρια θύματα των Εβραϊκών τραπεζικών οικογενειών Rothschild, Rockefeller, Warburg κτλ.. Τα παιδιά αυτά δεν πεθαίνουν γιατί φταίμε "εμείς" γενικά και αόριστα.. Αυτοί που φταίνε έχουν όνομα, επώνυμο και.. φυλή! Tα ορυχεία χρυσού και πολύτιμων λίθων σε όλη την νότια Αφρική μέχρι την Αίγυπτο τα εκμεταλλεύονται δύο οικογένειες , Rhodes σε μια κοινοπραξία με την οικογένεια Rothscild.

Τα πετρέλαια του Νίγηρα τα εκμεταλλεύεται ο εξάδελφος Rockfeller. Αυτοί οι Εβραίοι τραπεζίτες εξοντώνουν τον λαό της Αφρικής και το φταίξιμο σύμφωνα με την Unisef και την Action Aid είναι δικό μας γιατί δεν προσφέρουμε από το υστέρημα μας για να σώσουμε τα παιδιά που πεθαίνουν.

Όχι ο πόνος, η δυστυχία , η εκμετάλλευση και ο θάνατος δεν σταματούν με ελεημοσύνες, αλλά με δράση και καταγγελία απέναντι σε αυτούς που τα προκαλούν. Ο Νίτσε είχε πει κάποτε "Αληθινά, δεν τους μπορώ τους συμπονετικούς, που είναι μακάριοι μέσα στη συμπόνια τους: τους λείπει πάρα πολύ η ντροπή."

Cecil Rhodes - Ο "Κολοσσός της Αφρικής" και το μονοπώλιο των διαμαντιών

Πόσοι άραγε απο τους ανθρώπους γνωρίζουν τον Cecil Rhodes;Η απάντηση είναι ελάχιστοι.Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν οτι ήταν Χαζάρος εβραϊκής καταγωγής.Οι λίγοι που γνωρίζουν την ιστορία του και τη δράση του,έχουν αντιληφθεί οτι ο Rhodes ήταν ένας απο τους ανθρώπους που οραματίστηκαν την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Υπήρξε ο νούς της Στρογγυλής Τραπέζης,την οποία πραγματοποίησε ο Λόρδος Alfred Milner.




Ο Ρόουντς δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος.Συνεργάστηκε το 1888 με τον χρηματιστή Άλφρεντ Μπέϊτ και τον αυτοκράτορα των Τραπεζών,Nathaniel Rothschild(επίσης εβραϊκής καταγωγής) προκειμένου να εξαγοράσει όλες τις αντίπαλες εταιρίες εξόρυξης διαμαντιών της Αφρικής.
Προϊόν αυτής της δράσης του ήταν η De Beers Consolidated Mines.Με αυτή του την κίνηση έγινε ο πιο ισχυρός άνδρας στην Αφρική.






Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Αποικίας του Ακρωτηρίου και οραματίστηκε την επέκταση και σταθεροποίηση της Βρετανικής διοίκησης στην Αφρική.
Το πιο φιλόδοξο απο όλα τα σχέδιά του ήταν η"Αυτοκρατορική Ομοσπονδία",η επέκταση δηλαδή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Όταν γνωρίζει κάποιος την πραγματική καταγωγή του Σέσιλ Ρόουντς τοτε μπορεί εύκολα να κατανοήσει τι πραγματικά εννοούσε οταν έλεγε πως:"Θεωρώ οτι είμαστε η τελειότερη φυλή στον κόσμο και οτι,όσο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου κατοικήσουμε,τόσο το καλύτερο για την ανθρώπινη φυλή...Επιπροσθέτως,η απορρόφηση του μεγαλύτερου τμήματος του κόσμου απο εμάς θα σήμαινε,πολυ απλά,το τέλος κάθε πολέμου".

Όποιος διαφωνεί οτι ο Ρόουντς δεν εννοεί την αγγλική φυλή αλλά αυτή στην οποία ανήκε πραγματικά,δεν έχει παρα να δει τι συνέβη οταν οι Εβραίοι αργυραμοιβοί κατέφθασαν στην Βρετανία:άρχισαν να δανείζουν στους πάντες,ακόμη και στους Βασιλιάδες και μάζεψαν μέσω της τοκογλυφίας όλο τον πλούτο των Αγγλων.Αν βέβαια οι Αγγλοι ήταν η τελειότερη φυλή δεν θα γίνοταν οικονομικοί σκλάβοι των Εβραίων τραπεζιτών μέσα στην ίδια τους τη χώρα!!!

Για να επιτύχει το παραπάνω όραμά του,πρότεινε την ίδρυση μιας μυστικής εταιρείας που θα έιχε ένα και μόνο στόχο:την επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.Η μυστική αυτή εταιρεία θα είχε μέλη απο όλα τα μέρη της Βρετανίας και θα αποσκοπούσε στην συντριβή κάθε ελλείψεωςς νομιμοφροσύνης και κινήματος που θα στόχευε στην κατάτμηση της Αυτοκρατορίας.

Ηταν τόσο δραστήριος που περιφρονούσε τον Ελευθεροτεκτονισμό στον οποίο είχε εισχωρήσει.Ηταν μέλος της Απολλώνιας Τοπικής Συνέλευσης του Τεκτονικού Τάγματος.

Το 1891 εκμυστηρεύτηκε στο Λόρδο Esher, οτι ο Λόρδος Ρόθτσιλντ "είναι απολύτως ανίκανος να κατανοήσει τις ιδέες μου.Επιχείρησα να του τις εξηγήσω,αλλά μπορούσα να καταλάβω απο την έκφραση του προσώπου του οτι δεν του έκαναν καμιά εντύπωση...και απλώς σπαταλούσα το χρόνο μου".


toparakseno


Την Τρίτη ο χρόνος σταματάει για ένα δευτερόλεπτο



Ο χρόνος θα σταματήσει για ένα δευτερόλεπτο το βράδυ της Τρίτης Στις 23:59:59 ώρα Γκρίνουιτς (02:59:59 ώρα Ελλάδας) η ώρα θα «κολλήσει» για ένα πρόσθετο δευτερόλεπτο

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 30 Ιουνίου τα ρολόγια της Γης θα προσθέσουν ένα εμβόλιμο (διορθωτικό) δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα το τελευταίο λεπτό του μήνα να έχει 61 δευτερόλεπτα και όχι 60.

Έτσι, στις 23:59:59 ώρα Γκρίνουιτς (02:59:59 ώρα Ελλάδας) η ώρα θα «κολλήσει» για ένα πρόσθετο δευτερόλεπτο (23:59:60), προτού τα ρολόγια δείξουν 00:00:00 (03:00:00 ώρα Ελλάδας) και ξεκινήσει η Τετάρτη 1 Ιουλίου. “Αλλα συστήματα απλώς θα «σβήσουν» για ένα δευτερόλεπτο.

Είναι η 27η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η προηγούμενη φορά που είχε γίνει κάτι ανάλογο, ήταν το 2012 (προηγουμένως είχαν γίνει προσθήκες δευτερολέπτων τα έτη 2008, 2005 και 1998). Και τότε είχαν προκληθεί ορισμένα προβλήματα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και στο διαδίκτυο (καθώς μπερδεύτηκαν οι κεντρικοί υπολογιστές υπηρεσιών όπως το LinkedIn και το Reddit), κάτι που αρκετοί φοβούνται ότι μπορεί να επαναληφθεί και φέτος.

Ο χρόνος περιστροφής της γης

Τυπικά, ο πλανήτης μας χρειάζεται 86.400 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει μία περιστροφή 360 μοιρών σε ένα 24ωρο. Όμως η Γη δέχεται συνεχώς βαρυτικές επιδράσεις από τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους άλλους πλανήτες, με συνέπεια η ταχύτητα περιστροφής της να μην είναι σταθερή, αλλά να επιβραδύνεται ανεπαίσθητα. Έτσι, στην πραγματικότητα, η μέση διάρκεια της μέρας (ο χρόνος μιας πλήρως περιστροφής της Γης περί τον εαυτό της) είναι 86.400,002 δευτερόλεπτα.

Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται απόκλιση της τάξης των δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου ανάμεσα στον φυσικό (αστρονομικό-ηλιακό) χρόνο και στον Διεθνή Ατομικό Χρόνο, που μετρούν τα ατομικά ρολόγια με ακρίβεια δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου. Συσσωρευόμενη κάθε μέρα, αυτή η απόκλιση φθάνει περίπου το ένα δευτερόλεπτο μέσα στο έτος. Έτσι, περιοδικά πρέπει να γίνεται μία διόρθωση στον Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο (UTC), τον διάδοχο της ώρας Γκρίνουιτς (GMT), που μετριέται από τα ατομικά ρολόγια.

Η μέτρηση του ατομικού χρόνου

Ο ατομικός χρόνος υπολογίζεται από εκατοντάδες ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο, τα οποία μετρούν τους απολύτως προβλέψιμους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς του ατόμου του χημικού στοιχείου καισίου. Τα ατομικά ρολόγια χάνουν μόνο ένα ατομικό δευτερόλεπτο κάθε 300 εκατ. χρόνια.

Κατά καιρούς η απόκλιση μεταξύ ατομικού χρόνου και αστρονομικού χρόνου είναι τόση πια, που κρίνεται αναγκαία η προσθήκη ενός εμβόλιμου δευτερολέπτου από τη Διεθνή Υπηρεσία Περιστροφής της Γης και Συστημάτων Αναφοράς (IERS), η οποία εδρεύει στη Γερμανία και δημιουργήθηκε το 1987 από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και τη Διεθνή Ένωση Γεωδαισίας και Γεωφυσικής.

Η IERS παρακολουθεί συνεχώς την περιφορά του πλανήτη μας και εισηγείται στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) του ΟΗΕ πότε πρέπει να «κολλήσει» ο χρόνος. Η τελική απόφαση ανήκει στην ITU. Η πρώτη διόρθωση έγινε το 1972. Μέχρι τότε, ο χρόνος μετριόταν όχι από τα ατομικά ρολόγια, αλλά με βάση την αστρονομική σχέση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, που ήταν πιο γνωστός ως «Χρόνος Γκρίνουιτς» (GMT).

Το έξτρα δευτερόλεπτο ανακοινώνεται μήνες πριν την εισαγωγή του, ώστε να υπάρχει προετοιμασία της διεθνούς κοινότητας, και παραδοσιακά προστίθεται είτε το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, είτε το βράδυ της 30ής Ιουνίου. Παρόλα αυτά, αρκετά συστήματα δεν έχουν την κατάλληλη προετοιμασία για να χειρισθούν σωστά το εμβόλιμο δευτερόλεπτο, καθώς η προσθήκη τους είναι ακανόνιστη.

Ο πονοκέφαλος που περιοδικά προκαλεί το εμβόλιμο δευτερόλεπτο, έχει εντείνει τις πιέσεις από διάφορες πλευρές να σταματήσει αυτή η πρακτική, κάτι που θα εξετάσει ξανά η ITU σε συνάντηση στη Γενεύη εντός του 2015. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο χρόνος θα βασίζεται αποκλειστικά στα ατομικά ρολόγια ύψιστης ακρίβειας, χωρίς να γίνεται περιοδική διόρθωση με βάση τον αστρονομικό χρόνο.

Η συνέπεια είναι ότι οι δύο χρόνοι, ατομικός και αστρονομικός, θα αποκλίνουν όλο και περισσότερο στο μέλλον (μια διαφορά ενός έως δύο λεπτών στη διάρκεια ενός αιώνα), οπότε σταδιακά θα χαθεί η σύνδεση ανάμεσα στην μέτρηση του χρόνου και στην εμπειρία των ανθρώπων για τον χρόνο γύρω τους.. Έτσι, κάποτε στο μακρινό μέλλον, οι άνθρωποι θα βλέπουν την ώρα 8 το πρωί στο ρολόι τους, αλλά γύρω τους ο ήλιος θα κοντεύει να δύσει.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ 8ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ…..






Φυσικοπαθητικός ιατρός θεράπευσε 8χρονη καρκινοπαθή μέσω διατροφής!!!



Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, ένα 8χρονο κορίτσι αγωνιζόταν να ζήσει έχοντας όγκους στο εγκέφαλο και ενώ οι γιατροί της έδιναν μόνο λίγες εβδομάδες ζωής. Οι γονείς της άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις μέχρι που οδηγήθηκαν σε έναν φυσικοπαθητικό που θεράπευε μέσω της διατροφής.

Οι γονείς της έψαξαν στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη τους και βρήκαν τον δρα Bernardo Majalca, φυσικοπαθητικό, ο οποίος τους έδωσε ελπίδες καθώς και μια φυσική θεραπεία για την Josie Nunez που τότε ήταν 8 ετών.

Ο δρ Majalca διαπίστωσε ότι η Josie δεν πέθαινε από καρκίνο, αλλά από οξέωση, κι ότι μόνο με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος το σώμα της θα ήταν σε θέση να θεραπευτεί. Συνέστησε λοιπόν μια αλκαλοποιητική διατροφή η οποία περιελάμβανε την κατανάλωση 4 φρέσκων χυμών καθημερινά καθώς και διάφορα βότανα για να ενισχύσει την αποτοξίνωση και την αναδόμηση του ανοσοποιητικού της συστήματος.

Ο δρ Bernardo Majalca αναφέρει τα εξής: «Καθώς το pH ανεβαίνει, το γαλακτικό οξύ μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η δράση του καρκίνου περιορίζεται. Τα ίδιο το σώμα αυτοθεραπεύεται αφού του δοθούν οι ουσίες που χρειάζεται. Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ιδέα ότι η διατροφή σχετίζεται με τον καρκίνο».

Έχοντας διάφορα συμπτώματα και ασθένειες για μήνες, τον Φεβρουάριο του 2008 η Josie Nunez διαγνώστηκε με μυελοβλάστωμα του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Μετά από μια μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης 6 εβδομάδων, η Josie ξεκίνησε ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία για 6 εβδομάδες. Ακολούθησε διάλειμμα 1 μήνα και στη συνέχεια ένας δεύτερος γύρος χημειοθεραπείας που οι γιατροί είπαν ότι θα διαρκούσε για 6 επιπλέον μήνες. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την έναρξη του δεύτερου γύρου θεραπείας όταν η υγεία της άρχισε να χειροτερεύει και οι γονείς της ανέφεραν ότι υπέφερε από ναυτία, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος, σοβαρή αναιμία, παράλυση των κάτω άκρων, συνεχείς μολύνσεις, πυρετό, απώλεια μαλλιών, εγκαύματα στο δέρμα και απώλεια βάρους.

Τον τέταρτο μήνα της θεραπείας, οι γιατροί είπαν ότι ο όγκος στη σπονδυλική στήλη είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο, στη συνέχεια υποτροπίασε εμφανίζοντας δεύτερο όγκο στον εγκέφαλο. Σε αυτό το σημείο, οι γιατροί συνέστησαν στην οικογένειά της να φροντίσει για τη νοσηλεία της στο σπίτι και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό τις τελευταίες μέρες που θα περνούσαν μαζί. Μετά από αυτά τα δυσάρεστα νέα, οι γονείς της Josie άρχισαν να ψάχνουν μανιωδώς στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη τους. Μέσω ενός κοινού φίλου βρήκαν τον Bernardo Majalca, έναν φυσικοπαθητικό που εργαζόταν στο Σαν Ντιέγκο και ο οποίος τους έδωσε ελπίδες, καθώς και μια φυσική θεραπεία για τη Josie. Εκείνο το διάστημα η Josie ζύγιζε μόλις 18 κιλά και ήταν πολύ αδύναμη.

Αφού έκανε εκτίμηση της κατάστασης, ο δρ Majalca διαπίστωσε ότι το κορίτσι δεν πέθαινε από τον καρκίνο, αλλά από οξέωση, και ότι μόνο με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα μπορούσε τελικά να θεραπευτεί. Στη συνέχεια συνέστησε μια αλκαλοποιητική διατροφή, η οποία περιελάμβανε την κατανάλωση 4 φρέσκων χυμών καθημερινά, πράγμα που θα βοηθούσε το σώμα της να αποτοξινωθεί και να τονωθεί το ανοσοποιητικό της σύστημα. Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη θεραπεία.




Η Josie δεν επιτρεπόταν να φάει κανένα από τα συνηθισμένα κρέατα ή γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και οτιδήποτε επεξεργασμένο. Με λίγα λόγια, απαγορεύονταν το έτοιμο-γρήγορο φαγητό, τα αναψυκτικά, τα γλυκά, οι τηγανιτές πατάτες, η ζάχαρη, τα συνηθισμένα ζυμαρικά και ψωμιά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα κάθε είδους.










1/2 λιωμένο αβοκάντο με 240 ml φρέσκο χυμό καρότου αναμεμειγμένα με ξύλινο κουτάλι, επειδή το μέταλλο μπορεί να καταστρέψει μερικά από τα ευεργετικά ένζυμα. Στο παρακάτω βίντεο περιγράφεται ο τρόπος παρασκευής.

2η συνταγή χυμού (κατανάλωση) 2 φορές την ημέρα):

• 1 πράσινο μήλο
• 1 φλιτζάνι ωμό μπρόκολο
• 1 εκατοστό φρέσκου ανανά (όχι από κονσέρβα)
• 1/2 παντζάρι
• 1 χούφτα κόλιαντρο
• 1/2 εκατοστό τζίντζερ
• 1 εκατοστό ιαπωνικό ραπανάκι
• 1 καρότο
• 1/2 αγγούρι
• 5 σπαράγγια
• περάστε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή
Έλεγχος pH

Μέτρηση του pH στο σάλιο της Josie. Η οικογένεια της Josie ξεκίνησε να μετρά καθημερινά το pH της πριν φάει ή πιει κάτι χρησιμοποιώντας ταινίες μέτρησης pH. Οι ταινίες αυτές μπορούν να αγοραστούν μέσω διαδικτύου ή από ένα κατάστημα με είδη υγιεινής διατροφής. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό International Journal of Drug Testing, το εύρος pH στο σάλιο κυμαίνεται από 5,6 ως 7,9. Το πρώτο τεστ της ημέρας γίνεται αμέσως μετά το ξύπνημα και πριν φάτε ή πιείτε κάτι, αλλιώς πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η τροφή δεν μεταβάλλει τα αποτελέσματα. Για να κάνετε το τεστ, πρέπει να καθαρίσετε το στόμα σας γεμίζοντάς το με σάλιο και στη συνέχεια να το καταπιείτε ή να το φτύσετε. Γεμίστε το στόμα σας για δεύτερη φορά με σάλιο και τοποθετήστε τη δοκιμαστική ταινία στη γλώσσα για 10 δευτερόλεπτα.

Η ταινία θα αλλάξει χρώματα με βάση τα αποτελέσματα. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες για να προσδιορίσετε το αντίστοιχο pH και παρακολουθείστε το 4 φορές την ημέρα για να έχετε μια σαφή εικόνα του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας. Θα διαπιστώσετε ότι το pH σας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα φυσιολογικό. Χρειάζεται χρόνος για να αυξηθεί το pH, μερικές φορές μέχρι και 12 εβδομάδες έως ότου γίνει αλκαλικό.

Ο δρ Majalca αναφέρει ότι ο καρκίνος αναπτύσσεται σε pH 5,5 ή χαμηλότερο. Όταν η οικογένεια της Josie ξεκίνησε τις πρώτες μετρήσεις, το αποτέλεσμα δεν εμφανιζόταν καν στην ταινία επειδή η χαμηλότερη τιμή ήταν 5,5 και το δικό της ήταν πολύ χαμηλότερο. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 3 εβδομάδες μέχρι να καταφέρει να φτάσει πάνω από το 5,5 και σιγά σιγά ανέβαινε. Ο δρ Majalca ισχυρίζεται ότι όταν το pH του σάλιου φτάσει το 6,8 ο καρκίνος σταματά να αναπτύσσεται, ενώ πάνω από αυτό το όριο αρχίζει να υποχωρεί. Ο στόχος τους ήταν το pH της Josie να φτάσει τουλάχιστον από 7,2 ως 7,4. Χρειάστηκαν συνολικά 8 εβδομάδες με αυστηρή αλκαλική δίαιτα πριν φτάσει το 7,2, το οποίο στη συνέχεια έπρεπε να κρατήσει σταθερό μέχρι να εξαλειφθεί ο καρκίνος.

Καθαρός αέρας και ήλιος. Η οικογένειά της αναφέρει ότι καθημερινά η Josie εκτίθονταν στον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα της μπορούσε να παράγει βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο. Η έκθεση στον μεσημεριανό ήλιο για ένα μικρό χρονικό διάστημα (20 ως 30 λεπτά) δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να παράγει 10.000 IU ή περισσότερο βιταμίνη D. Όσοι έχουν ανάγκη τον ήλιο για την παραγωγή βιταμίνης D, θα πρέπει να εκτίθενται τουλάχιστον 20 λεπτά το μεσημέρι καθημερινά χωρίς να χρησιμοποιούν αντηλιακό, δεδομένου ότι έτσι θα μειωθεί η ικανότητα του οργανισμού να παράγει τη βιταμίνη κατά 95%. Επίσης, τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες οι οποίες απορροφώνται από το δέρμα. Το κλειδί εδώ είναι η λογική έκθεση στον ήλιο χωρίς να πάθετε εγκαύματα.

Καθαρό και αλκαλικό νερό. Η Josie έπινε περίπου 900 ml φυσικό νερό πηγής καθημερινά. Για έναν ενήλικο, αυτό ισοδυναμεί με 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Το φυσικό νερό πηγής δεν περιέχει φθόριο ή ενώσεις χλωρίου ενώ έχει φυσικά μεταλλικά στοιχεία που το κάνουν περισσότερο αλκαλικό από το νερό της βρύσης.

Μια άλλη επιλογή είναι να πίνετε νερό που έχει φιλτραριστεί με τον μηχανισμό αντίστροφης όσμωσης με τα μεταλλικά στοιχεία να προστίθενται ξανά. Το νερό αντίστροφης όσμωσης είναι όξινο, εκτός αν διαθέτετε φίλτρο προσθήκης μεταλλικών στοιχείων. Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη γι’ αυτό το σύστημα φιλτραρίσματος και τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται σε τακτική βάση. Αν δεν έχετε ιδιαίτερη κλίση στον χειρισμό συσκευών, πολλές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στο σπίτι σας και να αναλαμβάνουν τη συντήρηση.

Άλλοι τρόποι για να επαναφέρετε τα μεταλλικά στοιχεία στο νερό αντίστροφης όσμωσης είναι να κόψετε ένα βιολογικό λεμόνι σε λεπτές φέτες και να το προσθέσετε μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων σε 3,5 λίτρα νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σκευάσματα που περιέχουν μεταλλικά στοιχεία και να τα προσθέσετε σε φιλτραρισμένο νερό και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Επιπλέον, το νερό γίνεται αλκαλικό αν προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 240 ml. Αυτό πρέπει να το καταναλώνετε εκτός των γευμάτων, διότι μπορεί να διαταράξει την πέψη ή να το λαμβάνετε πριν πάτε για ύπνο αφού θα έχετε ήδη φάει. Η κατανάλωση θα πρέπει να είναι 3 κουταλάκια του γλυκού καθημερινά.

Θεραπεία του καρκίνου. Η οικογένεια της Josie αναφέρει ότι είχαν ήδη προγραμματίσει μια μαγνητική τομογραφία όταν σταμάτησε η θεραπεία και προς έκπληξή όλων τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο όγκος είχε συρρικνωθεί κατά 75%. Η Josie συνέχισε το πρόγραμμα διατροφής με τους φρέσκους χυμούς λαχανικών μέχρι που μια δεύτερη μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε ότι ο όγκος είχε εξαφανιστεί εντελώς. Η οικογένειά της έμαθε τα καταπληκτικά νέα στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, περίπου έναν χρόνο μετά την αρχική διάγνωση.

Δρ Bernardo Majalca. Ο δρ Majalca απεβίωσε το 2010 και μέχρι σήμερα η θεραπεία του χαίρει μεγάλης εκτίμησης από επαγγελματίες ολιστικής ιατρικής σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δρα Majalca μπορείτε να τρώτε όσα βιολογικά πράσινα λαχανικά μπορείτε (εκτός από μπιζέλια), καθώς και κόκκινες πατάτες (τρώγονται με τη φλούδα). Καταναλώστε χυμούς φρούτων και λαχανικών, διότι είναι ένας εύκολος τρόπος για να συμπεριλάβετε πολλές μερίδες στη διατροφή σας ειδικά όταν οι ασθενείς είναι παιδιά. Τα ωμά λαχανικά είναι προτιμότερα από τα μαγειρεμένα, αλλιώς μπορείτε να τα μαγειρέψετε μόνο ελαφρά στον ατμό. Το 80% της διατροφής σας θα πρέπει να αποτελείται από λαχανικά και μόνο το 20% από κρέας. Το κρέας επιτρέπεται μόνο αν κάποιος πρέπει να ανακτήσει βάρος και πρέπει να περιλαμβάνει άγρια ψάρια, βιολογικό κρέας ελαφιού, βουβάλι, αρνί ή μικρές ποσότητες γαλοπούλας. Ένα ρόφημα που θα βοηθήσει στην ανάκτηση βάρους αποτελείται από βιολογική κρέμα γάλακτος, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και λίγη στέβια (η γεύση του μοιάζει με μιλκσέικ βανίλιας). Αν θέλετε να ψήσετε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε στέβια αντί για ζάχαρη και μείγμα χωρίς γλουτένη αντί για αλεύρι. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε τηγανίτες, χρησιμοποιήστε αλεύρι φαγόπυρου. Η θεραπεία του δρος Majalca επιτρέπει το σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη ή συντηρητικά. Επίσης, επιτρέπονται μόνο τα βιολογικά αυγά και το βιολογικό βούτυρο (αν είναι δυνατόν μη παστεριωμένα). Το μόνο λάδι που μπορείτε να καταναλώνετε είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε σος από ελαιόλαδο και ξύδι ή ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού. Πίνετε άφθονο νερό με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και λίγη στέβια για να γίνει πιο γλυκό, αν είναι αναγκαίο. Μην καταναλώνετε συσκευασμένες ή επεξεργασμένες τροφές.

Προσοχή: Η παραπάνω μαρτυρία έχει ενημερωτικό σκοπό και όχι την υπόδειξη κάποιας συγκεκριμένης αγωγής. Πάντα να απευθύνεστε στον κατάλληλο επαγγελματία υγείας πριν υιοθετήσετε κάποια καινούργια διατροφή.

enallaktikidrasi.com


Τα ευρώ μας, τα χρηματάκια μας, τα λεφτάκια μας. Πόσο σημαντικά είναι σε σχέση με τις ανθρώπινες ζωές



Ένα μήνυμα για όσους θα ψηφίσουν «ναι» από τον Δημήτρη Χριστούλα που έδωσε τέλος στην ζωή του στης 4 Απριλίου 2012.


Γράφει ο Αρχισυντάκτης του GRnea

Ο Ελληνικός λαός «ταλαιπωρείται» από τις ουρές στα ΑΤΜ και από τις κλειστές τράπεζες. Ο κόσμος δεν περνάει καλά. Υπάρχει κρίση. Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα. Και για όλα αυτά φταίει και καλά η παρούσα κυβέρνηση. Δεν είμαι αριστερός. Ουδέποτε υπήρξα. Θεωρώ ότι είμαι λογικός άνθρωπος. «Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του πολιτικό ον».

Όμως θα πρέπει να υπάρξει μια σαφέστατη απάντηση, από έναν πολύ κακό άνθρωπο, όπως εγώ, για τις αιτιάσεις των μέσων μαζικής εξημέρωσης, σε κάποιους που το παίζουν δημοσιογράφοι, σε πολιτικούς όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θάνος Τζήμερος, η Φώφη Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και μερικοί ακόμη.

Είναι δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί. Το κομματικό κράτος των τελευταίων 40 ετών, η συνεχόμενη ατολμία, οι πελατειακές σχέσεις, οι απατεώνες που τα «έπαιρναν» και έτρωγαν σαν σκουλήκια το μήλο του κράτους μας, η υπέρμετρη λατρεία των δανειοδοτήσεων, εσωτερικών και εξωτερικών, αλλά και η ανικανότητα των ελληνικών τραπεζών, οδήγησαν μαζί με άλλους παράγοντες στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας, τολμώ να πω ότι είναι τουλάχιστον επιλήψιμος. Κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν το χαρακτηρισμό «προδοτικός».

Αυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, υπάρχει ένα σαφέστατο ερώτημα. Δεχόμαστε τα μέτρα των δανειστών μας ή όχι; Το ερώτημα είναι ένα. Όχι δύο. Ούτε τρία. Δεν αναφέρεται στο ευρώ, στην Ευρώπη (την ήπειρο) ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρεται σε ένα επιβαλλόμενο, ιδιαίτερα σκληρό μνημόνιο. Μπορεί όποιος θέλει να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν.

Όλοι θυμούνται τους τελευταίους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων αυτής της κυβέρνησης. Πλέον, ούτε ένας από τους προαναφερόμενους θέλει να θυμάται όσους αυτοκτόνησαν μέχρι σήμερα, λόγω των πολιτικών και των μέτρων των κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, και Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή λοιπόν κάποιοι έχουν κοντή μνήμη, να θυμίσω έναν από αυτούς. Τον άνθρωπο Δημήτρη Χριστούλα.




Αντιγράφω λοιπόν από το Wikipedia:

«Ο Δημήτρης Χριστούλας (1935-2012) ήταν Έλληνας συνταξιούχος, ο οποίος δημοσίως έδωσε τέρμα στη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους.

Γεννήθηκε το 1935 και ήταν φαρμακοποιός το επάγγελμα. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες της κόρης του αλλά και γειτόνων, ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν άνθρωπος πράος, καλλιεργημένος, ευγενής. Αυτοκτόνησε στις 4 Απριλίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι. Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που ήρθαν για να τοποθετήσουν άνθη και σημειώματα στον τόπο όπου πέθανε. Τη νύχτα της 4ης Απριλίου ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των Ευζώνων, ενώ μια μέρα αργότερα συνεχίζονταν οι μικροεμπλοκές».


«Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου». Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που βγήκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα χείλη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού όπως σημείωσε και μάρτυρας.




Στο σημείωμα που άφησε, ο Δημήτρη Χριστούλας αναφέρει: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄ αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)».




Επειδή λοιπόν, η όποια ταλαιπωρία μας, η έλλειψη μερικών ευρώ και η δυσκολία μας να περάσουμε μερικές ημέρες ή ακόμη και η χρεοκοπία της χώρας, δεν μπορεί να επικαλύψει τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, πολύ πιο αθόρυβα και λιγότερα ηρωικά από αυτή του Δημήτρη Χριστούλα.


Επειδή οι Έλληνες στην πλειοψηφία μας δεν υπήρξαμε «ευρωλιγούρηδες» και «γερμανοτσολιάδες».




Επειδή όσο κι αν διαφωνώ με το πομπώδες ύφος του Κώστα Ζουράρι, δεν μπορώ να διαφωνήσω με την ευφυία του ανδρός, όπως διατυπώνεται στο βίντεο που ακολουθεί:



Θα ψηφίσω ΟΧΙ και θα ζητήσω από όποιον έχει «σώας τας φρένας» να πράξει το ίδιο. Επιπρόσθετα προτείνω σε όποιον σκοπεύει να ψηφίσει υπέρ των μέτρων της κυβέρνησης να δει ξανά το καλυμμένο πτώμα του Δημήτρη Χριστούλα, γιατί η επόμενη αυτοκτονία θα βαρύνει τη συνείδηση του.



grnea

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ(S.A.S) Βίντεο+Εγχειρίδιο Επιβίωσης



Αποκτήστε εντελώς δωρεάν το βιβλίο SAS - Εγχειρίδιο Επιβίωσης
πατηστε στο συνδεσμο παρακατω

http://www.mediafire.com/view/oe5ymk1nkw08m5k/SAS_



 



Ο χυμός της Aloe Vera κάνει θαύματα - 5 απίστευτες δράσεις του




Θεωρείται το «φυτό της αθανασίας» και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες. Ο λόγος για την αλόη.

Αν και υπάρχουν πάνω από 300 είδη, μόνο δύο από αυτά χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, η Aloe Vera και η σπάνια Aloe Ferox Miller.

Το ζελέ της Aloe Vera είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάτι που την κάνει αυτομάτως μέγα σύμμαχο του οργανισμού.

Προτιμήστε την κατανάλωση του χυμού Aloe Vera, καθώς είναι ότι πιο κοντινό από το να κόβετε το φύλλο και γεύεστε κατευθείαν το ζελέ του φυτού.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν φλεγμονές και προστατεύουν το δέρμα από βλάβες. Ο χυμός χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος περιλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος. Είναι επίσης ένα ισχυρό φάρμακο για διάφορες εσωτερικές διαταραχές όπως ο διαβήτης, η δυσκοιλιότητα και κράμπες στο στομάχι.

Ενισχύει την στοματική υγιεινή

Ο χυμός των φύλλων της Aloe Vera μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση μετά από εγχειρήσεις που αφορούν τα δόντια.

Προστατεύει από χρόνιες παθήσεις

Από καρδιακά προβλήματα μέχρι και τον διαβήτη. Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Βοηθά στην πέψη

Παραδοσιακά η αλόη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Για ένα υγιές δέρμα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την επούλωση κοψιμάτων και γρατζουνιών. Ο χυμός της αλόης δρα εσωτερικά και προστατεύει το δέρμα από μέσα. Βελτιώνει την ελαστικότητά του, προστατεύει από τους ρύπους του περιβάλλοντος, ενώ εξουδετερώνει και τις ελεύθερες ρίζες.


iefimerida

Η ενέργεια της αγάπης και η παρατήρηση



Μπορείς να πεις κάτι για τούτα τα λόγια του Βούδα: ΄΄Να αγαπάς τον εαυτό σου και να παρατηρείς -σήμερα, αύριο, πάντοτε΄΄;

Η αγάπη είναι τροφή για την ψυχή. Όπως ακριβώς είναι το φαγητό για το σώμα, έτσι είναι και η αγάπη για την ψυχή. Χωρίς φαγητό, το σώμα είναι αδύναμο, χωρίς αγάπη, η ψυχή είναι αδύναμη. Και καμιά πολιτεία, καμιά εκκλησία και κανένα επενδεδυμένο συμφέρον δεν θέλησε ποτέ να έχουν οι άνθρωποι δυνατή ψυχή, γιατί ο άνθρωπος που έχει πνευματική ενέργεια είναι επόμενο να είναι εξεγερμένος.

Η αγάπη σε κάνει εξεγερμένο, επαναστατημένο. Η αγάπη σού δίνει φτερά να πετάξεις ψηλά. Η αγάπη σού δίνει ενόραση για τα πράγματα, ώστε να μην μπορεί να σε εξαπατήσει κανείς, να σε εκμεταλλευτεί, να σε καταπιέζει. Και οι ιερείς και οι πολιτικοί επιβιώνουν μόνο με το αίμα σου΄ επιβιώνουν μόνο με την εκμετάλλευση. Είναι παράσιτα, όλοι οι ιερείς και όλοι οι πολιτικοί.

Για να σε κάνουν αδύναμο πνευματικά, έχουν βρει μια σίγουρη μέθοδο, εκατό τοις εκατό εγγυημένη, και αυτή είναι να σε μαθαίνουν να μην αγαπάς τον εαυτό σου΄ γιατί αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αγαπά τον εαυτό του, δεν μπορεί να αγαπά και κανέναν άλλο επίσης. Η διδασκαλία αυτή είναι πολύ πονηρή. Λένε: Να αγαπάς τους άλλους -γιατί ξέρουν ότι αν δεν μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αγαπάς καθόλου. Λένε όμως συνεχώς: Να αγαπάς τους άλλους, να αγαπάς την ανθρωπότητα, να αγαπάς το Θεό, να αγαπάς τη φύση, να αγαπάς τη γυναίκα σου, να αγαπάς τον άντρα σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου, αλλά να μην αγαπάς τον εαυτό σου, γιατί αν αγαπάς τον εαυτό σου είναι εγωιστικό αυτό το πράγμα σύμφωνα με εκείνους.

Επικρίνουν την αγάπη για τον εαυτό τόσο όσο δεν επικρίνουν τίποτε άλλο΄ και έχουν κάνει τη διδασκαλία τους να φαίνεται πολύ λογική. Λένε: Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα γίνεις εγωιστής, αν αγαπάς τον εαυτό σου θα γίνεις ναρκισσιστής. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Ο άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του βλέπει ότι δεν υπάρχει εγώ μέσα του. Το εγώ προβάλει όταν αγαπάς τους άλλους χωρίς να αγαπάς τον εαυτό σου, όταν προσπαθείς να αγαπάς τους άλλους.

Η αγάπη δεν έχει ιδέα από καθήκον. Το καθήκον είναι βάρος, κάτι το τυπικό. Η αγάπη είναι χαρά, μοίρασμα΄ η αγάπη δεν είναι τυπική. Αυτός που αγαπάει δεν νιώθει ποτέ ότι έχει κάνει αρκετά΄ αυτός που αγαπάει νιώθει πάντα ότι μπορούσε να κάνει κι άλλα. Αυτός που αγαπάει δεν αισθάνεται ποτέ ότι, ΄΄Τον έχω υποχρεώσει τον άλλο.΄΄ Αντίθετα αισθάνεται ότι, ΄΄Επειδή η αγάπη μου έχει γίνει δεκτή, είμαι υποχρεωμένος. Ο άλλος με έχει υποχρεώσει με το που δέχτηκε το δώρο μου, που δεν το απέρριψε.΄΄ Ο άνθρωπος τού καθήκοντος σκέφτεται, ΄΄Είμαι ανώτερος, πνευματικός, σπάνιος. Κοίτα πώς υπηρετώ τους ανθρώπους!΄΄

Ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του σέβεται τον εαυτό του και ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του και σέβεται τον εαυτό του σέβεται και τους άλλους επίσης, επειδή γνωρίζει ότι, ΄΄Όπως ακριβώς είμαι εγώ, το ίδιο είναι και οι άλλοι. Όπως απολαμβάνω εγώ την αγάπη, το σεβασμό, την αξιοπρέπεια, το ίδιο τα απολαμβάνουν και οι άλλοι.΄΄ Συνειδητοποιεί ότι δεν είμαστε διαφορετικοί΄ σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη πράγματα, είμαστε ένα. Βρισκόμαστε κάτω από τον ίδιο νόμο: Eς ντάμο σαναντάνο

Ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του απολαμβάνει τόσο πολύ την αγάπη, γίνεται τόσο ευδαίμων, που η αγάπη αρχίζει να ξεχειλίζει, αρχίζει να φτάνει ως τους άλλους. Φτάνει κατ΄ανάγκην! Αν ζεις την αγάπη, θέλεις να την μοιράζεσαι. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου για πάντα, γιατί ένα πράγμα θα σου γίνει τελείως ξεκάθαρο: ότι αν το να αγαπάς έναν άνθρωπο, τον εαυτό σου, είναι κάτι τόσο εξαιρετικά εκστατικό και όμορφο, πόση ακόμη έκσταση σε περιμένει, αν αρχίσεις να μοιράζεσαι την αγάπη σου με πάρα πολλούς ανθρώπους!

Σιγά-σιγά τα μικρά κύματα αρχίζουν να πηγαίνουν όλο και πιο μακριά. Αγαπάς άλλους ανθρώπους΄ μετά αρχίζεις να αγαπάς τα ζώα, τα πουλιά, τα δέντρα, τις πέτρες. Μπορείς να γεμίσεις ολόκληρο το σύμπαν με την αγάπη σου. Ένας και μόνο άνθρωπος αρκεί για να γεμίσει ολόκληρο το σύμπαν με αγάπη, όπως ακριβώς ένα και μόνο βότσαλο μπορεί να γεμίσει ολόκληρη τη λίμνη με μικρά κύματα΄ ένα βοτσαλάκι.

Ο άνθρωπος πρέπει να γίνει θεϊκός. Αν δεν γίνει θεϊκός ο άνθρωπος, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ικανοποίηση, καμιά ευχαρίστηση. Αλλά πώς μπορείς να γίνεις θεϊκός; Οι ιερείς σου λένε ότι είσαι αμαρτωλός. Οι ιερείς σου λένε ότι είσαι καταδικασμένος, ότι είναι επόμενο να πας στην κόλαση. Και σε κάνουν να φοβάσαι πολύ να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Γ΄αυτό ακριβώς και είναι τόσο εύκολο στους ανθρώπους να βρίσκουν ελαττώματα. Βρίσκουν ελαττώματα στον εαυτό τους, πώς να αποφύγουν να βρουν ελαττώματα στους άλλους; Μάλιστα, τα βρίσκουν και τα μεγεθύνουν, τα κάνουν όσο πιο μεγάλα γίνεται. Φαίνεται πως μόνο με αυτό το τέχνασμα σώζονται΄ αναγκαστικά το κάνεις αυτό για να περισώσεις κατά κάποιο τρόπο το γόητρό σου. Γι΄αυτό και υπάρχει τόση πολλή κριτική και τόση έλλειψη αγάπης.

Λέω πως αυτή είναι μια από τις βαθύτερες σούτρες του Βούδα και μόνο ένας αφυπνισμένος άνθρωπος μπορεί να προσφέρει μια τέτοια ενόραση.

Ο άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του μπορεί να γίνει εύκολα διαλογιστικός, γιατί διαλογισμός σημαίνει να είσαι με τον εαυτό σου.

Αν μισείς τον εαυτό σου -όπως ακριβώς κάνεις, όπως σου έχουν πει να κάνεις, και το ακολουθείς αυτό με θρησκευτική ευλάβεια- αν μισείς τον εαυτό σου, πώς γίνεται να είσαι με τον εαυτό σου; Ο διαλογισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την απόλαυση της όμορφης μοναχικότητάς σου και από τον γιορτασμό του εαυτού σου. Αυτό είναι όλο κι όλο ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός δεν αποτελεί κάποια σχέση. Ο άλλος δεν είναι καθόλου αναγκαίος΄ είναι κανείς αρκετός από μόνος του. Λούζεται κανείς μέσα στην δική του δόξα, λούζεται μέσα στο δικό του φως. Είναι χαρούμενος που είναι ζωντανός, που υπάρχει.

Το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο είναι το ότι υπάρχεις και το ότι υπάρχω. Το μεγαλύτερο θαύμα είναι ότι υπάρχεις και ο διαλογισμός ανοίγει τις πόρτες τού θαύματος αυτού. Μόνο όμως ένας άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του μπορεί να διαλογίζεται΄ αλλιώς, ξεφεύγεις συνεχώς από τον εαυτό σου, αποφεύγεις τον εαυτό σου. Ποιος θέλει να κοιτάξει ένα άσχημο πρόσωπο και ποιος θέλει να διεισδύσει μέσα σε μια άσχημη ύπαρξη; Ποιος θέλει να πάει βαθιά μέσα στη δική του λάσπη, στο δικό του σκοτάδι; Ποιος θέλει να μπει μέσα στην κόλαση που νομίζει ότι αποτελεί; Θέλεις να κρατήσεις σκεπασμένο το όλο πράγμα με λουλούδια όμορφα και θέλεις πάντα να ξεφεύγεις από τον εαυτό σου.

Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς συντροφιά. Δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους΄ θέλουν να είναι μαζί με άλλους. Οι άνθρωποι αναζητούν κάθε είδους συντροφιά΄ αν μπορούν να αποφύγουν τη συντροφιά του εαυτού τους, τους κάνει το οτιδήποτε. Κάθονται μέσα σε ένα κινηματογράφο τρεις ώρες βλέποντας κάτι τελείως ανόητο. Διαβάζουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ώρες ολόκληρες, χάνοντας την ώρα τους. Διαβάζουν την ίδια εφημερίδα ξανά και ξανά απλώς για να μείνουν απασχολημένοι. Παίζουν χαρτιά και σκάκι για να σκοτώσουν την ώρα τους... λες και έχουν πάρα πολλή ώρα!

Η αγάπη ξεκινά με τον εαυτό σου κα μετά εξαπλώνεται συνεχώς. Εξαπλώνεται συνεχώς από μόνη της΄ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για την εξάπλωσή της.

΄΄Να αγαπάς τον εαυτό σου...΄΄ λέει ο Βούδας. Και αμέσως μετά προσθέτει: ΄΄...και να παρατηρείς.΄΄Αυτό είναι ο διαλογισμός, αυτό είναι το όνομα τού Βούδα για τον διαλογισμό. Αλλά η πρώτη προϋπόθεση είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και μετά να παρατηρείς. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου και αρχίσεις να παρατηρείς, μπορεί να νιώσεις τη διάθεση να αυτοκτονήσεις..' Πολλοί βουδιστές νιώθουν την διάθεση να αυτοκτονήσουν, επειδή δεν δίνουν προσοχή στο πρώτο μέρος της σούτρας, πηδούν αμέσως στο δεύτερο: να παρατηρείς τον εαυτό σου. Μάλιστα, δεν έχω δει ποτέ κανένα σχολιασμό τηςΝταμαπάντα, αυτών των αποφθεγμάτων του Βούδα, που να έχει δώσει κάποια προσοχή στο πρώτο μέρος: Να αγαπάς τον εαυτό σου.

Ο Σωκράτης λέει: Γνώθι σαυτόν: ο Βούδας λέει: Να αγαπάς τον εαυτό σου. Και ο Βούδας είναι πολύ πιο αληθινός, γιατί, αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα γνωρίσεις ποτέ τον εαυτό σου΄ η γνώση έρχεται αργότερα μόνο, η αγάπη προετοιμάζει το έδαφος. Η αγάπη αποτελεί την δυνατότητα να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Η αγάπη είναι ο σωστός τρόπος για να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

΄΄Να αγαπάς τον εαυτό σου και να παρατηρείς... σήμερα, αύριο, πάντοτε.΄΄

Δημιούργησε ενέργεια αγάπης γύρω από τον εαυτό σου. Να αγαπάς το σώμα σου και να αγαπάς το νου σου. Να αγαπάς τον όλο σου μηχανισμό, τον όλο σου οργανισμό. Με τη λέξη αγάπη εννοώ: αποδέξου το έτσι όπως είναι, μην προσπαθείς να καταπιέσεις. Καταπιέζουμε μόνο όταν μισούμε κάτι, καταπιέζουμε μόνο όταν είμαστε εναντίον κάποιου πράγματος. Μην καταπιέζεις, γιατί αν καταπιέζεις, πώς θα παρατηρείς; Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τον εχθρό κατάματα΄ μπορούμε να κοιτάξουμε μόνο τον αγαπημένο μας στα μάτια. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να κοιτάξεις μέσα στα ίδια σου τα μάτια, το ίδιο σου το πρόσωπο, την ίδια σου την πραγματικότητα.

Η παρατήρηση είναι διαλογισμός, το όνομα που δίνει ο Βούδας στο διαλογισμό. Η λέξη κλειδί του Βούδα είναι παρατήρησε. Λέει: Έχε επίγνωση, να είσαι σε εγρήγορση, μην χάνεις τη συνειδητότητα. Μην συμπεριφέρεσαι με νυσταγμένο τρόπο. Μην λειτουργείς συνεχώς σαν μηχανή, σαν ρομπότ. Έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι.

Παρατήρησε΄ παρατήρησε απλώς. Ο Βούδας δεν λέει τι πρέπει να παρατηρείς΄ τα πάντα! Όταν περπατάς, παρατήρησε το περπάτημά σου. Όταν τρως, παρατήρησε που τρως. Όταν κάνεις ντους, παρατήρησε το νερό, το κρύο νερό που πέφτει πάνω σου, το άγγιγμα του νερού, την ψυχρότητα, το τρεμούλιασμα που περνάει από τη σπονδυλική σου στήλη΄ παρατήρησε τα πάντα, ΄΄σήμερα, αύριο, πάντοτε.΄΄

Έρχεται τελικά μια στιγμή που παρατηρείς ακόμη και τον ύπνο σου. Αυτό είναι το υπέρτατο σημείο της παρατήρησης. Το σώμα αποκοιμιέται και υπάρχει ακόμη ένας παρατηρητής που είναι ξύπνιος, που παρατηρεί σιωπηλά το σώμα καθώς κοιμάται βαθιά. Αυτό είναι το υπέρτατο σημείο της παρατήρησης. Προς το παρόν, ακριβώς το αντίθετο ισχύει: το σώμα σου είναι ξύπνιο, αλλά εσύ κοιμάσαι. Τότε, εσύ θα είσαι ξύπνιος και το σώμα σου θα κοιμάται. Το σώμα χρειάζεται ανάπαυση, αλλά η συνειδητότητά σου δεν χρειάζεται ύπνο. Η συνειδητότητά σου είναι συνειδητότητα΄ είναι εγρήγορση, αυτό ακριβώς είναι η φύση της.

Καθώς γίνεσαι πιο παρατηρητικός, αρχίζεις να έχεις φτερά΄ τότε όλος ο ουρανός είναι δικός σου. Ο άνθρωπος αποτελεί συνάντηση της γης και του ουρανού, του σώματος και της ψυχής.


Osho, The Dhammapada: The Way of the Buddha, Τόμος 5, Ομιλία #5
osho.com

awakengr


Τα μυστικά της ανά-Πνοής!



Είναι εν πολλοίς αποδεδειγμένο ότι δε ζούμε συνειδητά. Απ’ τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε και θα βγούμε στο δρόμο είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θυμούνται τα ενδιάμεσα στιγμιότυπα. Έτσι λίγο ως πολύ κυλάει κι η υπόλοιπη μέρα ειδικά όταν το μυαλό μας το απασχολούν σκέψεις βασανιστικές.

Ζούμε μηχανικά σαν από κεκτημένη ταχύτητα, οδηγούμε επίσης μηχανικά σαν προγραμματισμένα ρομπότ. Μπορούμε ταυτόχρονα να μιλάμε στο κινητό, να χαζεύουμε τα σύννεφα, ν΄ακούμε μουσική και συγχρόνως να χειριζόμαστε όλα τα όργανα του αυτοκινήτου. Κατόπιν λίγη ώρα μετά δε θυμόμαστε ούτε πως φτάσαμε στο προορισμό μας.

Έτσι όπως ζούμε , έτσι ακριβώς αναπνέουμε. Αυτόματα, μηχανικά , στην ουσία ούτε καν συμμετέχουμε, γίνεται από μόνο του αλλά γίνεται λάθος και δε γίνεται ωφέλιμα. Σχεδόν δε παρατηρούμε ότι αναπνέουμε κι είναι φορές που το σώμα απο μόνο του προκαλεί μια έντονη αναπνευστική κίνηση που μοιάζει με αναστεναγμό κι άλλες φορές μέσω ενός παρατεταμένου χασμουρητού. Αναγκάζεται να πάρει ανάσα κι εξαναγκάζει τα όργανα να το πράξουν αφού ο χειριστής είναι ωσεί παρών.



Η αναπνοή δεν είναι μόνο ένδειξη ζωής , είναι ο τρόπος για να ρεύσει η ζωή μέσα μας. Είναι η πύλη εισόδου της ζωτική δυναμικής ενέργειας μέσα στην οποία πλέει όλο το σύμπαν. Είναι το πράνα ή το τσι όπως ίσως το έχετε ακούσει. Φορτίζει ηλεκτρομαγνητικά το αιθερικό μας σώμα που είναι συνδεδεμένο με το φυσικό μέσω ενεργειακών κέντρων (τσάκρας) κι εκείνο εν συνεχεία συντηρεί το παχυλό υλικό –φυσικό μας σώμα.

Αναπνέουμε ρηχά ίσα-ίσα για να μη στερέψει η ζωή μέσα μας αλλά η ποιότητα της αναπνοής δεν εξαρτάται μόνο απ’ τη ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε αλλά κι απ’ τον τρόπο που αυτή συντελείται. Παρατηρείστε πως αναπνέει ένα νεογέννητο και θα διαπιστώσετε πως η εισροή πράνα φουσκώνει πρώτα τη κοιλιά μέχρι τυμπανισμού και στη συνέχεια διοχετεύει τον αέρα στα πνευμόνια. Εκπνέει αδειάζοντας πρώτα τη κοιλιά κι ύστερα τα πνευμόνια. Αυτή η διαδικασία όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει, σταδιακά παραγκωνίζεται όπως και πολλά άλλα, όταν αφεθούμε ασυνείδητα στη ροή της ζωής.

Εφόσον όμως δε μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε σωστή αναπνοή μέσα στη δίνη της καθημερινότητας μπορούμε να διαθέσουμε μισή ώρα όταν είμαστε απαλλαγμένοι απ’ τα τετριμένα και να δώσουμε στον εαυτό μας τη πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεται όχι απλά για να ζήσει αλλά για να αναπληρώσει όση έχασε και να εμπλουτιστεί πάλι μ΄αυτή.

Ένα σώμα πτωχό σε ενέργεια δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά όχι μόνο σε επίπεδο δράσης αλλά και πνευματικής διαύγειας. Το πράνα δε δίνει μόνο ζωή αλλά κι ευεξία εφόσον χρησιμοποιηθεί με τις κατάλληλες αναπνευστικές ασκήσεις. Τα αρνητικά συναισθήματα συγχρόνως ευθύνονται για το μπλοκάρισμα της ροής αυτού του επιούσιου άρτου. Έτσι ο άνθρωπος φορτίζεται αρνητικά ενώ τα θετικά συναισθήματα ελευθερώνουν τους διαδρόμους (τσάκρας) και φορτίζουν θετικά το βιοενεργειακό μας σώμα (αιθερικό) κι έτσι γινόμαστε ένας θετικός πόλος έλξης. (Ο νοών νοείτω).

Υπάρχουν πολλές δυνάμεις μέσα στην ζωτική ενέργεια (πράνα) που λαμβάνουμε μέσω της αναπνοής. Οι γιόγκι που αιωρούνται πετυχαίνουν την αντιβαρύτητα μέσω τεχνικών αναπνοής καθώς η βαρύτητα δεν έχει μόνο την έλξη αλλά στον αντίποδα και την άπωση.

Οι σωστές πρακτικές αναπνοών σε συνδυασμό με το δημιουργικό οραματισμό έχουν τεράστια δύναμη υλοποίησης αλλά κι αφύπνισης απόκρυφων ψυχικών δυνάμεων, όμως δε θα επεκταθώ σ΄αυτό το κομμάτι. Είναι φρόνιμο να αναζητήσετε ειδικές σχολές πραναγιάμα που διαθέτουν κατάλληλους δασκάλους γι αυτό το σκοπό. Θα περιοριστώ στο κομμάτι της ευεξίας και της καλής υγείας που προσφέρει η σωστή αναπνοή κι είναι βέβαιο πως όλοι έχετε νιώσει δυνατούς πονοκεφάλους μετά από έναν ύπνο που το διάφραγμα σας δε δούλεψε σωστά ή καθόλου

Κάποτε άκουσα ένα Δάσκαλο να λέει «Αν αναπνέετε καλά , όλα θα πάνε καλά» Αργότερα κατάλαβα καλά τι εννοούσε.

Να θυμάστε μες τη μέρα ποιοι είσαστε κάνοντας στον εαυτό σας την ερώτηση «Ποιος Είμαι;». Να θυμάστε ότι ζείτε, αναπνέοντας συνειδητά. Να θυμάστε ότι υπάρχετε λειτουργώντας συνειδητά, θα αποφύγετε πολλά προβλήματα και ταυτόχρονα θα συναντήσετε Εσάς!

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος για τις Αιχμές και Απόψεις.
smixiotis-konstantinos

Απολαύστε το άκρως επίκαιρο βίντεο με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Θανάση βέγγο





Όχι! ... Ναι ρε! Όχι!!!

Απολαύστε το άκρως επίκαιρο βίντεο με πρωταγωνιστή τον μεγάλο
Θανάση βέγγο... που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που βιώνουμε τώρα, που είναι το ίδιο με αυτό που βιώνανε και τότε.





awakengr.com

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του «ΟΧΙ»


Μεγαλύτερη από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων φαίνεται πως είναι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπέρ του «ΟΧΙ».

Το επικείμενο δημοψήφισμα, έχει κινητοποιήσει πλήθος κόσμου, όπως μπορεί κανείς να δει και στις φωτογραφίες. Το Σύνταγμα γέμισε με κόσμο, που διαδηλώνει υπέρ της επιλογής του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.







Εργάτης δεν ΑΝΤΕΞΕ να περιμένει άλλο στο ΑΤΜ ΚΑΙ εισέβαλε στο βουλευτικό γραφείο του ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ! «ΔΕΝ κρατήθηκα… ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑΝ αυτοί που κατέστρεψαν την ΕΛΛΑΔΑ…»



Της κακομοίρας πριν από λίγο στο πολιτικό γραφείο του Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Σπάρτη






Ο Παναγιώτης Λακιώτης από το χωριό Γεράκι, εργάτης , ήρθε στη Σπάρτη για να βγάλει λεφτά από το ATM το οποίο βρισκόταν κάτω από το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου.



Όπως λέει ο ίδιος, εκείνη την ώρα βγήκαν κάποιοι από το γραφείο του Λεωνίδα Γρηγοράκου στο μπαλκόνι και ένας άνδρας ειρωνεύτηκε τον κόσμο την ώρα που έβγαζε χρήματα λέγοντας χαρακτηριστικά, «καθίστε εκεί και περιμένετε στον ήλιο για 60 ευρώ»!
Ο κ Παναγιώτης τα πήρε στο κρανίο , ανέβηκε στον Α’ όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο εργάτης ως μαινόμενος τάυρος μπήκε στο πολιτικό γραφείο και με γροθιές έσπασε την πόρτα…


makeleio

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το ξόδι.



Κάποτε οι TXC είχαν κυκλοφορήσει το τραγούδι Το ξόδι . Ένα τραγούδι που μιλούσε για τα όσα έβλεπε το συγκρότημα για τη κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ένα τραγούδι χείμαρρος, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου εκείνου. Και παρ' όλο που δε συμφωνώ πάντοτε με τις απόψεις τους και τα λεγόμενα τους, το τραγούδι αυτό μετέφερε μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον. Ήξεραν. Μας το είπαν. Δεν τους ακούσαμε.


Κι όλοι ζούνε δίχως τη παραμικρή υποψία, ενώ η αρρώστια έχει αρχίσει να μας τρώει το πόδι.
Θα είναι αργά όταν θα ανακαλύψουν τη συνωμοσία, θα είναι αργά όταν θα βρισκόμαστε στο ξόδι.

Τι σημαίνει όμως η λέξη ξόδι; Το ξόδι είναι το έξοδο, αυτό που ξοδεύουμε, χρηματικά ή με άλλο τρόπο και έτσι έχει μια ξεχωριστή αντιστοιχία με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ξοδέψαμε ΛΕΝΕ. Κάναμε έξοδα για τα οποία πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ όλοι.

Το όλοι, αναφέρεται στο λαό της Ελλάδας, όχι στους δυνάστες του, σε αυτούς που αδυνατούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον πέλεκυ του χρέους. Έξοδο λοιπόν κι από το έξοδο δημιουργείται καμιά φορά, όταν δεν υπάρχει και το απαραίτητο χρηματικό ή άλλο αντίκρισμα, το χρέος. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο χρέος. Από το έξοδο, που για εμάς δεν υφίσταται, αλλά που η πολιτική μας ηγεσία είναι πρόθυμη με κάθε τρόπο να μας αναγκάσει να εξοφλήσουμε. Και για να εξοφλήσουμε πρέπει να... Ελάτε, πείτε κι εσείς μαζί μου... πρέπει να ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ.

Τις δημόσιες επιχειρήσεις μας, τα κοινωνικά δικαιώματα, αγαθά και κεκτημένα χρόνων, τα ορυκτά, τα πετρέλαια, τον ήλιο μας, τη ψυχή μας, τους εαυτούς μας τους ίδιους. Μα καλά θα πείτε, τη ψυχή μας; Που είναι αδούλωτη, μεγάλη, τρανή και γενναία; Δε τη χαρίζουμε αυτή, δε τη χαρίσαμε ποτέ σαν έθνος. Κι όμως. Μας γέμισαν τύψεις, ενοχές και φόβους, πολλούς φόβους! Ανόητες φράσεις, ανόητες αναλύσεις επί αναλύσεων, λόγια, ψεύτικα λόγια, μεγάλα λόγια (κατά το μεγάλες κουβέντες...). Μαζί τα φάγαμε! Κλέψαμε, είμαστε ανάξιοι λόγου, τεμπέληδες, ανεπρόκοποι. Στην αρχή κατακρίναμε τέτοιες λέξεις, τέτοιες φράσεις, τέτοιους χαρακτηρισμούς. Οργιστήκαμε, αντιδράσαμε (νομίσαμε), διεκδικήσαμε θεωρητικά αποκατάσταση. Και μόλις κατάλαβαν ότι ησυχάσαμε λίγο, μας ξαναχτύπησαν με χειρότερες βρισιές. Μας έκαναν πλύση εγκεφάλου. Κάναμε πάλι ένα βήμα μπροστά υψώνοντας τη φοβερή γροθιά μας. Μάταια. Κάναμε δυο βήματα πίσω με φόβο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις μας πέταξαν δακρυγόνα. Και κλάψαμε. Κλάψαμε πολύ, γιατί καταλάβαμε ότι η αστυνομία μας διοικείτε από ανθρώπους που εκτελούν διαταγές. Δε το ξέραμε; Ξέραμε. Ποιος έδωσε λοιπόν εκείνες τις διαταγές, κάθε φορά που, απρόκλητα ή όχι οι αστυνομικές δυνάμεις μας διέλυσαν; Οι ίδιοι άνθρωποι που επιλέξαμε να μας κυβερνούν. Για αυτό και δεν θυμώσαμε τόσο με τους αστυνομικούς που είχαμε απέναντι μας. Το ξέραμε ότι αυτός, εκεί απέναντι ήταν κάποιος σαν κι εμάς που έτυχε να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Και δεν το κάναμε βεντέτα. Δεν τον χτυπήσαμε κι εμείς. Και κλάψαμε πάλι. Κλάψαμε γιατί η οργή μας δε βρήκε διέξοδο. Αφού δε μπορούμε να χτυπήσουμε τον αδερφό μας, δεν μπορούμε να εκτονώσουμε την οργή μας. Την "αγανάκτηση" μας. Κι αποσυρθήκαμε. Κι όχι μόνο αυτό!

Δε κάψαμε το μπουρδέλο τη Βουλή, όπως φωνάζαμε. Δε το κάναμε. Γιατί ακόμα κι έτσι, ακόμα και τώρα, πιστεύουμε σε αυτό το σύμβολο που λέγεται Βουλή και εκπροσωπεί τη Δημοκρατία στο τόπο μας. Κι απογοητευτήκαμε. Για λίγο μόνο. Ξανά σηκωθήκαμε και φωνάξαμε πάλι - αλλά με ποιο τρόπο;-. Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι σκεφτήκαμε- θα έχει αποτέλεσμα άραγε; αναρωτηθήκαμε-. Και θα ξανασηκωθούμε. Και θα ξαναφωνάξουμε. Και θα απογοητευτούμε πάλι -γιατί δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας;-.

Κι όταν απογοητευτούμε τελείως, θα έρθει πλέον η ώρα, αφού έχουμε εξαθλιώσει περισσότερο τις ψυχές μας, από τα σώματα μας, να τα ξεπουλήσουμε όλα. Και τότε θα προδώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Θα ξεπουληθούμε εμείς οι ίδιοι.

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Όταν κάποιος πουλάει τα πάντα, ακόμα και τη ψυχή του, παύει να έχει και λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να τον δένει με τη ζωή που μέχρι πρότινος έκανε. Δεν υπάρχει λόγος ή νόημα στη ζωή για ένα έθνος όταν το νεκρώσουν.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην δεύτερη σημασία που έχει το ξόδι και που την άφησα επίτηδες για το τέλος για να αποφύγω τους πρόωρους συνειρμούς.

Ξόδι σημαίνει επίσης και εξόδιος ακολουθία. Η κηδεία μας δηλαδή! Ο τελευταίος αποχαιρετισμός. Σαν μια θλιβερή μελωδία που θα ακουστεί μετά το τέλος! Σαν ένα κομμάτι ιστορίας που τελείωσε. Θα πεθάνουμε λοιπόν. Θα εξαφανιστούμε, θα διαλυθούμε, θα αφανιστούμε.

Και μετά το τέλος σιωπή. Ενός λεπτού σιγή για το τόπο των τρελών και ασυμβίβαστων, των ελεύθερων και ωραίων, που τώρα δε θα κατοικούν πια εδώ, αλλά θα πάνε για άλλες πολιτείες, ίσως και φανταστικές… Θα αναζητήσουν αλλού τη τύχη τους και δε θα βρεθούν πια, απορροφημένοι σε κάποιο χωνευτήρι λαών ή στη μαγεία ουσιών.

Αυτό είναι που θέλουμε για την Ελλάδα; Αυτό θα απομείνει για τις επόμενες γενιές ανθρώπων; Ένα έθνος που μεγαλούργησε στο παρελθόν και κατάφερε να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά σαν πολιτισμική οντότητα στο μέλλον; Μια χώρα που κάποτε γεννούσε Ιδέες, θα παράγει πλέον μίζερους και αναλώσιμους δούλους;

Θα είναι αργά όταν θα βρισκόμαστε στο ξόδι! φωνάζανε τότε. Θα είναι αργά όταν θα κλαίμε πάνω από τον τάφο μας, συμπληρώνω εγώ.

pianinja




Το Ξόδι των TXC από το album Ἔσσεται ἦμαρ.
Τα λόγια: 


Δίσκος αλλαγής πλεύσης και αποκατάστασης βλάβης,
έχω αλλάξει πρέπει να το καταλάβεις
Μη με ψάξεις μέσα σε διεθνιστικές τάσεις,
οι διεθνισμοί δεν πατούσαν σε υγιείς βάσεις.
Αρκετά με αυτό το παραμύθι !
Η στάθμη της σούπας του κοσμοπολίτη
έχει ανέβει τόσο που μου αγγίζει τη μύτη.
Υπάρχει πρόβλημα!
Προσπαθώ να μην χάσω την εθνική μου ταυτότητα
μέσα σε αυτό το πλήθος
που του επιβάλλανε το Υδροχοϊκό ήθος,
φορείς της νέας εποχής που δουλέυανε στο ημίφως.

Γι αυτό στην εποχή μας ως συνήθως ,
είν 'απών το πολιτικό όν του Αριστοτέλη,
Η νέα παγκόσμια τάξη θέλει έναν άνθρωπο κουρέλι,
απλό αριθμό μέσα σε στατιστικές,
Μια κοινωνία από ομογενοποιημένους καταναλωτές,
Μας θέλει πιόνια στην σκακιέρα
των παγκόσμιων εξουσιαστών,
των καρτέλ πετρελαίου και των πολυεθνικών εταιρειών,
Και δυστυχώς πάει κάπως έτσι λοιπόν....

Όλοι ζούνε δίχως τη παραμικρή υποψία ,
ενώ η αρρώστεια έχει αρχίσει να μας τρώει το πόδι
Θα είναι αργά όταν θα ανακαλύψουν τη συνομωσία ,
θα είναι αργά ότα θα βρισκόμαστε στο ξόδι.

Σοφόν το σαφές ,
Όμως όλοι μιλάνε με μισόλογα κι υπεκφυγές.
Η σύγχρονη διανόηση φέρνει σύγχηση και συσκότιση
αντί να δίνει φώτιση.
Είναι γεγονός πώς τελούμε υπό κατοχή,
Μας διοικούνε πολιτικοί με ομιχλώδη καταγωγή,
σκοτεινών κέντρων αποφάσεων υποτακτικοί.
Δήθεν πνευματικοί ταγοί
τηρούν μιά ένοχη ανοχή.
Όλα μας ωθούνε πρός μια νέα εποχή ζόφου,
η πτώση γίνεται συνώνυμο της προόδου.
Δεν μας θέλουν Έλληνες
αλλά πολίτες του κόσμου
...βλέπεις του μαζανθρώπου η ιδεολογία
βολεύει τα παγκόσμια εξουστιατικά ιερατεία,
τα οποία εξάγουν ένα μοντέλο
και προσπαθούν να μας το επιβάλλουν
με το έτσι θέλω.

Δεν θέλουν μια ειρηνική παγκόσμια κοινότητα,
που να αφήνει περιθώρια στην πολλαπλότητα.
Κατ'αυτούς παγκοσμιοποίηση
σημαίνει ισοπεδωτική μονομορφοποίηση.
Γι' αυτό έχουνε στο στόχαστρο
το όμαιμον, το ομόγλωσον,
το ομόθρησκον και το ομότροπόν μας.
Έχουν φτιάξει μια θηλειά για το λαιμό μας.
παραχαράσουνε το παρελθόν μας
προς όφελος του δικού τους μέλλοντος,
ετοιμάζουνε το έδαφος για την έλευση ενώς κυβερνομεσαίωνος
Σκοταδισμός για μένα και για σένα
σκοταδισμός 2001
Βάλλουνε πανταχώθεν εσκεμμένα
ενάντια στο αδογμάτιστο ελληνικό πνεύμα.(Ναι!)
Μη σου προκαλεί καθόλου έκπληξη,
η επιχείρηση εθνοκτονία σε εξέλιξη.
Χωρίς αντίδραση μπαίνουμε στο στόμα του λύκου,
η Ελλάς μια αποικία νέου τύπου.
Ρόλο Δούρειου Ίππου
παίζουνε τα στρατευμένα τους φερέφωνα.
Αυτοί που εκλέγονται δουλέυουνε για ξένα συμφέροντα,
ανοίγουν την Κερκόπορτα,
συνεπικουρούμενοι απο σύγχρονους
Ηρόστρατους κι Εφιάλτες.
Δεν γίνονται αντιληπτοί
από ένα έθνος με υπνοβάτες.

Στίχοι:   Αρτέμης (Φανουργιάκης)
               Ευθύμης (Μπίλιος)
Μουσική:   Σοφιστής
            Terror X Crew